Calla EliottaTo varianter av callas passer perfekt i våre breddegrader: tuberous og rhizome. Hvis du følger de enkle reglene for voksende callas, vil planting og omsorg på det åpne bakområdet føre til utseendet på vakre blomster. Eksotisk plante vil tilfredsstille deg i minst en måned – det er hvor mange blomster calla.

Forbereder knollene for planting

klargjøring av knoller for calla til plantingFør landing calla i det åpne bakken, forberedelse som starter i februar-mars, bør knollene av callas lagres i kjøleskapet. For å holde dem i god stand, vikle knollene med vanlig papir og legg dem i en plastpose. For å hindre luftstagnasjon, legg noen hull i posen.

Klar til å plante knollvekster, sjekk for tegn på henfall. Hvis de likevel dukket opp, må overflaten av knollen rengjøres med en kniv til utseendet på friske vev. For å gjøre knollene elastiske igjen, hold dem i en fuktig klut.

For å beskytte callas mot soppinfeksjoner, kan du umiddelbart behandle knollene med et soppdrepende middel (for eksempel Vitaros eller Fundazol) umiddelbart før plantingen.

Det er tilrådelig å plante calla ikke umiddelbart i det åpne bakken, men i potter med en forberedt jordblanding – slik at de vil overleve smertefullt landingen. Jord skal bestå av en blanding av kompost eller humus med torv, hagejord og sand. Dybden av planting er ca 2 cm fra overflaten av knollen.

ring ut calla i kennelCalla tolererer godt temperaturendringer, slik at det i vårkrukene kan settes direkte på vinduskarmen. Ikke glem å slå knollene etter planting, men det anbefales at du gjør det nøye, slik at det ikke blir uskarpt på jordens øverste lag. For vellykket utvikling av planten er gjødsel med mineralgjødsel ønskelig hver annen uke.

spiret knoller av callasHvis du legger merke til at røttene til calla begynner å bryte gjennom til overflaten, legg en annen 2-3 cm jord i potten.

Når og hvor å plante callas på nettstedet?

Når skal du plante calla i det åpne feltet? Det er best å utføre planting på våren, så snart de siste frostene går, og temperaturen vil ligge over 15 grader Celsius. Vanligvis er dette allerede begynnelsen eller midten av mai.

Land for planting skal være varm og tilstrekkelig opplyst. En liten penumbra er også egnet – i det kan planter utvikle seg nesten det samme som i solen. Pass på at det ikke er noen utkast og sterke vind på landingsstedet, det beste stedet er et område med et mykt mikroklima.

Det er bedre å ikke plante Calla og ta vare på dem utendørs i direkte sollys. Herfra kan blomster lide, og i stedet for en lys blomsterhage vil det bare vise seg frodig vegetasjon.

Jord er bedre å velge ikke nøytral, men svakt sur. Topp dressing er gjort før blomstringsperioden, etter utseendet på blomster er det bedre å stoppe gjødselen av sengen.

Funksjoner av planting en hage calla

planting knollvekster i det åpne bakkenBÅ plante calla og ta vare på det i det åpne feltet har vært vellykket, du må følge noen anbefalinger:

  1. Du trenger ikke å lage for dype hull for å plante blomster. Rhizomes eller knollene skal være lett strøet med et lag av jord slik at de ikke roter.
  2. Prøv ikke å skade røttene, når du får calla fra potten. Røtter er svært skjøre, og etter å ha blitt ødelagt vokser de ikke.
  3. Først dannes et rotsystem rundt knollen, og bare da kaster calla kimen ut. Så hvis ikke mer enn en måned har gått siden plantingen, bør du ikke bekymre deg.
  4. Plante calla på det åpne bakken om våren og ta vare på den utføres bare etter at temperaturen slutter å falle under 15 grader.
  5. Den beste måten å befrugte callas er å fjerne jordens øverste lag fra knollene og erstatte det med en næringsblanding fra torv, humus og en liten brøkdel av sand.

Ta vare på Callas

Calla HerculesHvis du passer godt til unge callas, så vil de blomstre så tidlig som 1,5 måneder etter landingen på stedet. Selv om du plante callas på det åpne bakken i Sibir, vil du ta vare på dem og et velvalgt sted for å få en vakker blomsterhage.

En av fordelene med callas er at du ikke trenger å skaffe noen ekstra midler mot sopp og andre sykdommer. Disse plantene er nesten aldri syke, siden de kan takle skadedyr på egen hånd.

Innen 10-15 dager etter planting callas i det åpne bakken, bør omsorg for det bestå i å nekte vanning. Dette er gjort for ikke å la det rotte rotsystemet begynne å utvikle seg. Selv etter at knollene er sterke, ikke direkte vannstrålen direkte til dem, bare fukt jorden rundt anlegget.

Fôring med mineralgjødsel kan gjøres en gang i sesongen, og dette vil være nok til å gjøre calla vakkert blomstret.

Holde knollene av calla i det åpne feltet, vintering

utgravning av knollerTa vare på calla fra planting til øyeblikket når de peresvetut, er enkel. Men så snart høsten kom, bør blomster være forberedt på vintering. Tørrere sammen med røtter blir utgravet før den første forkjølelsen starter. Gjør dette nøye slik at rotsystemet ikke er skadet.

Å forlate callas på friluftsområdet i Urals eller i Sibir for vinteren er uønsket: det er sannsynlig at bare noen få planter vil overleve frost. Det er bedre å holde skrellede, vasket og litt tørkede knoller på et kjølig sted hjemme, for eksempel i grønnsaksavdelingen i kjøleskapet. Hvis kallebladene ikke hadde tid til å falle før det var kaldt vær, var det ikke nødvendig å kutte dem i ytterligere to uker, slik at næringsstoffene ble overført til knollene.

La oss oppsummere:

  1. Det er bedre å plante en calla ikke under direkte sollys, men i penumbraen.
  2. Callas liker ikke for mye vanning og gjødsling – gjødsel kan bare gjøres en gang i sesongen.
  3. Blomstrende callas i svakt sur jord med tilsetning av torv og kompost.
  4. Det er viktig ikke å skade røttene når de transplanteres og ikke land dem for dypt inn i jorden.
  5. Hage calla krever ikke ekstra beskyttelse mot sykdommer og alle slags skadedyr. Det er bare mulig å behandle knollene med et fungicid umiddelbart før planting.

Callas i hagen og leiligheten – video