Kamelia i en gryteI naturen er kamelia store busker eller trær med en løs krone som vokser til flere meter. Men hjemme, omsorg for kameliablomsten, på bildet, er ikke gitt til alle blomsterhandlerne. Berømt i vinterblomstrende skjønnhet viser seg å være stædig og ønsker ikke å tilpasse seg til å leve innendørs.

Og likevel, å kjenne hemmelighetene til anlegget, skape for ham forholdene nærmest naturen, kan man håpe på favør av camellia. Erfarne elskere av innendørs kulturer, med riktig omsorg, føles camellia stor, danner mange knopper, blomstrer hvert år for gleden av andre.

Egenskaper av kamelia og blomsterpleie hjemme

Terry Camellia blomsterromDekorative varianter og varianter av kameliaer, hvorav det er flere tusen i verden, er bemerkelsesverdig vakre. De kan ikke forveksles med andre kulturer. Og på grunn av blomsters prakt og form, konkurrerer kamellia kun med hagenrosen. Glatte læraktige blader er rike grønn farge spisse-elliptisk form og er festet til korte skudd tette petioles. Blomster, avhengig av arten, kan være enkle eller terry, hvite, ømme rosa, rik på bringebær eller til og med variert.

Ofte i hjemsamlingene finner du tre arter av denne planten:

 • Camellia japansk eller Camellia japonica;
 • Camellia net eller Camellia reticulata;
 • Camellia fjell eller Camellia sasanqua.

De ga verden det største antallet varianter og hybrider som ble brukt av blomsteravlere.

Camellia utvalg med motley blomsterEtter å ha sett dette miraklet bare en gang, er det vanskelig å gi opp fristelsen. Men at den oppkjøpte blomsten ikke dør, må du opprette en spesiell omsorg for kamelia når du vokser den hjemme.

Dette betyr at hjemme skjønnhet er skapt av likheten av det naturlige klimaet, gir:

 • moderate temperaturer om sommeren;
 • kult om vinteren;
 • høy luftfuktighet;
 • næringsstoff ultralett substrat;
 • beskyttelse mot utkast og direkte sol.

Pleie av kjæresten til en kamelie reagerer med en frodig blomstHvis alle betingelsene er oppfylt, er vedlikehold og pleie av blomsten etablert, vil kamellia, som på bildet, svare med vennlig blomstring fra 2 til 4 måneder.

Betingelser for dyrking av kamelia og hjemmepleie

Hvis du beskrive funksjoner Camellia blomst, noe som indikerer at anlegget tåler temperaturer ned til -5 ° C, blomstrer ved 10 ° C, nesten ingen hvileperiode og utrolig dekorative praktisk talt hele året, du kanskje tror at den beste kulturen for hjemmet samlingen no. Men dette er ikke slik. Kompleksiteten av innholdet i Camellia er at det er svært vanskelig å skape slike forhold i en leilighet.

Uten lys lukket balkonger, uteplass, terrasse eller vinterhage å nyte blomstring Camellia er usannsynlig å lykkes, fordi åpningen av knopper av anlegget er nødvendig for vinteren, og grønn vekst begynner med ankomsten av våren.

Hvordan ta vare på en kamelia hjemme? Gjennom året har camellia en plikt, opp til 12-14 timer, en lys dag, men det reagerer ikke godt på direkte sollys. Derfor, i de sørlige vinduene om sommeren, er buskene utstyrt med skyggelegging. Men på nordsiden av planten vil det være ganske ubehagelig, da det signalerer de langstrakte skuddene, blek og riflet løvverk. Med nedgangen i naturlig belysning, når høsten kommer, blir kamellier gitt kunstig belysning.

Camellia bonsaiHvis det på vår og sommer blir kameliaer oppbevart ved romtemperatur, da vil høsten være i et varmt rom planten være skadelig. Den overføres til en glasert loggia eller til en oppvarmet balkong, til en terrasse eller til et annet sted hvor temperaturen vil være ca 12-15 ° C.

Camellia danner mange knopperMed riktig behandling og vedlikehold Camellia blomst, som avbildet, et flertall av legfolk knopper, og blomstring starter om vinteren, og fortsatte til og med ved lave temperaturer under frysepunktet opp til -10 ° C.

Vanning og gjødsel i omsorg for et romkameraell hjemme

Omsorg for kamelia er bygget med forventning om at i naturen vokser de fleste arter i områder med et ganske fuktig klima som påvirker plantens behov:

 1. På sommeren trenger kameliaer hyppig vannavstand. Dette forklares av forbruket av aktivt voksende busker, og ved den store fordampningen av fuktighet i jordoverflaten.
 2. Om vinteren, ved lave temperaturer, selv om camellia blomstrer, trenger den mindre vann. Derfor er substratet fuktet bare når jordens koma tørkes i potten.

Overdreven fuktighet jord blanding i både sommer og vinter, er uakseptabelt fordi det fører til vekst av bakterier, skadedyr og jord medfører rot råtne.

Ung planteVann brukes som stand-by, opptining eller kokt. Når kjærtegne kameliaer i vann, tilsettes sitronsyre eller eddiksyre til tider for å opprettholde et nivå av jordsyre som er behagelig for anlegget. Det høye innholdet av kalsiumsalter og andre urenheter påvirker blomstens tilstand negativt.

I tillegg til lettere vanning er det viktig for camellier å gi innhold i fuktig luft. Arbeide oppvarming apparater vil føre til fall av løvverk og allerede dannet knopper, derfor:

 • Om nødvendig kan du bruke en luftfukter
 • ordne en romslig, varm dusj fra sprøytepistolen, og prøv å ikke røre overflaten av jorda.

Den treelike og svingete kameliaMed begynnelsen av aktiv vekst, det vil si om våren begynner de å regelmessig mate kjæledyrene. Denne prosedyren i omsorg for blomkamellien tilbringer 2-3 ganger i måneden til slutten av juli, fôring busker organisk og mineraler. Så i andre halvdel av august stoppes befruktningen, noe som vil hjelpe camelliaene til å begynne dannelsen av blomsterknopper, og deretter knopper.

Transplantasjon av romkamellia for hjemmepleie

I naturen er kamelia store busker. I husholdningsforhold vokser blomsten sterkt, derfor krever det:

 • vanlig transplantasjon i en pot med større kapasitet;
 • legge til nytt substrat.

Overlasting av unge planter utføres hvert år, og voksne prøver – ikke oftere enn en gang hvert 2-3 år, da rotsystemet fullfører hele volumet av gryten.

I motsetning til andre arter som overføres til en ny jord på våren, blir romkamellier transplantert på slutten av høsten eller om vinteren. Frodig blomstring – ikke en hindring for denne prosedyren. Knopper og allerede åpnede corollas vil ikke falle av.

PlanteforsendelseTilfeldighetene Camellia forholder seg ikke bare til lufttemperaturen ved tidspunktet for blomstring og høy fuktighet, men også av sammensetningen av substratet. For å forenkle vare på Camellia blomst, som på bildet, hjemme tok han den mest strukturerte lett jord gir planter med god mat og ikke hindre passasje av vann og luft.

I dette tilfellet er økt surhet av jorda ved en pH på 4,0-5,5 enheter ekstremt viktig. Hvis du ikke kan alene gjøre det ønskede substrat av like deler av blad og furu land, perlite, torv og legge en liten mengde hakket bark fra bartrær og sand for å gi løshet av blandingen, er det mulig å kjøpe en ferdig jord for asalea.

Camellia trenger primer med høy surhetPå bunnen av potten er drenering ferdig, en liten jord blir hellet over den, over hvilken en busk er plantet med et rettet rotsystem. Substratet sovner pent, lett primet rundt azalea.

Det er umulig å la jorden skjule rotkraven. Den samme regelen for omsorg for kamelia følges hvis jordens overflate er mulket med surgjørende sjetonger, sagflis eller knust bark.

Beskjæring og prikking av Camellia mens du bryr deg om blomsten

Ved å ta vare på en kamelia, kreves beskjæring og klemming av plantenBeskjæring er en integrert del av omsorgen for en kameliablomst som vokser i et rom. Foruten sanitær fjerning av svekket, skadet og døde skudd, sørg for å utføre dannelsen av kronen, eller busk mister sin kompakthet, vokser og blir uegnet for å holde huset.

Formasjon av krosler av kamelia er gjort på et tidspunkt da masseblomstringen faller, og planten danner ikke nye knopper. Avhengig av typen innendørsblomst, blir kameliaer kuttet opp til halvparten av skuddene. Steder med store seksjoner behandles med hagesaus.

Erfarne blomsteroppdrettere ved hjelp av beskjæring og formgivning mottar fra kamellias elegante stilk eller miniatyrbonsai. Beskjæring og prischipka bidrar til å aktivere forgrening, slik at du kan forvente at Camellia vil blomstre mye lysere og mer rikelig etter denne avgang.

Men på scenen av knoppformasjonen bør florikeristen vurdere anleggets styrker og justere antall fremtidige blomster på skuddene. Hvis knoppene er for store, vil de svekke kamellia, og busk vil fortsatt ikke kunne holde fast på de store koronene som er åpnet i lang tid.

Subtilitet med omsorg for en camellia – video