anemoner på blomsterbedene i hyttaDelikate windswepts med quaintly dissected leaves og quivering corollas er like gode i skogen og blant de mest luksuriøse hageplanter. Anemoner, planting og omsorg på det åpne bakken som ikke er så komplekse som det kan virke ved første øyekast, er godt etablert i forstedene.

Det viktigste er å være oppmerksom på valg av et passende anlegg og ta hensyn til dens egenskaper. I planteverdenen er det mer enn 170 arter av anemoner, forskjellige:

  • et naturlig habitat;
  • størrelse, farge og form av blomster;
  • struktur;
  • krav til temperatur, jord og andre vekstforhold.

rhizome av anemonerSom hageplanter dyrkes mer enn to dusin arter, inkludert de mest bisarre former og varianter av anemoner hybrid. Alle av dem er stauder med forskjellige grader av frostmotstand.

I den kalde årstiden bor planter i knoller og tykke rhizomer. De pleier å plante anemoner i åpen bakke om våren eller høsten.

Betingelser for planting anemoner i det åpne bakken

anemoner av forskjellige varianterIfølge observasjonene fra erfarne gartnere er rhizomeanemoner mindre krevende og mer vinterharde enn deres storfargede tuberøse slektninger. Men uansett hvilken type blomst du liker, vil det beste stedet for ham være en gjennomsiktig penumbra, som beskytter de ømt kronbladene fra den brennende solen, men hindrer ikke full tilgang til varme og lys. Å være i det åpne området blomstrer planter godt, men deres kronblad blir raskt misfarget og faller av. I skyggen av koronalerne åpner oftere og senere.

Alle anemoner utvikler seg godt i en moderat fuktig, løs jord, men stagnasjonen av vann er svært smertefull. Forenkle omsorg for anemoner i det åpne bakken planting i et nøytralt eller litt surt substrat, slik at luft og fuktighet.

Hvis jorda er tett, tilbøyelig til å kakke, er det verdt å legge sand til det. For å redusere risikoen for forfall i høst-vårperioden, vil valget av et forhøyet sted for planting hjelpe.

Når å plante anemoner i bakken

anemon kutte for frodig blomstringRhizomatiske anemoner, hvorav mange finnes i midtbanen, er lett å slå rot i hagen dersom de omhyggelig utgraves og overføres fra skogen. Tuberous varianter tåler vintre verre, og noen av dem tåler ikke alvorlig minus temperaturer. Slike planter i høst fjernes fra jorda, og knollene lagres i et kjølig inntil varmen kommer tilbake.

Landing anemoner på det åpne bakken om høsten er bare mulig for hardharde planter og i områder hvor blomster garanteres å slå rot og overvintre.

Om våren, når den naturlige syklusen av vegetasjon begynner og før en varm periode akklimatiserer planter bedre og raskere. Rhizomatøse anemoner reproduserer med rotsegmenter med flere vekstpunkter. Hvis det er voksne planter på stedet, er det mer praktisk å plante dem til blomstringen, mens den overliggende delen ikke falmer, og anemonene ikke går tapt blant annet vegetasjon.

Når planter anemoner i bakken? Spesifikke vilkår er avhengig av vanen til selve anlegget, og på klimaet i regionen. I de sørlige områdene plantes anemoner i åpen bakke fra april til september. Jo lenger nord, jo større er risikoen for vår eller høst frosting av grønne og underjordiske delen.

Related  I hvilke tilfeller skal du bruke en calendula salve

ømme anemonerNår tidspunktet for å plante anemoner:

  • stedet for dem er nøye gravd på forhånd;
  • Alle ugress fjernes fra jorda, spesielt de som reproduserer med røtter;
  • jorda er blandet med utvalgte humus, og gran er nødvendig, deretter dolomittmel, hvilken rassislyayuschey jord.

For å gi blomster med gode forhold for utvikling og forenkle vedlikehold i det åpne bakken, utføres plantingen av anemoner slik at vekstknoppene er i en dybde på ikke mer enn 3-5 cm fra jordoverflaten.

Tuber anemoner er plantet på en pute av sand, noe som bidrar til å fjerne overflødig fuktighet og til og med i regntiden motvirker henfall av røtter og knoller.

behandling av knoller før plantingSvampe og bakterielle henfall er de viktigste fiender av slike planter, så før planting av knollene blir behandlet med et fungicid og et roterende stimulerende middel. I tillegg, hvis en vårplante skal gjøres, blir de tørkede knollene gjennomvåt i 2 timer i vann ved romtemperatur, og hjelper stauder å våkne raskere. På høsten blir det plantet tørt plantemateriale i jorden. Jorden over plantasjene er komprimert og vannet.

Inntil planter vokser og blir sterkere, trenger de beskyttelse. Det kan bli torv mulch, som beskytter jorden mot å tørke ut gjennom sesongen og overveldende vekst av ugress.

Anemone bryr seg i åpent felt etter planting

ta vare på anemonerFra plantetidspunktet, når det går, blir anemoner i det åpne bakken, som på bildet, forsynt med vanlig omsorg, inkludert:

  • manuell, svært forsiktig avfallsbehandling av nettstedet;
  • løsning av overflaten av jorda;
  • beskyttelse av planter fra kald vind og lave temperaturer.

Plantert på våren begynner planter umiddelbart å vanne moderat. Og med veksten av grønt er anemoner matet. Rhizome planter er tilstrekkelig mulket med en blanding av torv og humus, og tuberøse og storbredde hybridsorter bør få et mer komplett sett, inkludert mineraler og sporstoffer.blomstrende anemoner på blomsterbedet

For å forlenge blomstring bidrar til å fjerne blekede whiskers. I dette tilfellet er næringsstoffer brukt på dannelse og vekst av nye knopper.

Å få en skikkelig pleie rhizome planter vokse bra og selv selv dissekere, så de trenger å tynne ut og begrense ledig plass for å leve. De er fullt egnet for å plante anemone i jorden i Sibir, Uraler, i den ikke-svarte jorden, det vil si hvor de mest luksuriøse blomstene kun kan dyrkes i beholderkultur.

Related  Hvilken omhu trenger du i ditt hjem?

Tuber anemoner er ikke så aggressive, noen av dem vinter ikke i det hele tatt i bakken, og flere frostresistente arter trenger forsiktig dekning av løvverk, lapnikom, ikke-vevet materiale. De mest ømme knollene etter tørking tørkes ved romtemperatur og lagres deretter i et ventilert tørrrom, for eksempel i kjelleren, ved en temperatur på 3-5 ° C over null. Hvis vintrene får lov til å inneholde knoller i bakken, etter hvert 3-5 år forplantes plantingen.

Hvordan velge anemoner for hagen din – video