aprikos oljeI årtusener brukte kinesiske leger aprikosolje til å behandle ulike inflammatoriske prosesser. Senere oppdaget, medisinen ikke bare helbreder, men gjør huden strålende, sunn og elastisk. Verdien av kosmetisk olje i England i det 15. århundre ble likestilt med gull i vekt. Verdifullt er produktet oppnådd bare ved kaldpressing. Olje beholder sine fremragende kvaliteter, hvis de lagres i et mørkt, kjølig rom for ikke mer enn et år. En tykk tekstur, lysegul farge og aroma karakteriserer kvalitetsproduktet – Apricot Kernel Oil.

Sammensetning av aprikosolje

bruk av aprikos oljeOppnådd fra nukleolene av aprikoser, opprettholder produktet fordelene med organiske bestanddeler og vitaminer bare med en kaldt spin-metode. Det er bevaring av de biologiske komponentene av aprikosolje som virker på menneskekroppen og helbreder. Det er verdt produktet er dyrt, det brukes som et basestoff i forskjellige medisinske forbindelser.

Organiske syrer er:

  • lenolenovoy;
  • linoleic;
  • palmitinsyre;
  • stearinsyre.

Syrer fremmer aktiv regenerering av hudceller, deres foryngelse.

Til stede i aprikos olje, vitamin E, tokoferol, er en antioksidant. Det er han som stimulerer produksjonen av elastin, forbedrer dannelsen av kollagen. Huden blir kvitt fine rynker.

Vitamin A eller retinol fjerner inflammatoriske prosesser, reduserer kløe forbundet med desquamation og tørr hud. B-vitaminer bidrar til tidlig eliminering av toksiner. De akselererer regenereringsprosessen i vev. Vitamin C, den sterkeste antioksidanten, sparer fra mangel på vitaminer.

i olje er det mye vitaminKalium fremmer oppbevaring av fuktighet i hudceller, og magnesium fjerner det vaskulære nettverket fra ansiktet. Dette er ikke en komplett liste over nyttige stoffer som utgjør aprikosoljen. En mild effekt på hud, hår, indre organer skyldes en harmonisk sammensetning, inkludert mange komponenter – naturlig voks, fettsyrer, stearins.

Korrekt oppnådd ved kaldpressing av oljen har ingen kontraindikasjoner til applikasjonen. Du bør imidlertid vite at et håndverkprodukt kan inneholde amigdolin – det sterkeste giftet. Dens effekt forårsaker en spasme i luftveiene. Giften er inneholdt i knoppen og fjernes under behandlingen. Kun produktet som er oppnådd under industrielle forhold, kan være trygt.

Anvendelsesområder av aprikosolje

aprikos olje til ansiktetI antikken ble produktet brukt til å behandle hemorroider og andre inflammatoriske prosesser. Til dags dato er bruk av aprikosolje i mat og medisinske buljonger velkommen. Offisiell medisin tok produktet til farmakopéen. Spesielt effektiv er bruk av olje mot forkjølelse. For å gjøre dette, bland oljen med vitamin A i like doser, gjør innånding. Skyll deretter med saltvann og drypp i hver nesebor 2 dråper aprikosolje i nesen. Hjelpe vil komme på en gang. For å behandle betennelse i halsen, tilbered skyllvannet + 5 dråper medikament. Du kan skyll, du kan gjøre innånding. Hjelper selv med bronkitt. Men jo mer stoffet er kjent, som et effektivt produkt i kosmetikk.

Påføring av olje fra aprikoskjerner i omhu

aprikos olje i omsorg for hud og hårEffektiviteten av å bruke olje for hudpleie, hår, negler er ikke bestrøket. Dessuten er bruk av aprikosolje og dens egenskaper, i kombinasjon med andre oljer, avkok, kosmetiske produkter, velkommen.

Sjekk din allergiske reaksjon før du begynner å ta olje. Et lite middel må brukes på armbåndet eller på albuen. Hvis det ikke er rødhet, vil det ikke brenne, du kan bruke stoffet.

Aprikoskjerneolje er uunnværlig i omsorg for aldrende hud. Slike forbindelser kan kjøpes, og du kan legge til de kremer du bruker. Healing produkt er perfekt kombinert med parfyme komponenter.

Abrikosolje til ansiktet er et uunnværlig verktøy for å ta vare på tørr dehydrert hud. Den slitne, løse huden er utjevnet, oppnår elastisitet, de edematøse posene under øynene forsvinner. Det øvre laget gjenopprettes raskt, de keratiniserte skalaene eksfolierer og blir lett fjernet. Hvis det er bleieutslett og dermatitt hos en nyfødt, er det aprikosolje som vil være den beste assistenten. Alle kosmetiske prosedyrer med aprikosolje for ansiktet er fordelaktige:

  • massasje;
  • rengjøring;
  • mat og hydrering.

Til huden skinner i alle aldre, trenger du litt – gni ansiktet ditt over natten, bruk en dråpe olje i vannet. Nyttige lotioner for øyelokkene – puffiness vil ikke være. I ethvert ansiktspleieprodukt, før bruk, legg litt olje fra frøene til aprikoser, og effekten vil være fantastisk.

Resultat av aprikosoljeapplikasjonAbrikoshårolje gir en effekt som er bedre enn andre pleieprodukter. For å motta en bølge av tett, sunt hår er det mulig, regelmessig å gjøre masker. Om sommeren blir håret bevart fra å tørke ut på grunn av en tynn film. Om vinteren holdes glans lenge i fravær av greasiness. Måter å bruke oljen er forskjellige:

  1. Du kan blande sjampoen med 1-2 ml av produktet eller bruke som en balsam for å rense fuktig hår, uten å skylle i opptil 60 minutter, avhengig av hårets tilstand.
  2. En liten olje oppvarmes i et vannbad og påføres håret mens du masserer hodebunnen. Dekk hodet med en film, pakk den i et håndkle og ta prosedyren i opptil en time. Deretter vasker håret med sjampo og varmt vann.
  3. Fra flass kan bli kvitt, hvis du forbereder sammensetningen i like deler aprikos, te og rosmarin og gni blandingen i hodebunnen.

Hvis hver dag å mate cilia med litt olje, blir de merkbart tykkere og lengre etter noen få prosedyrer. Oljen av aprikosben for øyevipper er den beste legen.

øyenvipper etter bruk av aprikos oljeNourishing neglene med helbredende olje, du kan bli kvitt mange problemer:

  • kutiklen blir sunn, uten griner, huden styrker;
  • neglene slutter å skille seg og bryte;
  • vekst av en sterk plate.

Abrikosfrøolje er veldig behagelig på huden, det absorberes godt. Bruk av blandinger med ricinus, burdock, mandelolje øker legekraften til hver komponent.

Aprikosolje for solbrenthet vil beskytte huden mot rødhet, og solbrenthet vil ligge flatt. Bruk olje er nødvendig, på fuktig hud etter bading. Men med utilstrekkelig lang eksponering under solens brennende stråler, vil oljen ikke beskytte.

Det er så mange nyttige egenskaper i en solfylt frukt som personen har gitt naturen!

Videooppskrift for bruk av aprikosolje for fet hud