høst av havtorn i hagen i landetHøst i hagen høste høst av havtorn. Solbær er viktig for vår helse og skjønnhet. Vurder vitaminblandingen, som inneholder havtorn, nyttige egenskaper og kontraindikasjoner til bruk av bær og blader.

utseende

grener og blader av havtornHavtorn (oversatt fra Latin Hippóphaë) er et stikkert tre eller en busk som tilhører Loch-familien. Høyden, som regel, når 1-3 m. Noen eksemplarer er giganter helt og vokser til 6-15 m.

De gamle grekerne kalte anlegget “skinnende hest”. Et merkelig navn, ikke sant? Men dette forklares av det faktum at hestene var veldig glad i å beite i stikkens stikkende kratt. Og fra bærene og bladene spiste, dyrene ble godt matet, og håret ble skinnende.

Først ble planten bare brukt til å behandle syke hester, forberede medisiner fra løvverk og grener. Litt senere ble det besluttet å prøve effekten av naturlig medisin på mennesker. Snart ble de gode egenskapene til havtorn og kontraindikasjoner avslørt, og planten ble populær blant pasienter, soldater og idrettsutøvere.

Du kan lære havtorn ikke bare av lyse sol-oransje frukter, litt tart på smak. Hun har lange smale blader, malt i grønt med grå-hvitt eller sølvfarget underside. Samtidig er det små flekker på utsiden.

Blomstring skjer før fremveksten av løvverk med oppløsning av fantasiløse knopper. Etter blomstring i slutten av august – begynnelsen av september, dannes frukt av langstrakt eller sfærisk form av lyse oransje farge, som tett settes på grener.

Det er bemerkelsesverdig at selv når det er overfylt, forblir fruktene på grenene og ikke smuldre om vinteren.

Kjemisk sammensetning

vitaminer av havtornet bærFor å forklare hvor nyttig havtornet for kroppen vil hjelpe næringsinnholdet av vitaminsammensetningen. Dermed inneholder bær så viktige komponenter som:

 • magnesium, involvert i metabolske prosesser, overføring av nerveimpulser og ansvarlig for kontraherende muskelbevegelser;
 • flavonoider;
 • sukrose, fruktose og glukose;
 • Kalium, så viktig for hjertemuskelen, kapillærene, nyrene, hjerneceller;
 • kalsium, takket være hvilken syntese av hormoner er regulert, alle muskelprosesser;
 • fettsyrer, for eksempel oljesyre, palmetinsyre, linolsyre, stearinsyre;
 • fosfolipider;
 • pektiner
 • askorbinsyre;
 • karotenoider;
 • jern, fosfor, mangan, aluminium, titan, natrium, silisium, mangan;
 • oppløselige sukkerarter;
 • vitamin PP, A, E, A, K, gruppe B;
 • tanniner.

Kaloriinnholdet i produktet er kun 82 kcal per 100 g. Så bær kan brukes uten problemer i kostholdet til personer med overvekt, men uten sukker eller med liten mengde. Indikatorer for proteiner, fett og karbohydrater er henholdsvis 1,2, 5,4 / 5,7 g.

Related  Alt om vestchatki: typer, nyttige egenskaper og regler for innkjøp

Tilsynelatende er vitaminsammensetningen av havtornet rik. En håndfull bær om dagen eller et glass juice dekker daglig sats på praktisk talt alle stoffer som er viktige for kroppen.

Medisinske egenskaper er ikke bare frukt og løvverk av planten, men også grener og bark, som også har en masse nyttige komponenter.

Nyttige egenskaper av havtorn

bær av havtorn har nyttige egenskaperHavtorn er en spiselig medisinsk plante som har komplekse helbredende egenskaper. Verdien av anlegget er enorm for hele organismen. La oss se nærmere på fordelene for alle.

Fordeler for bein og vaskulært vev

Merkelig nok, C-vitamin, som er nødvendig under forkjølelsepidemier, er en antioksidant og er uunnværlig for at knogler og bindevev fungerer riktig.

Innholdet av vitamin P i havtornet i form av flavonoider (spesielt rutin) bidrar til å redusere skjøtheten i kapillærene og redusere permeabiliteten. I tillegg reduserer rutinemessig blodkoagulasjon, noe som er svært viktig hvis det er hemorroider og åreknuter eller det er alle forutsetninger for utseendet til sistnevnte.

Men vitamin K er involvert i produksjon av protein, som er ansvarlig for nyres helse og er nødvendig for riktig flyt av metabolske prosesser i bindevev og benvev.

Viktighet for reproduktiv funksjon og gynekologi

havtorn for reproduksjonssystemetTenk nå nyttige egenskaper av havtorn og kontraindikasjoner for kvinner og menn.

Tilstedeværelsen av tokoferol, det såkalte vitamin E, som er en effektiv immunmodulator, fører til det faktum at bruken av havtorn hjelper til med å restaurere og vedlikeholde reproduktiv funksjon. I tillegg inneholder fruktene tokoferoler mye mer enn i mandler, så de er mye brukt til å gjenopprette mannlig styrke. En vanlig bruk av rusmidler basert på havtorn hindrer forekomsten av impotens.

I gynekologi er havtornet veldig populært, fordi det har en restaurering, beskyttende effekt. Det brukes til behandling av sykdommer som endocervitt, livmoderhalsen, i en utarmet tilstand, inflammatoriske prosesser i vaginal slimhinnene. I tilfelle av kolpitt, som er en smittsom sykdom, påvirker havtornet aktivt patogener, og i dette tilfellet, i motsetning til mange antibiotika, forårsaker ikke bivirkninger.

I svangerskapet kan havtorn bli spist, men bare med doktors forhåndsgodkjenning, da gravid mave surhet stiger. Det samme gjelder preparater basert på planter.

I oftalmologi

Oddly nok er havtorn også populær i denne retningen. Dermed er olje fra frukt foreskrevet i form av salver eller dråper, som brukes til lesjoner og defekter av hornhinnen.

Related  Og du plantet en hortensia på våren i det åpne bakken?

Hvis pasienten klager over en reduksjon i “årvåkenhet” eller hvis det oppdages betennelse under undersøkelsen, anbefales det å bruke havtornolje med glyserin. Først slipp 1 dråpe glycerin, og etter 5 minutter – olje i mengden 2 dråper.

På beskyttelse av blodårer og tarm

Havtorn i tarm og karHavtornet frukt har evnen til å redusere konsentrasjonen av kolesterol i blodet. I tillegg gjenopprettes peristalsen og tarmmikroflora, ulike skadelige komponenter elimineres fra det. Og alt dette skyldes innholdet av fiber og pektinkomponenter. Det er verdt å merke seg at i modnet frukt er fiber mindre enn i umodne.

Fartøyene er også dratt av de umettede fettsyrene som finnes i Omega 3,6,9.

Anticancer Action

Vitenskapernes oppmerksomhet ble tiltrukket ikke bare av nærings-vitamin-sammensetningen av havtornet. I tillegg til et stort antall stoffer som er nyttige for kropp og vitaminer, kontraindikasjoner og terapeutiske egenskaper av havtorn, har spesielle egenskaper av planten blitt oppdaget – evnen til å opprettholde tilstanden til celler og vev utsatt for stråling.

Videre, i sammensetningen av tindved inkluderer vitaminene A, E og C, som er kraftige antioksidanter, og naturlig onkoprotektor beskyttere mot frie radikaler, som i sin tur fremkaller tumor malignitet og mutasjoner.

Derfor er det ikke overraskende at legemidler på grunnlag av oransje frukten ikke bare perfekt beskytte kroppen, noe som reduserer risikoen for kreft, men har vist seg i strålebehandling av maligne svulster.

Nyttige egenskaper til havtorn og dets produkter skyldes restaurering av slimhinner, vev, vegger i mage-tarmkanalen.

Bistand i ulike sykdommer

Også, daglig bruk av frukt bidrar til:

 • aktivering av regenereringsprosesser;
 • senke kolesterolet i blodet;
 • restaurering av leverceller etter alkoholforgiftning;
 • forebygging av aterosklerose;
 • eliminering av vitaminmangel;
 • styrke immunitet
 • Den kan brukes som et middel for å behandle magesår 12 iperstnoy tykktarm og mage (frukt concoctions eller tindved olje blir vanligvis anvendt for dette formål) under veiledning av en lege Geitvedslekten.
 • Anlegget brukes til fremstilling av medisiner for behandling av hornhinneproblemer og forbrenninger;
 • For å bli kvitt bihulebetennelse, er innåndinger laget av havtornolje.

Fordeler med havtornet løvverk

Brewing Seabuckthorn bærI oldtiden ble det bemerket at innføringen av havtorn i diettens diett påvirker deres helse gunstig, og ullen oppnår mykhet og glans.

Nå har alle muligheter for å studere anlegget og dets sammensetning, det har blitt vitenskapelig bekreftet at det finnes nyttige egenskaper i havtornet. (Kontraindikasjoner er beskrevet i kapitlet). Som det viste seg, er anlegget i stand til å opprettholde metabolske prosesser i huden på riktig nivå, noe som fører til rask vekst av dyrets frakk og forbedring av tilstand og kvalitet.

Related  Funksjoner av omsorg for japansk aukuba

Forskere har påvist innhold i later en stor mengde tannin ha hemostatisk og antidiaréeffekten, vitamin C, serotonin, ansvarlig for den intestinale motilitet, vaskulær tonus og deltar i blodkoagulering.

Det er et stort antall biologisk aktive stoffer som inneholder alkaloidhyporamin, kjent for sin antivirale effekt. I tillegg har havtornet løvverk en uttalt solingseffekt.

Bruken av havtorn er uvurderlig, så vel som frukt:

 1. Det brukes til å forberede medisiner som kjemper med ARVI og influensa.
 2. Bladene kan brygges og som te. Den mottatte væsken har godt bevist seg ved behandling av en periodontitt og en stomatitt.
 3. En bladbuljong er også nyttig i tilfelle felles problemer.
 4. Regelmessig inntak av tindved te har en positiv virkning på intestinal motilitet, toner kroppen, eliminerer søvnløshet, aggressiv tilstand, emosjonelt stress og fører til normal nervesystemet.

Kontra

havtorn kan være en individuell intoleranseTil tross for mange nyttige egenskaper av havtorn, er det kontraindikasjoner:

 1. Individuell intoleranse.
 2. Produkter som morsmelk, juice, olje kan ikke brukes til sår i 12-типерстной tarm og mage. I dette tilfellet foretrekker te eller kjøttkraft.
 3. Havtornet syltetøy inneholder mye sukker, fordi det er kontraindisert for diabetikere og personer som lider av fedme.
 4. Det er uakseptabelt å ta medikamenter basert på havtorn til personer med urolithiasis, da planten øker surheten i urinen.
 5. Plant og alle produktene er basert på det er uønsket å bruke de som er utsatt for diaré, har betennelse i leveren, gastritt, pankreatitt, alvorlige, problemer med galleblæren. I ekstreme tilfeller – bare etter å ha diskutert problemet med legene.

Som du ser, er det ikke nødvendig å gå langt for medisinske preparater. De vokser i hagen. I tillegg er naturens gaver av stor styrke. Bare trenger å kunne bruke den og ta maksimal effekt. Havtorn er et bevis. Etter en uke med vanlig bruk av bær, er forbedringer i helse merkbare.

Video om nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av bær av havtorn