Alokasi i hjemmetSunn alokasia hjemme har et godt preparert utseende, dets løvverk er godt utviklet, det er ingen spor av nekrose, eller områder av gul, brun eller svart farge på vevet av bladplater og petioler.

Tilpasset til livet i tropiske eller subtropiske klimaplanter og når det vokser som romkultur krever etableringen av lignende forhold.

Det opprinnelige landet av planter som tilhører det omfattende slaget Alocasia er de fuktige tropiske skogene i sørøst i Asia, øya stater i Stillehavsregionen og nordøst for Australia.

Transplantasjon og reproduksjon av en voksen planteHer utvikler plantene:

 • med små svingninger i gjennomsnittlig daglig og sesongmessig temperatur;
 • ved høy luftfuktighet
 • i penumbraen, skjult av det tropiske skogens baldakin;
 • Mangler ikke mat og fuktighet.

Ikke overraskende, i slike nesten “paradis” -betingelser vokser alocacia aktivt, noe som gir alle de nye, lyse, saftige bladene, reproduserer og blomstrer.

Alocacia krav til hjemmepleie

Men for å skape en følelse av en naturlig atmosfære og opprettholde en kvalitetspleie hjemme for alocasia er det ikke veldig enkelt. Om sommeren, på vår og høst, trenger planter en temperatur i området 21-26 ° C. Om vinteren, når alocasia går inn i en periode med relativ dormant, er en liten avkjøling av luften tillatt, men ikke lavere enn 15-17 ° C.

Resultatet av feil omsorgOfte gjør blomstrodusenter feil:

 • overdreven eller utilstrekkelig vanning av planter;
 • utsette potter med alokasjoner til rette, brennende solstråler eller unødvendig skyve planter inn i skyggen;
 • ikke tar hensyn til kravene til anlegget for jordens sammensetning og struktur;
 • supercooling kjæledyr;
 • tillater utkast i et rom der hjemme finnes alocasia.

Ganske vanskelig å vedlikeholde i leiligheten og fuktigheten som kreves av innbyggerne i tropene i størrelsesorden 60-85%.

Som respons på forstyrrelser i omsorg blir alocasia syk, noe som reflekteres i en forandring i fargens og fargens tone. Noen ganger er det begrenset til flekker med gul eller nesten svart farge, nekrose av bladene, men i noen tilfeller mister alocacia løvverk og til og med dør. Hvordan håndtere de flekkene som vises på bladene av alocacia? Og hva er årsakene til disse ubehagelige symptomene?

De viktigste kravene til alocacia er overflod av lys og vann. Det er her de vanligste feilene og feilberegningene er.

Blad av alocacia tørr på grunn av analfabeter vanning

På et vått blad rammet varme solstråler, noe som førte til brannskaderSommer vanning, når blomsten av alocacia vokser raskt og kan blomstre, skal være rikelig og hyppig. Planterne er vannet med varmt destillert vann flere ganger om dagen, samtidig som det sikres at solens stråler ikke når de fuktige bladene. Hvis dette skjer, fungerer dråpene som linser, noe som fører til brenning av bladplaten og utseendet på gule flekker på bladene av alocasia. Vevet under den skadede overflaten tørker gradvis opp, og med et stort område av skade og hele bladet kan dø.

For alokasi er det viktig ikke bare mengden, men også kvaliteten på fuktighet. Hvis anlegget mottar kaldt vann fra vannet, ikke tidligere vann, vil det alltid reagere med rotens rotasjon, forandringen i løvets farge og dens forringelse.

Med dannelsen av gule flekker på blomstene av alocasia, møter blomstrodusentene også situasjoner når planten mangler vann eller, omvendt, lider av det overskytende. Det er sant, i sistnevnte tilfelle, tørkede blader av alocacia er en konsekvens av rotet på røttene, som forhindrer fôring av antenndelen og ødelegger vevet.

Uregelmessig vanning kan føre til plantens dødSprinkle alocasia hjemme bør være når det øverste laget av jorda begynner å tørke ut, og i dybden beholder jorda fortsatt fuktighet. Ved vanning av planten er det viktig å suge hele volumet av potten grundig, men det er viktig å fjerne overflødig vann fra pannen. I sommerdager øker vannet, men med en nedgang i lufttemperaturen, bør du umiddelbart redusere hyppigheten og volumet av vanning.

Related  Nøkkelregler for omsorg for akvarier

Hvis dette ikke er gjort, er det mulig å unngå ikke bare dannelsen av flekker på bladene av alocacia, disfiguring anlegget og svekkelse det, men også utvikling av sopp- og bakterie sykdommer. I tillegg er svake prøver ofte rammet av insekter.

Spots på alocacia forlater på grunn av dårlig belysning

Blader alocasia tørrIdeell belysning for hjemmelagde alokaser er lys, men diffust lys, uten å berøre blader av direkte sollys. Solen, som faller på plantene, fører til lakering av løvet og gulbrune forbrenninger på den.

Mangel på lys er uttrykt ved å strekke petioles, hakke bladplater og deres lakk.

Jordkomposisjon og nødvendighet av alokasietransplantasjon

Plante plantet i substandard jordDe ubehagelige konsekvensene er forårsaket av planting av alocacia i en tett fuktabsorberende jord, hvor røttene lider av stagnasjon av vann og fra mangel på oksygen. Dette påvirker nødvendigvis tilstanden til bladbladene og hele anlegget. Opplevde dyrkere anbefales å legge jord til sphagnummos, hakket bark fra nåletre, torv, kokosfibre og perlit for å belaste jorda.

For å redusere risikoen for mulige sykdommer når man tar vare på alocasia hjemme, er jordblandingen tidligere desinfisert, og en dag etter planting av en tropisk avling.

Med god omsorg vokser alocasia raskt, så unge prøver blir transplantert hver vår, og voksne er litt mindre sannsynlige.

Den enkleste måten er å overføre jordklumpen til en ny pott av større størrelse, og fyll det tomme rommet med et friskt underlag.

At den voksne planten så bra ut, transplanteres denUten transplantasjon tørker bladene som vokser i en tett potte av alocacia tørr. Og i noen tilfeller er planten i stand til å miste alt løvverk. Den samme effekten er produsert av mangel på ytterligere gjødsling, som er nødvendig på vår og sommer. Ved den aktive dannelsen av løv, mates planter med komplekse forbindelser for dekorative løvfisker, noe som reduserer anbefalt konsentrasjon. Om vinteren er det ikke nødvendig med gjødsel.

Related  Vi pynter hagen vår med clematis, har studert reglene for planting og omsorg for planter

Forstyrrelser i temperatur og lav luftfuktighet

Krenkelsen av temperatur og fuktighet forårsaket plantens dødVed å senke temperaturen eller utkastet i rommet der anlegget ligger, fører det til at blader av alocacia blir svarte og tørre. Temperaturen under 12-13 ° C er dødelig for innbyggerne i tropiske skoger, og til og med et kort opphold under slike forhold dreper fortsatt sunne blader i går.

Hva skal jeg gjøre hvis alle blader tørkes på alocacia? Er det mulig å bringe et grønt kjæledyr tilbake til livet, og hvordan å få det til å vokse igjen løvverk?

Hvis Alokaziya lang tid som er lagret i tørr luft eller dens potten ligger i nærheten av varmeelementene kan observeres som et gult blad først, og deretter, ved å starte fra endene og kantene av arket-plate tørr.

Hvis du ikke tar akutte tiltak, kaster alocasia bort løvet, og intensivert vanning vil bare forverre situasjonen og føre til forfall av rotsystemet og knollen.

Hva skal jeg gjøre når Alocasia kasserer alle bladene?

En plante som kaster bort løvverk, kan gjenopprettesFørst, i dette tilfellet trenger du ikke å rush til å dele med anlegget. Ofte blir kvitt løvet alocasia reagerer på blomstring, noe som krever mye innsats og innsats fra anlegget. Hvis alocasiaen er bleknet, blir blomsten fjernet fra den, den er renset av rester av tørr løvverk og “vinteren” er arrangert for anlegget. Med sjelden vanning i et kjølig lysrom, vil tuberen hvile og ved våren begynner det å danne nye plater. På dette tidspunktet må det transplanteres til et nytt substrat og mates.

Men hva om alle blader på alocacia ble visnet etter vannmassasje av jorda eller som et resultat av en annen blomsterkulturfeil? I dette tilfellet kontrolleres tilstanden til rotsystemet som et presserende tiltak.

Snor i en sunn plante tett, elastisk, uten mekanisk skade og spor av bakteriell eller annen skade.

Hvis rotting eller tilstedeværelse av skadedyr er merkbar på rhizomet, blir de skadede områdene avskåret, og seksjonene behandles med kullsmuler. Når roten tørker, plantes alocasia i en fuktig steril jord. Da er alocasia potten dekket med en film og igjen i penumbra ved en temperatur på 22-24 ° C.

Alocasia og deres behandling

Anlegget krever umiddelbar intervensjon og assistanseDet er rotrot som anses som den vanligste sykdommen i alokasia hjemme. Utbruddet av sykdommen kan provosere overdreven vanning på bakgrunn av jordens tidligere lange tørrhet, samt å finne anlegget i et for kaldt rom, på vinduskarmen eller i et utkast.

Hvis forfallet av røtter som ligger i jordens tykkelse er vanskelig å se, bør de ulike flekkene i form og farge på blomstene av alocacia gjøre floristen bekymret.

Related  Unike egenskaper av jojobaolje og anbefalinger for bruk

Som i situasjonen når alle bladene visner på alocacia, kan du ikke gjøre uten grundig undersøkelse av røttene og fjerning av alle berørte vev. Samtidig blir de skadede bladene også avskåret. Og de sunne delene blir behandlet med et soppdrepende middel og transplantert til en steril jord av høy kvalitet.

Hvis roten er ledsaget av en mykning av vevet av stammen og petioles, og den patologiske prosessen tar på seg en alarmerende dimensjon, er det bedre å dele med planten.

Friske knuter vil bidra til å vokse en ny planteMen i dette tilfellet er det nødvendig å sjekke jorda for tilstedeværelse av tilknyttede knuter, etter å ha plantet det, er det lett å få unge sunne alokaser av et favorittsort.

Behandling av alocasia sykdommer bør utføres på en omfattende måte og gjentas hvis symptomene på sykdommen ikke forsvinner. I tillegg til bruk av soppdrepende midler er det viktig å etablere omsorg og gi anlegget alle nødvendige forhold for utvikling.

Skadedyr på alocasia i hjemmet

På arket avgjort thripsEt viktig tiltak for forebygging av alokasi hjemme er sykepleie basert på plantens behov, og tar også hensyn til behovet for å beskytte det mot skade skadedyr.

De farligste av dem er thrips, spise planter, bladlus, scutes, mealybugs, nematoder og edderkoppmider. For å oppdage insekter, kontroller ikke bare ansiktet på løvet, men også dets bakdel, petioler, stilker og bihuler.

 • Det ligger under tørkede vekter ved basen av stammen og i bladets axler som bløtfanger liker å gjemme seg.
 • Bladlus blir ofte oppdaget på petioles og i bunnen av bladplaten.
 • Thrips er farlige fordi de kan leve på planter og jordet i ulike faser av utviklingen.
 • I jorda er også nematoder.
 • Spider mider er gjenkjent på en tynn bane på greenen av alocacia.

Spider mites forårsaker skade på anleggetResultatet av den vitale aktiviteten til alle disse skadedyrene er utseendet på grågule eller brune flekker på bladene av alocacia. Å vokse opp, fører til skade på døden, og kanskje hele det innenlandske anlegget.

Behandling av skadedyr er å irrigere ovennevnte del av planten med infusjon av marigolds eller preparerte insektmidler. Løvverk kan vaskes med en løsning av grønn såpe og treass.

Når du utfører slikt arbeid, er det bedre å dekke jorda med en film for å beskytte den mot vannlogging.

Hvis alocasia er infisert med jordmånatode, som er lett å bestemme ved de karakteristiske nodulene på rhizomene, må anlegget bli ødelagt. Tross alt er dette karantene skadedyr ekstremt vanskelig å ødelegge, og dets cyster er funnet i vev av alocasia.

Struggle med en skabb på en houseplant – video