scindapsus i gunstige forholdI naturen, scindapsus, er det en halv-epifyt-liana som stiger langs stammen av treet til en høyde på mer enn 10 meter. Anlegget har to typer røtter: luft- og fibrøs underjordisk. I Sri Lanka kommer lokalbefolkningen i konflikt med et kraftig vintre som opptar for mye av territoriet. Hjemme blir scindapsus dyrket i gulvpotter, og gir anlegget trellis, eller i suspenderte blomsterpotter. Oppmerksomheten til blomsteroppdrettere er tiltrukket av spettet eller lystgrønt løvverk, upretensiøs i omsorgen. Under naturlige forhold blomstrer sycidactusen med en liten blomsterstand, men i romforholdene for å se blomstring er det praktisk talt ingen sjanse.

Vedlikeholdsregler

Fuktighet og vanning for scandaplosI rommet hvor scindapsus vokser om sommeren, bør temperaturen ikke være over +20 grader, og i den kalde årstiden ikke under +12 grader. Varianter med grønt løvverk føler seg godt på baksiden av rommet, fordi de ikke trenger en solfylt farge. Variable planter trenger mer lys belysning, slik at bladplaten ikke mister sin dekorativitet.

Ved utilstrekkelig belysning, reagerer scindapsus med rikelig fall av løvverk.

Når omsorg for anlegget må overholde vanningsregimet. Moderat befukting av jorda etter at den tørker mer enn 1 cm dyp, vil gi rotsystemet av scindapus komfortbetingelser for utvikling. Rikelig og hyppig vanning vil føre til forfall av røttene og død av blomsten. For å skape spesielle forhold for vedlikehold av anlegget, er det ikke fornuftig å øke luftfuktigheten i rommet. Det er nok å tørke bladene fra tid til annen med en fuktig klut eller spray fra en sprøytepistol. Om sommeren kan du lage en varm dusj, som vil ha en gunstig effekt på blomstens tilstand.

Om vinteren skal scindapsus ikke plasseres i nærheten av radiatorer.

Planteskudd vokser veldig raskt. Bare ett år blir blomstens grener lengre med nesten 40 cm. Kronformasjonen er som følger:

 1. Trimming av stilker og deres videre bruk for reproduksjon.
 2. Klemmer for vekst av stengler for å stimulere dannelsen av laterale skudd og økning i forgrening.
 3. Montering av en bue for å feste lange stengler eller et spesielt rør med sphagnum inni. Mosen er fuktet, noe som gjør at luftrøttene kan motta ekstra fuktighet.

Ta vare på scindapsus, ikke glem å gjøre gjødsel av planten med komplekse gjødsel. I perioden med aktiv vekst, to ganger i måneden utføres vanningen med tilsetning av gjødsel i flytende form. Om vinteren er det nok å mate planten en gang i måneden.

Regler for transplantasjon og jordvalg

ung skandaløsEn gang i året i slutten av februar transplanterer unge scandapods. Voksenblomster prøver å bekymre seg mindre. Det er nok å bytte potten en gang om 2-3 år. Hvis du ikke tar for dyp, men en bred pott, vil det være mulig å skape en vakker sammensetning fra scindapus av forskjellige varianter eller dekorere en frodig busk fra en gammel plante og rotte stiklinger.

For selvstendig forberedelse av et grunnlag for bruk i like store mengder:

 • elv sand;
 • humus;
 • torv eller blad land;
 • utvidet leire eller perlit.

Scindapsus trenger et godt dreneringslag.

For å skape en vakker busk, må du først trimme skuddene og rottene i vannet. Den gamle planten må gjennomføre en undersøkelse av rotsystemet og fjerne de skadede røttene.

Reproduksjon av stsyndasusa

scindapsus renser luften godtDu liker virkelig din plante og har lyst til å se noen flere eksemplarer i nærheten. Du kan kjøpe, men du kan multiplisere allerede voksende busk. Beskjæring av en voksen scindapus gir en mulighet til ikke bare å gi den en vakker form, men også å få stikker. For kutting bruk en ren sakse eller en kniv. Kutt under knuten. For vellykket rooting på avskjæringen skal det være tre blader. Du trenger en krukke med vann og et godt opplyst sted.

stiklinger av stsyndasusa med røtterDet er mulig å kutte skaftet straks i bakken, etter å ha forhåndsbehandlet kutteområdet med et rotasjonsmiddel. For å oppnå ønsket resultat, er en pott med et håndtak dekket med en gjennomsiktig pose eller en plastflaske. Allerede etter maksimalt 3 uker kan den inngravede scindapsus transplanteres til et fast bosted.

stammen reproduksjonHvis du klemmer lederne til bakken, vil det snart gi røtter. Etter en stund vil de første blader vises. Fjern den unge planten pent fra moderluten og transplantasjonen.

Etter å ha kuttet av en lang flykte, del den forsiktig i flere deler. Hver må ha blader. Denne tilnærmingen gir deg mulighet til å få flere stiklinger på en gang.

Sykdommer og skadedyr

typer stsyndasusaFeil omsorg for scindapsus kan føre til hans sykdommer:

 1. Bladene blir gule. Årsaken – anlegget trenger gjødsel.
 2. Spissene på bladplaten tørker. Årsaken – anlegget er plassert for nær varmeanlegget, ingen sprøyting.
 3. Løvet faller. Årsaken – creeper er ikke nok mat og lys, det kan være utkast.
 4. Rotting stilker. Årsaken er den lave temperaturen på innholdet og overflødig fukting av jorda.
 5. Endringer i bladets farge og utseende av hvite flekker. Årsaken er et overskudd av belysning eller dens mangel.

Fra skadedyr til scindapsus, blir spindelmider, bladluser, krypter ofte smeltet. Det er nok å gjennomføre behandling av actellik for å beseire dem.

Om reglene for omsorg for scindapsus – video