blomsterbed fra forskjellige verterHver eier av hagen plottet ønsker å gjøre det attraktivt og unikt. Hjelp i dette kan vert, landing og omsorg i det åpne bakken, som ikke krever alvorlige ferdigheter og kunnskaper. Denne anlegget regnes som upretensiøs. Det kan like godt vokse i skyggen og på solfylte steder. Dens motley tiltrekker oppmerksomhetsblader vil gi unikhet til enhver blomst hage. Til planter som er fullt utviklet og fornøyd med øyet, er det nødvendig å følge noen få enkle anbefalinger.

Hvordan sette verten riktig?

landingsstedets vertKorrekt planting spiller en nøkkelrolle i intensiteten av plantevekst og utvikling. Det er nødvendig å ta hensyn til flere hovedfaktorer:

 1. Plasseringen av verten.
 2. Jordens sammensetning.
 3. Landingsregler.

verter er ufattelig for jordens sammensetningFørst når alle disse aspektene er tatt i betraktning, vil det være mulig å plante anlegget slik at det vil glede eierne i mer enn ett år. For å skape en vakker blomsterhage, bør det også tas hensyn til at ulike typer verter kan vokse på forskjellige måter. Derfor, før du planter, sørg for å bli kjent med egenskapene til ditt utvalgte utvalg.

Velg det beste stedet

fantastiske skjønnhets verterLandings verter på våren i bakken er tillatt både i mørke og solrike steder. Dette er i stor grad bestemt av plantesortet. Hovedregelen i dette tilfellet er ikke å plante vertene i skyggen av de tykke kronene av trær. På et slikt sted stopper de i vekst og mister intensiteten av å fargelegge bladene. Du kan velge et nettsted basert på farge:

 1. Planter med mørk løvverk skal plantes nær epletrær, pærer eller andre trær med en liten krone.
 2. Hvis det er gylne eller hvite blodårer i fargene på bladplaten, skal de plasseres på østsiden under lave plantasjer. Med mangel på lys, kan de miste deres dekorativitet.

Related  Vann med sitron – forebygging av helse

Når du er bestemt med valget av stedet for planting, må det rengjøres av rusk og grave. Prøv å fullstendig kvitte seg med ugresset som vil ta bort næringsstoffene.

Landing verten på det åpne bakken i Sibir skal utelukkende foregå om våren. I andre regioner er en høstlanding tillatt.

Forberedelse av jord

verten stiger

Verter er ikke krevende på jordens kvalitet. For en fullverdig utvikling trenger de et minimum av næringsstoffer. Hvis sand råder i bakken, vil det bli nødvendig med en liten mengde torv. Det vil bidra til å utelukke utvasking av salter og mineraler.

Når jorda er for dårlig, er det nødvendig å introdusere mineralgjødsel. I dag er et bredt spekter av spesialiserte produkter til salgs. Når du bruker dem, følg instruksjonene og ikke overstige doseringen.

Grunnleggende landingsregler

Frøplanter med lukket rotMetoden for landing og vedlikehold av verter i det åpne bakken vil avhenge av typen plantemateriale. Det er best å velge forekomster med et lukket rotsystem. De bør ekstraheres forsiktig fra beholderen uten å skade rhizomet og plantes i en tidligere forberedt brønn.

Planter med et åpent rotsystem blir verre. Når du velger et slikt plantemateriale, er det nødvendig å undersøke rotsystemet nøye. Den må være i live, uten tegn på rot. Etter landing av en slik vert i hullet, blir den vannet. I så fall plant planten slik at nyren ligger over bakken.

Grunnleggende omsorgsregler

Verter, planting og omsorg som utføres i det åpne bakken, krever omsorg. Det vil bestå av følgende enkle anbefalinger:

 1. Hvis du før planting har innført gjødsel i jorda, kan gjødsel unngås i tre år.
 2. I sommermånedene utføres vanning regelmessig ettersom jordens øvre lag tørker opp. Høsten blir hyppigheten av vanning redusert. Vann skal helles under roten og unngår å falle på bladene.vanning verter
 3. Spesiell oppmerksomhet bør betales etter landing i bakken vertskapet for vinteren. At anlegget ikke er frosset, er det mulket ved hjelp av tørket sagflis, torv eller humus. Til tidlig på våren, unger blader ikke spiser, legg til tobakk støv til mulch. For vinteren er det bedre å trimme bladene og dekke busken med uvevd materiale.
 4. Vert med god omhu er sterkt utvidet, så det må periodisk deles. For å gjøre dette, graver de det ut og forsiktig kutter rhizomet i flere deler, som plantes separat.transplantasjon verter og reproduksjondeling av rhizomes verter
 5. Etter slutten av blomstringen, er planten ryddet av blomsterstengler. Dette vil hjelpe ham til å samle mer styrke til vintering.

Landing verten på det åpne bakken i Urals og andre regioner med et forandringsbart klima krever overvåking av jordfuktighet. Vanning kan bare gjøres ved å tørke det øverste laget av jorda. Ellers kan rotsystemet ødelegge.

Sykdommer og skadedyr

skadedyrsverter - sneglerEt viktig aspekt i spørsmålet om planting og pleie av verter i det åpne bakken er kampen mot sykdommer og skadedyr. De vanligste problemene er:

 1. Phallostictosis er en soppinfeksjon. Det manifesteres i form av flekker på bladene av brun farge. Skadet løvverk skal ødelegges så snart som mulig og sprøytes med spesielle preparater.
 2. Botrytis. Med denne sykdommen forlater du raskt visne og falle bort. Å takle det er bare mulig ved hjelp av kjemikalier.
 3. Skader på hagespring. Disse insektene regnes som de viktigste skadedyrene til verten. Legemidler brukes også til å kontrollere dem. I tillegg kan slugger bli samlet for hånd og ødelagt.

Related  Særegenheter ved bruk av gresskarolje

Med riktig omsorg vil verten vokse og vokse raskt. Det vil bli et fantastisk pryd av enhver hage.

Alt om verter – video