Svartbønner kom til oss fra Latinamerikansk matSvarte bønner i vårt land finnes på bordene av kjennere av latinamerikansk mat. Bønner kan være maroon som en slags “Kindi” eller nesten svart, som “Preto”. Av de kjente varianter av produktet blir fordelene og skadene til sorte bønner forsterket av en høyere konsentrasjon av ingredienser som utgjør kornet. Denne søte bønnen har en søt smak, en tett tekstur. Et karakteristisk trekk ved sorte korn er en distinkt smak av røkt kjøtt.

Forskjellen mellom svarte bønner

Svarte bønner har nyttige egenskaperDen første forskjellen er produktets kaloriinnhold. Kaloriinnholdet av noe produkt bestemmes av innholdet i det:

  • proteiner 25,3%;
  • fett på 1,66%;
  • karbohydrater 73,04%.

Det totale kaloriinnholdet i produktet er 341 versus 284 kCal i røde bønner. Proteinkomponenten i vektforholdet er 8,9 g, mens i den røde bønnen 8,4 og i den hvite 7,0. Denne sammensetningen av proteinet i en struktur nær dyret, tillater vegetarianere å motta tilstrekkelig ernæring.

Askresteret i bønnen er noe lavere, er 3,6 g mineralsk ikke-brennbare stoffer per 100 g produkt. Fiber inneholder 15,5 gram karbohydrater 62,36.

Mineralkomponenten presenteres i en mengde som tilsvarer kroppens behov når svartbønner er inkludert i den vanlige menyen:

  • sink – 3,65 mg;
  • jern – 5,02 mg;
  • magnesium – 120,4 mg;
  • fosfor – 240,8 mg.

Navngitt er ikke den fullstendige sammensetning av sporelementer, alt som det er 23. Vitaminer presenteres med folinsyre, phylloquinone, vitamin B6, niacin og andre som er kjent av handlingen. Nåværende fettumettede og flerumettede syrer akselererer lipidmetabolismen.

Aminosyrer er i antall to dusin og blant dem er kjent – arginin, lysin, glutaminsyre og andre. Den rikeste kjemiske sammensetningen skaper nyttige egenskaper av svarte bønner.

Studier av mat og medisinsk verdi av sammensetningen av svarte bønner har vist at dette er det mest nyttige produktet av planteopprinnelse. Det anbefales å forebygge hjerteaktivitet, rense veggene i blodårene fra kolesterol og for å forbedre hjernens arbeid. Selvfølgelig, selvfølgelig, at han samtidig setter i orden immunforsvaret og fordøyelseskanalen. Det er imidlertid den svarte bønnen som er den mest effektive maten for å forebygge kreft. Det samme produktet er et hinder for oppstart av type 2 diabetes.

Svartbønner av Pretosvarte bønner blir regelmessig brukt i mat mennesker, rolig og uten kosmetiske tweaks er satiny hud, skinnende hår og vakre negler.

Related  På fordelene med hvetekisolje og måter å bruke

Det er imidlertid svarte bønner som er det mest tilfredsstillende og det vanskeligste produktet av alle bønner. Bruken av svarte bønner og skade fra den er uadskillelig, hvis du behandler preparatet av fatet uforsiktig. Hjerteglykosid i form av bønner som er tilstede i samme mengde som i den andre, men på grunn av den tette struktur av bønnene krever mye mer tid for å ødelegge det.

I tillegg er dette produktet ment for en sunn fordøyelseskanal. Derfor, i tilfelle av forverring av enhver kronisk sykdom, er bønner best utelukket fra menyen. For folk i avansert alder kan du tilby retter fra aspargesbønner. De som er diagnostisert med gikt eller nephritis om bønner trenger generelt å glemme.

Dyrking sone

I det russiske kjøkkenhagen for å vokse har svartbønner nylig blittFans, selvfølgelig, begynte å dyrke eksotiske grønnsaker til Russland, og landbruket teknikker for dyrking er forskjellig fra andre varianter av hagebønne. Men i Kina, USA, Canada, vokser denne typen bønne som en industriell avling i store områder. De leverer også produkter rundt om i verden. Vi kjenner varianter “Preto” og “Kindi”, som varierer i farge og størrelse på kornene. I denne slags “Preto” er i hjertet av brasiliansk mat og nasjonale retter Feydzhoada i 300 år.

Fra sorte bønner forberede raske, varme retterDenne bønnen brukes i mange land i verden i vegetarisk mat og under fasting med troende.

Fra spire av svarte bønner forberede komplekse salaterAv spesiell verdi er retter fra spire av svarte bønner uten selve bønnen. De er en selvstendig rett eller inngår komplekse salater. Den biologiske aktiviteten til bønnespirene gjør rettershelingen.

Hvordan velge og lagre bønner riktig

Senger av svarte bønner i landetOverraskende, bare bønner blir ikke skadet av bønner. Hun gjør bare ikke clutch på svarte pods. Derfor er det vanlige skadedyret på denne bønneartene ikke truet. Produktet kommer imidlertid inn i en gjennomsiktig pakke for å sikre at fruktene ikke deles i halvdeler, noe som skjer med langvarig lagring. Gamle bønner og smakendringer.

Related  Bougainvillea – en tropisk skjønnhet i den gamle verden

Bare bønner av svarte bønner er ikke skadet av en korneteMed hjemme avl denne type bønne avling bør fjernes i tide og grundig tørket korn. Når tørkes i friluft, er produktet bragt til tørrhet handelsvare, men for å holde bønnene før det kalde været nødvendig på et kjølig sted, er det bedre å bruke den nederste hylle i kjøleskapet. I tillegg til korn, det er mange andre feil, som til tider kan injiseres inn i søt frukt.

Video om fordelene med svarte bønner