snøhvit iberis på nettstedetMange gartnere er populære med en vakker, med en behagelig aroma blomst Iberis, planting og omsorg foto som har mange interessante aspekter. Han er upretensiøs i avl, lett å ta vare på, blomstrer gjennom hele sommeren. De pynter alpine åser og murverk, dekorere blomsterbed, plener og hager. Iberis er egnet for dyrking i containere, landskapsarbeid av terrasser, loggier og til og med for å dekorere et bryllupsbukett.

Beskrivelse av blomsten

innfødt av Spania iberisIberis er en innfødt av Spania, og er en semi-buskplante med frodige fortykkelser. Forgrenede skudd kan vokse både i høyde (opptil 30 cm) og spres langs bakken. Busken har avlange mørkegrønne blader og blomstrer-kurver som inneholder ca 40 knopper.

Blomstrer Iberis rikelig og ledsages av en sterk aroma. De første blomstene åpner i mai eller august, blomstring varer to måneder. På grunn av de mange blomstringene i blomsten er bladmassen ikke synlig, og selve planten er ofte sammenlignet med skyene. Farge knopper kan være forskjellige nyanser, men oftest er det hvite, rosa, lilla, violette kronblad. På bildet er blomsterkjeden av den iberiske i full herlighet.

Iberis er en god honning. Etter blomstring har han små bøtter med mange små frø inni.

Dyrking og planting av Iberis

Fjernelsen av anlegget kan utføres på tre måter.

bryt

dyrking av Iberis frøIberisfrø sår direkte inn i det åpne bakken etter at frosten stopper med en dybde på 10 mm. De første skuddene vises etter 2 uker. Tykke skudd må tynnes, og etterlater 15 cm mellom skuddene.

For at anlegget skal blomstre hele sommeren, må man vite når man skal plante iberiene. Dyrking av frø av forskjellige varianter kan utføres i to faser med et intervall på 3 uker.

vegetative

Denne metoden brukes til å skaffe frøplanter i begynnelsen av mai. Iberisfrø plantes i en beholder med løs jord i slutten av mars. De er spredt over overflaten og strøet med elvesand. For å oppnå drivhusforhold, er beholderen dekket med glass, satt på et lyst og varmt sted. Vanning av frøene utføres etter behov med en sprøyte. De første skuddene vises etter 10 dager.

For Iberiene er transplantasjonen katastrofal, så plantene må plantes på sengen med stor forsiktighet og med jordklumpen. Dypet til planting skal være dypt, slik at roten av spireen kan passe inn i den.

graftage

bush av iberius fra stiklingerDenne metoden utføres i høst. Stiklinger er kuttet i 12 cm lange stykker og plantet i potter med jord. For fremtidige frøplanter opprettes drivhusforhold. Landing Iberis i det åpne bakken og avreise vil bli gjort neste vår.

Plante planten i en leamy eller steinete jord, som ikke vil tillate fuktighet å stagnere. For landing, bør du velge et område godt opplyst av solen.

Ta vare på Iberis

blomstrer med riktig omsorgAlle varianter av Iberis er upretensiøse og krever ikke spesiell omsorg. Men fortsatt følge noen regler som er verdt:

  • vanning planten er nødvendig moderat og bare i tørr vær;
  • For å mate Iberis antas det to ganger for all sommer mineralgjødsel: første gang i øyeblikk av spiring, den andre i løpet av budding;
  • å blomstre og knopper etter blomstring, for å kutte av stilkene ettersom busken vokser en tredjedel av lengden;
  • Plassen rundt blomsten skal regelmessig rengjøres av ugress, da blomsterkjæret med iberis på bildet blir godt preparert og vakkert.

Iberis er tilbøyelig til selvsåing, derfor vil det komme nær vekst i nærheten av buskene etter blomstring. Det må fjernes eller kan brukes som frøplante.

Flerårig iberis

Iberis rundt rekreasjonsområdetI tillegg til årlige planter finnes det en Iberis av staude varianter. Vokst fra frø, i den første sommeren er det begrenset til beskjedne blomsterstand. Full farge og rik aroma av planten gir bare i andre år. Staude iberiske varianter er frostbestandige og tilpasser seg godt til fjellforholdene. Men det er bedre å lære om motstanden mot kulde av hvert bestemt utvalg fra instruksjonen.

Related  Anthurium mannlig lykke i en blomsterpotte

At hele sommeren på en blomsterbed og på et bilde hadde de langsiktige iberiene et godt preparert slag, ved en blomst er det nødvendig å kutte av de falmede stilkene. Når planten når fem, skal Iberis busker plantes, ellers vil blomsten bli grunne, og planten mister sitt dekorative utseende.

ung busk av IberisKarakteristisk for frostresistente varianter av iberis er grenstammer. Feiing langs bakken og sammenfletting med hverandre, skaper de en luft “pute”. Holde varmen og ikke overdrive jorden, det garanterer en god vinter i fravær av snø. Men for større sikkerhet er det bedre å dekke busken til vinteren med nåle lapnik, og hell de fallne bladene på jordens overflate. Plante og omsorg for det iberiske staude bildet er det samme som det ettårige anlegget.

Voksende Iberis fra frø – video