Croton i en krukke med andre planterDe dekorative blader av croton, som forbløffer både kjennere og nybegynnere i blomsteroppdrett med en rekke former og farger, er det viktigste kjennetegn ved et husplante. Når krotonen tørker og faller, og den eksotiske kjekken som nylig innredet rommet, mister det meste av attraktiviteten, ser han ut til å ha mange grunner til bekymring.

Krotonen tørket og bladene falt avPå den ene siden faller bladene fra nedre tiers av stammen en naturlig prosess, nødvendigvis ledsaget av utseendet på toppen av en ny løvverk. Eieren av crotonet må lyde en alarm hvis:

  • skuddene blir raskt fjernet;
  • selv ung løv tørker og dør;
  • endene på bladene tørke;
  • guling og visning manifesteres i form av flekker i midten av bladplaten eller langs kantene;
  • gevinsten har ikke tid til å kompensere for tapene.

Hvorfor forlater Croton tørr? Hva er feilene fra blomsterhandleren, og hvordan løser du situasjonen?

I de fleste tilfeller bør årsaken søges i strid med pleie av anlegget, endring av vedlikeholdsforholdene, for eksempel under en sesongbytte eller flytte en croton til et annet rom. Noen ganger er romkulturen påvirket av insekter som negativt påvirker tilstanden til løvverk og presser ned hele planten.

Vanning feil: Croton Leaves tørr og høst

Oftest, blomsterbutikker, se deres fargerike, som ingen andre plante Croton bladene falt og mistet turgor løvverk gradvis fades, ikke nok vanning av kjæledyret ditt.

Jordburk i potten må være konstant våt. Om sommeren, i større, og om vinteren i mindre grad, men du kan ikke helt tørke jorden. Hvis Croton vannet ofte, men fukte bare overflatelaget, når det gjelder vekst av røttene vil være under vann underskudd, som straks påvirker helsetilstand av kulturen, og bladene i den første plass.

Croton løvverk er hans “signal flagg”, ser på hvilken man kan forstå hva helsen til den romslige kjekke er, om omsorg er ordentlig ordnet, og om omsorg er nok.

I høst-vinterperioden skal crotonet bli vannet minstTørr jord under croton er et tegn på forestående motgang. Men overflødig fuktighet er heller ikke den beste faktoren for utviklingen av kulturen. Spesielt farlig er overflødig vann i den kalde årstiden.

Det er mulig at svaret på spørsmålet: “Hvorfor faller Croton etter?” Det vil bli overdreven vanning i høst-vinterperioden. Fra det konstante oppholdet i det våte underlaget på røttens rotfoci utvikles døde deler. Som et resultat opphører planten å motta tilstrekkelig ernæring, og bladene på krotonen tørker og faller av.

Advarer problemet er ikke vanskelig. Hvis en halv time etter vanning i glassglasset, må den dreneres, og når et croton legges på bunnen av potten, er det gitt et tykt lag av drenering. I tillegg, ikke glem, med en nedgang i temperaturen på innholdet, er vanning redusert.

Crotonblader faller fra lufttørrhet

Liker ikke plante og tørr luftBlant årsakene til at blader tørre blader, er det ofte funnet at blomsterhandlerens feil er overdreven lufttørhet i rommet, for eksempel i vintermånedene når oppvarming fungerer.

Og på denne tiden, og om sommeren, bør planten bli bortskjemt med en varm dusj, som det blir tatt opp med permanent, mykt vann. En nyttig hygienisk prosedyre for en eksotisk gjest vil tørke bladplatene med en fuktig klut. Og for luftfukting er det praktisk å bruke spesialiserte husholdningsapparater eller å legge en gryte i en brett med vått mos eller utvidet leire.

Croton føles bra i et rom med høy luftfuktighetHvis det i rommet der planten er lokalisert, konstant opprettholdes høy luftfuktighet, er det ikke sannsynlig at blomsterhandleren oppdager at krotonens tørre bladspisser, eller bladene for tidlig faller tidlig. I dette tilfellet lever greenene mye lenger enn i vanlige romforhold.

Å holde seg i tørr luft svekker anlegget og provoserer angrep på krotonen av et så farlig skadedyr av innendørs avlinger, som en edderkoppmite. Dette er en annen grunn til at croton har tørket og falt blader.

Hvorfor forlater Croton tørr når forholdene endres?

Noen ganger blomsterkulturer glemmer at skiftende vær og sesong utenfor vinduet også påvirker innendørs planter.

Ung croton på vinduskarmenSpurt av spørsmålet: “Hva om crotonbladene faller av?”, Blomsterhandleren må være oppmerksom på temperaturforholdene til anleggets innhold:

  1. Når rommet er kaldere enn +14 ° C, blir veksten og andre vitale prosesser forsinket i en slik grad at spissene på bladene på crotonen tørker, og deretter planten og fullstendig forkaster løvet.
  2. Ved temperaturer over +24 ° C og lav luftfuktighet, kan du se hvordan bladene på krotonen faller ned.

Crotones i potter på gårdsplassenCroton senket bladene og under solens direkte stråler. Når en slik innvirkning er kortvarig, vil ingenting skremmende skje. Det er nødvendig å gå tilbake til den elskede plantens halvskygge, og bladene vil returnere den opprinnelige elastisiteten og skjønnheten. Men lange solbading under de brennende strålene fører til undertrykkelsen av blomsten. Som et resultat faller bladene av crotonen.

Hvis du ikke returnerer blomsten til et komfortabelt miljø, vil situasjonen bli forverret til husets død.

Det er ikke utelukket at croton mister sin løvverk og mangler mat. Å forlate blader, selv under vanlige forhold og med tilstrekkelig vanning, indikerer behovet for transplantasjon eller topp dressing av stor romkultur.

Video om croton bekymringsproblemer