Hjemme favorittblader falmerDet skjer at en sunn og velstående plante plutselig mister bladets elastisitet. Hvorfor har orkideer flabby blader, hva skal jeg gjøre for å gjenopprette turgor? Det er flere grunner, og det vil ta tid å gjenopprette skjønnheten. Det er klart, når kasting tapte sin elastisitet, ble biokjemiske prosesser i systemet brutt. Mangel på fuktighet, overoppheting av planten, eller rotsykdommer er hovedårsakene til at orkideen svinder. Hvis du ikke tar tiltak, blir bladene gule, planten vil dø.

Årsaker til myke blader i orkideer

For å hjelpe planten, må du vite årsakenVanligvis blir de nedre blader myke. Hvis bakken ikke har nok mat, og røttene ikke har tid til å fylle behovet, skjer omfordeling på bekostning av nedre bladene. Deres strømforsyning overføres til toppen.

overoppheting

Farlig for blomsten er overoppheting av planten. I det varme middaget under direkte sollys varmes et skygget vindu sterkt opp. På dette tidspunktet fordamper arket intensivt fuktighet. Men substratet oppvarmer også opp, fordampning oppstår i glasset. Rødder i dette tilfellet får ikke bare lite fuktighet, men også kjølig, varmen av substratet blir brukt på fordampning.

Hvis det er overoppheting, er det nødvendig:

  • fjern anlegget dypt inn i rommet i 2-3 timer, slik at temperaturen på bladene og røttene gradvis utjevnes;
  • Etter at du kan sprayet planten, tørk bladene med en fuktig klut eller vann;
  • Å finne orkideen et sted som utelukker sekundær overoppheting.

I vanningsvann kan du legge til et stoff mot stress, en dråpe epin eller ravsyre. Turgoren kan gjenopprette raskt eller innen 3-4 dager, avhengig av graden av dehydrering.

Frostbite og skadedyr

Om vinteren kan en plante på vinduskarmen oppleve frostbitHvorfor har orkideer flaccid blader om vinteren og hva skal jeg gjøre med det? Å holde seg i et utkast til minus temperatur vil føre til frysing av bladene. De kommer til å falle i en fille. Hvis anlegget har en sterk vinter ved vinduet, vil frostbit komme til en temperatur under 15 grader. Frostbit blir ikke behandlet. Stoffer er kuttet ut slik at rot ikke utvikler seg på dem. Men det er ikke nødvendig å transplantere en såret blomst.

På bladene har en koloni av kvalder skilt, de suger ut saften, planten er undertrykt og et annet grønt blad faller. Spesielt farlig for orkideer er røde og fargeløse kvaler. Disse insekter er redd for fuktighet, de blir oppdrettet bare i tørr luft.

Etter noen vannprosedyrer må du tømme bunnene i bladene og midt på rosettet. Stagnerende vann er skadelig for anlegget. Bruk til pleie av anlegget er alltid mykt vann uten salter av hardhet. Salter setter seg på underlaget, forgifter det og lukker porene, som inneholder fuktighet.

Mangel på fuktighet

Leafy blader i orkideer kan være utilstrekkelig eller overdreven vanningHva om orkideene rynket forlater på grunn av mangel på vanning? Det er ikke noe klart tidsintervall når stoffet til orkideen må fuktes. Det avhenger av tørrheten i luften og temperaturen i leiligheten. I midt på søndag og regnvær, endrer fuktighetsvalget røttene. Du må vaske det tørkede underlaget. Derfor må du sørge for at jorda er tørr hver gang før vanning. Planten etter tørking, bare vann den med tilsetning av ravsyre. Vanning ved nedsenkning i en time i vann 30-400 S.

Feil omsorg fører til plantens dødHvorfor har orkideer flaccid blader etter transplantasjon, hva skal jeg gjøre? Det er viktig å velge riktig jordsammensetning. Feil behandlet bark absorberer ikke vann. Så, uansett hvor ofte de blir vannet, blir vannet filtrert uten å stoppe i porene. Innholdet i potten må endres.

Rødproblemer

Skadet rotsystem på kan gi ernæring til bladeneStatens rotsystem kan dømmes etter fargen. Hvis røttene er grønne eller lyse med en silvery utstrømning, er de sunne. Utseende brune områder indikerer rot. Hva om orkidéen visner, men sitter fast i gryten? Kanskje dette signalet, får anlegget ikke nok oksygen, i et tett substrat. Hvis planten ikke transplanteres i lang tid, utvikler alger, mikroorganismer på overflaten av bark og krummer, barken slites av, og porene mellom partiklene blir mindre. Da har røttene ikke nok næring, og bladene visner. Det samme skjer dersom du bruker oppblåste doser gjødsel. I begge tilfeller må du erstatte substratet mens rotsystemet er intakt.

Barken er hentet fra gamle, lange nåletrær som har ligget i skogen. Det bør ikke være tjære i den. Stykker behandles tre ganger med kokende vann i henhold til en spesiell ordning. Det er nødvendig å åpne så mange porer som mulig, slik at substratet holder fuktighet.

Ofte ligger spiseforstyrrelser i bladene i rotsystemet sykdommer. Hvis orkideer vil ha blader, bør du gjøre dette:

  1. Pass på at anlegget ikke er overopphetet og ikke overtørket.
  2. Rist stikkontakten, hvis den sitter tett i gryten, så blir rotsystemet bevaret. Men revisjonen må gjøres. Rotte røtter er dekket av mucus, eller visnet. Pasientdelene skal fjernes, de åpne seksjonene skal behandles med antiseptiske legemidler som ikke inneholder alkohol. Når du røtter, bruk spesielle stoffer – Maxim, Alirin.
  3. Hvis planten har enda en levende rot, er den plantet i en egnet liten krukke og tatt vare på i henhold til den vanlige ordningen.
  4. Det er ingen røtter igjen, en rosett er plassert over en beholder med vann, slik at nakken er 2-3 cm over vannet. Bladene tørkes daglig med vann med ravsyre. Røttene vil vokse igjen.

I fremtiden, til planten ikke returnerer den tapte formen, til sårene helbringer, kan ikke gjødsel og stimulerende vanning gjøres.

Video om bruk av glukose, når det var sløv blader i orkideer