Den rikelige blomstringen av den kongelige geraniumenBlant slektningene er den kongelige geranium preget av størrelsen og lysstyrken til blomstene, samt etterspørselen etter omsorg og et noe lunefullt temperament. Men sistnevnte forhold stopper ikke blomsterhandlerne, og flere og flere elskere av dekorative kulturer forsøker å temme den skarpe skjønnheten.

Royal geranium: funksjoner og mulige vanskeligheter

Royal geranium med motley bladerNavn på arter Pelargonium grandiflorum Pelargonium kongelig eller møter ikke bare naturen, men også det ytre utseende av innendørs blomst. Faktisk blomstring av denne arten av Pelargonium er svært forskjellig fra de vanlige prudes på balkonger og vinduskarmene. Men se på bildet av den kongelige geranium varianter med navn og beskrivelser av planter egenskaper, bør dyrkere vite at den minste brudd på vilkår eller mangel på omsorg truer som “kongelige” nekter å blomstre eller raskt tilbakestille knopper.

Og dette er ikke alle “fallgruvene” som må omgå av blomsterhandleren som ønsket å dekorere samlingen med kongelige representanter for pelargonium slekten:

 1. Selv full overholdelse av landbruketeknikker og omsorg for kjæledyret kan ikke forlenge blomstringen, noe som er mindre forlenget enn for de vanlige sone-geraniumene.
 2. Planter er vanskeligere å akklimatisere hvis de blir tatt ut på verandaen eller hagen om sommeren.
 3. Reproduksjon av kongelig geranium med stiklinger, og dessuten krever frø mer oppmerksomhet og tid.

Hvis en elsker av innendørs planter takler naturen av en lys skjønnhet, vil prisen bli store enkle eller doble blomster i alle nyanser fra hvitt til tett burgunder. På de samme bølgete, jevne eller hakkede kronene pryder kroner av kongelige Pelargonium noen ganger striper, flekker, flekker eller striper av kontrastfarger. Ofte er den rikere, lyse fargen på de øvre kronbladene kombinert med de blide tonene i den nedre delen av blomsten, og koronene selv samles inn i små blomsterblomsterparaplyer.

Løvverket av de kongelige pelargonene har en jevn grønn farge, men det finnes også varierte varianter. I gjennomsnitt varer blomstring av planter ca 3-4 måneder. Men for denne kulturen krever regelmessig vanning, gjødsling, beskjæring og skape gunstige betingelser for vekst.

Betingelser for å vokse kongelige geraniumer

For at den kongelige geranium skal blomstre, må du følge omsorgsreglerNormalt, hage og rom geranium – er klare utfordrere til tittelen av de mest upretensiøse og lite krevende potteplante. Men deres kongelige slektninger elsker oppmerksomhet og omsorg. Hvis dyrkeren plaget av spørsmålet: “Hvorfor har ikke de kongelige geranium blomster, stående ved siden av en frodig caps lyse sone varianter” ikke skylde på anlegget, og seg selv. Åpenbart er kultur ikke helt fornøyd:

 • belysning;
 • valgt vannmodus;
 • temperatur på rommet;
 • tilstedeværelse av et utkast;
 • hvordan beskjæring utføres;
 • jordkvalitet eller pottstørrelse.

Å ta vare på den kongelige geranium hjemme, er det viktig å skape forhold der anlegget vil være behagelig hele året. Denne typen pelargonium:

 • tolererer ikke tørking ut av jordisk koma;
 • det føles dårlig i et altfor fuktig, tett substrat;
 • Raskt strekker seg og mister dekorativitet uten riktig mengde lys, men under stare rette bjelker er det ubehagelig.

Uten ytterligere skyggelegging på sørvinduet, blir blader og blomster av geraniumer truet med brannskader og raske visninger. Den optimale plasseringen av den kongelige geranium er øst eller vest. Men selv om vinteren er plantene bedre opplyst med phytolamps, og forlenger lysdagen til 12-14 timer. Dette tiltaket vil tillate uten dyp beskjæring for å beholde bushens kompakte form.

Royal geranium liker ikke varmeDet velvalgte temperaturregimet bidrar til velvære og frodige blomstring av geraniumen:

 1. I sommermånedene og om våren, når vegetasjonen er aktiv, holdes blomstene av den kongelige geraniumen ved en temperatur på 22 til 25 ° C.
 2. Om vinteren utvikler utviklingen noe, så planter trenger kjøligere luft. For den kongelige geranium å legge knopper og forberede seg til neste sesong, trenger den en temperatur på 12-16 ° C.

Varmen reagerer dårlig på planter. I et for varmt rom, vil et grønt kjæledyr forsinke veksten, og enkelte varianter slutter å utvikle seg i det hele tatt og nekter å danne blomsterknopper.

Ta vare på den kongelige geraniumen hjemme

Transportering av geraniumerI den varme årstiden krever alle planter, inkludert den kongelige geraniumen, hyppigere og rikere vann enn i vinter og høst. Man bør ikke tillate vann å samle seg i en panne under en gryte, hvis dette skjer, blir fukten umiddelbart tømt. Vannet vann som brukes hjemme når det gjelder pleie av kongelige pelargoner, skal være mykt og varmt nok.

Jordblandingen for geraniumer er universell. Det er ingen forskjell, en felles soneprøve eller “kongelig person” lander. For underlaget ta i like store mengder sand, humus, torv og hagejord. Pass på at du drenerer på bunnen av potten, ellers kan du ikke unngå stagnasjon av fuktighet og skade på perifere røtter.

Siden alle geranium er ikke så lett å tolerere transplantasjon, innenfor rammene av omsorgen for de kongelige geranier, som på bildet, i hjemmet planter er overført til en ny pott bare i tilfelle den gamle uzhu trangt, og meslinger system fyller hele volumet.

Mens røttene vev en jordklump og planten ikke føler seg dårlig, kan transplantatet erstattes med å legge til et nytt substrat direkte under bushen. Prosedyren utføres om våren, kombinere med topp dressing og vanning.

Blooming geranier i den kongelige begynner tidligere enn i beslektede arter, alt som er koblet med en overføring eller skjæring er viktig å gjøre i første halvdel av februar, eller i bushen har ikke tid til å danne blomsterknopper.

Svaret på spørsmålet: “Hvorfor er ikke den kongelige geranium blomstrer?” Kan være et analfabetisk utvalg av kapasiteten til blomsten. Å velge en pott for geraniumer, foretrekker små mengder. Omlastning i en romslig container truer med at anlegget vil nekte blomstring til fordel for å bygge opp den grønne massen.

For rask vekst og elskverdig blomstrende planter bør få komplekse topp dressing. Det er lettere å gjøre dette med flytende ferdige produkter, hvor mengden nitrogen er minimal.

Royal geraniumer blir matet to ganger i måneden i løpet av hele våren-sommeren vegetasjonen. Unge kimplanter får for første gang gødning i en alder av 6-9 måneder etter røtter.

Reproduksjon av kongelig geranium ved stiklinger

Reproduksjon av kongelig geranium ved stiklingerTipsen til skudd oppnådd etter trimning med flere blader kan brukes til reproduksjon av kongelig geranium ved stiklinger. Bare plant et slikt plantemateriale ikke i vann, men i et lett substrat eller i en torvtabletter. Før denne kuttet bearbeides stikkene med bundet trekull og tørkes i et par timer, og dypes deretter 2-3 cm i en blanding av torv med sand eller perlit.

Det er bedre, hvis hver skaft får sin egen kapasitet med jord. En slik metode for dyrking eller bruk av torvtabletter vil unngå massedød av spirer på grunn av spredning av soppinfeksjon eller rot.

Etter 1-2 måneders vedlikehold ved en temperatur på 19-23 ° C og spredt lys, plantingsmaterialet roter, og unge kongelige geraniumer kan plantes i små individuelle potter.

For at en plante skal danne en liten busk, må den plukkes når 3-4 blader er helt åpne. Deretter er veksten av nye skudd begrenset på samme måte. Aktiv forgrening vil ikke bare bidra til å danne en rund, jevn krone, men vil også gi impulser til dannelsen av mange knopper og den frodige blomstringen av kongelig begonia.

Beskjæring av den kongelige geranium for frodig blomstring

Frodig blomstring gir beskjæringBruken av beskjæring av kongelig geranium og i frodige blomstrende planter, og i dannelsen av en attraktiv kompakt bushform. For å oppnå dette resultatet må du begynne å jobbe etter masseblomstringen. De fleste varianter gjør dette på sensommeren eller i den første uken i september. Da, for å mindre skade på anlegget, etter 1-1,5 måneder utføres en annen trimbølge.

Høstprosedyren er mest gunstig og ønskelig, siden den kongelige geranium er villig dekket av nye skudd. De er i sin tur også prikket, så snart 3-5 store blader åpner på stilkene.

Hvis utført riktig og rettidig beskjæring, geranier blomstre i tidsrammen, men å utsette prosedyren eller bruke det regelmessig, kan du gjøre for å forbli uten blomsterstander.

Selv om vinteren, med ytterligere belysning og overholdelse av andre krav til pleie av kongelige geraniumer hjemme, kan du holde opptil fire klemmer og få en blomstrende kopi om våren. Hvis beskjæring utføres under forhold av mangel på lys, så stenglene kan strekke, så i stedet for i januar i fjor prischipki beskjæring stikkende skudd.

Tips for omsorg for geranium royal – video