Ananas hjemmeDen franske frukt av ananas er en urteaktig plante fra bromeliadfamilien. Denne arten er preget av at planter er tilpasset å leve i tørkeforhold, har kjøttfulle blader som danner en trakt i midten. Morgenduggene drenerer inn i en improvisert beholder og strømmer planten ovenfra. Denne egenskapen for å absorbere fuktighet gjennom bladene på toppen av frukten, forårsaket deres forbindelse med hjertet av planten en måte å plante ananas på. Root toppen og få en ny plante hjemme er mulig dersom reproduksjonsbetingelsene blir observert.

Metoder for å dyrke ananas

Stadier av voksende ananas fra den grønne toppenVed medium klima kan ananas bare dyrkes i drivhus, drivhus eller på vinduskarmen. En av årsakene er den langsiktige dyrking av ananas for å oppnå et modent foster. Flere år, opptil 4, går i påvente av dannelsen av blomsterstanden. Og et halvt år kreves for fylling og modning av fosteret. Senere dør anlegget av og etterlater et stort antall skudd som plantet planten i industriell skala.

I hjemlandet kommer fructification etter 26 måneder med planteutvikling. Etter fjerning av fosteret dør anlegget av, og etterlater mange avkom, som det blir forplantet med. I et rom blomstrer en høyde på 25 cm og i en alder av 16 måneder. Blomstring begynner om to måneder, varer to uker. En blomst blomstrer i 1 dag. Frukten er dannet og modnes i opptil seks måneder.

Ananas tuftedSå, du kan vokse ananas:

  • frø oppnådd fra et modent foster;
  • vokser fra en voksen eller en død busk;
  • toppen av moden ananas.

AnanasfrøFrø av sæd brukes sjelden, da det er forbundet med en forlengelse av den vegetative perioden. For fans å starte alt fra grunnen, må du vite at fra en moden eksotisk frukt kan du samle frø. Hjemme, for kryssbestøvning, er det nødvendig at to neste planter blomstrer samtidig. Etterpå blir frøene sådd i en lett jord, og etter spiring vokser de opp til 6 cm og plantes i en permanent pott.

Hvordan plante ananas fra toppen

Vokset hjemme ananasDen vanligste metoden er å skaffe en ananasplante fra en tuft på toppen av frukten. Velg ananas fra det ferske partiet med fersk høst. Tegn vil være en kraftig bunke av blader på toppen av ananaskegler. Bladene skal være i live, ikke tørket opp og så lite som mulig rynket. Frukten må være moden i alle dens egenskaper.

  1. Ta grepet med frukten med en hånd, en annen med en jevn skruebevegelse vri rosettet av blader fra basen. Det er bedre å gjøre det sammen. Hvis dette ikke er mulig, klippes toppen av hodet med en skarp desinfisert kniv. Deretter fjerner du forsiktig den myke delen, fra den mottatte kjeglen, slik at den ikke roter i bakken under rooting.Stripping av rosettet av blader før rooting
  2. Basen rengjøres i 2-3 cm, plukker forsiktig bladene av. På dette stedet vil røtter dukke opp og vokse, som i eselløk eller hvitløksklær. Dryss kuttet med pundet kull eller bakken kanel.
  3. I løpet av uken tørkes anlegget i romforhold, henger hodebunnen med kuttet opp. Dette er for å akselerere dannelsen av røtter.
  4. Vi senker bunnen av ananasplanten i vannet og venter på at røttene skal vises. Plassen til krukken skal velges lys og varm. Utkast og temperaturforskjeller er uakseptable. Glasset skal velges mørkt eller innpakket i svart papir. Vodichku skiftes hver annen dag, ikke tillater surt.De første røttene dukket opp
  5. Vi velger en gryte for en ung frøplante på ikke mer enn 0,5 liter, med et godt dreneringshull. Jorda består av like store mengder sand, torv og blad humus. Du kan kjøpe en primer for bromid, men noen sammensetning er forrenset av patogener og mulige skadedyr. Før planting er det obligatorisk å vanne varmt kaliumpermanganat og påfølgende tørking.Å dyrke en ny ananasbuske
  6. Vi plante ananas med røtter i gryten med et forhåndslaget lag av drenering. Jorden må være fuktig, men ikke fuktig. Hvis anlegget allerede har røtter, la planten være åpen og overvåke fuktigheten. Hvis det ikke tørkes i ananas etter tørking, blir røpet utført under hetten for å skape et mikroklima.Røtter rosettet av blader under hetten

Hvordan plante ananas fra toppen, er det klart. Det gjenstår å vente på resultatene av rooting. Hvis planten er tatt, vil unge blader vises. Og bare da og i det etterfølgende vannet trenger den unge planten fra oven, slik at i trakten fra bladene er det alltid vann.

Hvor lenge å vente på resultatene av røtter, avhenger av ytre forhold og overholdelse av alle forhold. Rot kan ta rot 6-8 uker. Når det er rotfestet, vil bladene gradvis tørke opp, og spissene skal kuttes av. Samtidig vokser erstatning greens. Over tid vil bushen miste sitt gamle hår helt. Vann anlegget du trenger en gang i uken til et år. Floodtransplantasjon til en mer romslig pott i jorden for kaktus.

Om vinteren vil ananasblader ikke vokse, det er en hvileperiode. Derfor bør både vanning og fôring reduseres.

Hvordan plante ananas hjemme – video