Zandedeskia tilhører familien av aroidZanteideska er mer kjent under navnet Calla, vokser som en innendørs og drivhusblomst. Omsorg hjemme for zandedeskie ikke veldig vanskelig. Men plassering på vindusplanten planten fra familien av aroid, må du ta forholdsregel – anlegget er giftig. Skjønnheten av callas i hennes blomst. Cob, beskyttet av et vakkert slør – den største fordelen av anlegget. Skivebakkene er lyse, men etter pollinering pokker, pales og leverer ytterligere ernæring til frøene.

Calla krav til rominnhold

For å få en vakker plante, må du skape forhold nær naturligFor å vokse zandedeskiyu, som i bildet, må du opprette sine naturlige forhold. Om sommeren er planten velstående i hagen på sola fra vindsiden. Zanteidesky er ikke redd for solens stråler, men hun er redd for utkast. På vinduet har anlegget i en sesong med en kort dag en full bakgrunnsbelysning. Belysning bør være 12-14 timer. På sørvinduet zandedeskuyu pritenyat fra middagssolen. Temperaturen om sommeren er 20-23 grader, om vinteren ca 13 for en blomst vil være akkurat.

Bedre enn andre varianter, føles de etiopiske zanderider på vinduskarmen. Blomsterkobben er dekket av en lang skive. Blomstrer denne arten på slutten av vinteren, og gleder seg over skjønnheten i mer enn en måned.

Hvis det i planen om callas ikke er planlagt frøavl, skal blomsten etter blomstringen kuttes med en skarp kniv. Så reddet plantens krefter på dannelsen av frø.

Funksjoner av agrotechnics av ​​etiopiske callas

Den blomstrende zandedesia trenger rikelig vanningResten perioden kommer umiddelbart etter blomstring. Derfor er det nødvendig å opprettholde en temperatur på 18-20 grader. Under 160 Med en blomst kan bli syk. I hvileperioden gjøres vanning bare for å bevare fuktighetsbalansen i jorden i 1,5 til 2 måneder. På denne tiden tørker en del av bladene opp. Men det er viktig å roe anlegget gradvis, redusere strømmen av fuktighet, og også nøyaktig og fjern blomsten fra dvalemodus.

Rikelig vanning i omsorg for zandedeskoy er kun nødvendig under blomstringen. Hell det myke vannet etter oppgjør. Overdreven fuktighet kan drepe den kjøttfulle roten.

Fuktig luft vil bidra til å holde vakre blader i callas. Derfor blir de sprayet, badet i dusjen. Luftfukter, en paller med småstein og mose, et akvarium vil glede planten.

En viktig teknikk for å ta vare på zandedeskie hjemme er den årlige plantingen av knollene i et nytt substrat. For tidlig blomstring på slutten av sommeren transplanteres knollene i frisk jord uten å grave livmorhalsen. Samtidig utføres separasjonen av små knollere for reproduksjon.

Tuber of ZantedeskiiNodler er kuttet med en sterilisert kniv, tørket og plantet i et eget glass.

I rommet er det nødvendig med en stor gryte for zandedeski. I nær servise kan blomstene ikke vente. For en årstid er jorden utmattet og gjødselene sin fruktbarhet ikke kan gjenopprettes.

Ved transplantasjon brukes en standard primer til vakre blomstrende planter. Du kan lage en blanding ved å bruke:

  • fruktbart gress fra under wheatgrass – 2 deler;
  • humus – 1 del;
  • torv – 1 del;
  • kalsinert flodsand – 1 del;
  • bladmaling – 1 del.

Omtrent på slik jord vokser zandedeska i det naturlige miljøet. Det er mulig å dyrke en blomst på hydroponics. I gjødselsblandinger bør det være mye fosfor og lite nitrogen. Så kalles blomstrer rikelig.

Feil ved omsorg for zandedeskie hjemme og konsekvensene

Anlegget trenger gjødsel som inneholder fosfor og nitrogenValget av en romslig beholder for en blomst er avgjørende for å skape en kraftig busk og mange peduncles. Men bushens dekorativitet er ikke mindre påvirket:

  • nivå av belysning av anlegget i vekstsesongen;
  • temperaturforhold;
  • overvekt i gjødsel av nitrogenkomponenten.

De vakre bladene tørker ut hvis planten står i et trekk eller ikke fuktet. I tillegg vil det i tørr luften være en plage av innendørs planter – en edderkoppmite.

Anlegget kan bli angrepet av bladlus, hvitefugl. Hvis såpedannelse ikke hjelper, må du gjentatte ganger bruke insektmidler for å rense blomsten.

Vanning, omsorg og transplantasjon zandedeskii – video