Gjødsel for innendørs orkideerFor en mer effektiv og langvarig blomstring av innendørs planter, brukes ulike komplekser. Gjødsel for orkideer er utviklet med tanke på anleggets spesifisitet. Komposisjoner brukes på bestemte tidspunkt med vegetasjon og bare for en sunn blomst. Selv gjødsel merket “for orkideer” skal brukes med forsiktighet og i lavere konsentrasjon enn angitt på etikettene.

Grunnleggende regler for bruk av gjødsel

De viktigste aktive stoffene i gjødsel er nitrogen, fosfor, kalium. På etikettene er de betegnet N: P: K som en prosentandel. Hvis det er nødvendig å bygge opp den grønne massen, er mer nitrogen er nødvendig for blomster – fosfor, og for levedyktigheten av cellulære prosesser og reagerer kalium. I komplekse formuleringer er sporstoffer tilstede. En vitamin cocktail for en orkidé er også nyttig, som for en person.

Regler for påføring av gjødsel for orkideer:

 • Det er umulig å bruke gjødsel under transplantasjon og under plantetilpasning;
 • observere tidspunktet for påføring av gjødsel, styrt av den biologiske syklusen;
 • Ikke gyt orkideer under blomstring og under behandling eller rehabilitering;
 • Rotgjødsel er gjort bare etter vanning, for ikke å forårsake røtter av en kjemisk brenning;
 • Å mate orkideer avhengig av forholdene for frihetsberøvelse, men ikke oftere enn to ganger i måneden.

Gjødsel fra guling av bladerFôringsfrekvensen avhenger av miljøet. I varm sommer og korte dager blir vintrene matet forsiktig, en gang i måneden.

Gjødsel for orkideer for blomstring har en sammensetning på 4: 6: 6. Dressing brukes på det tidspunkt når anlegget er i stadig sterkere for en lang blomstring, men etter to uker før utlevering av den første bud gjødsling vanning stoppes.

Gjødsel bør brukes forsiktig. De stoffene som ikke er assimilert av planten, forblir i underlaget, forgift det. Uten gjødsel kan orkideer utvikle seg og blomstre, kan en overdose føre til døden.

Ved gjødsel av unge orkideer, for å bygge opp rotsystemet og bladene, må du bruke sammensetningen 4: 3: 3. Førstehjelpsutstyret til blomsterkulturen inneholder preparater i ulike proporsjoner av hovednæringsstoffene. Dyrkere er villige til å bruke i omsorg for orkideer påvist formuleringer fra anerkjente produsenter – “Hage mirakel», Bona Forte, «Oasis».

Related  Landing verter av forskjellige varianter og omsorg for det i det åpne bakken vil gi gode resultater

Spesielle pinner-gjødsel for orkideerSjekk om gjødsel som passer for orkideer, kan gjøres selv:

 • surhet av pH 5-7;
 • lav konsentrasjon av næringssalt;
 • Oppløselige chelatformer benyttes;
 • sammensetningen skal inneholde sporstoffer, være komplekse;
 • Tilstedeværelsen av stimulanttilsetninger øker verdien av stoffet.

Bruken av organisk gjødsel er farlig på grunn av uforutsigbarheten av sammensetningen og en stor mengde nitrogen.

Eksempler på kjente gjødsel fra forskjellige produsenter kan være følgende formuleringer.

 1. Agricola, en spesiell mineral gjødsel for orkideer. De er enkle å bruke. Sammensetningen inneholder alle nødvendige stoffer i en løselig form. For folie dressing, kalles denne sammensetningen i en aerosolbeholder “Doctor Foley”.
 2. Sammensetningene av Bona Forte er en kompleks ernæring for orkideer med en vitamin cocktail og mikroelementer. Av de foreslåtte legemidlene er dette den rimeligste.
 3. Primeren “Fasco” og det eponymous produktet er designet spesielt for orkideer. I denne sammensetningen bidrar balansert næring til den raske utviklingen av unge planter.

Produsenter frigjør nye stoffer, men for å befrukte orkideer må man kontaktes med forsiktighet. Bruk sammensetningen fra beregningen av 10 dråper per liter arbeidsløsning. Fôring av røttene utføres ved å nedsenke potten i den fremstilte oppløsning i 20 minutter. En bladplastgjødsel for orkideer utføres kun hvis det er nødvendig for å fjerne blader av klorose. I dette tilfellet sprinkles bladene på begge sider, og prøver å fukte luftrøttene. Etter det må du tømme dråpene i bihulene. Blomster må dekkes under behandlingen.

Bruken av cytokininpasta til orkideer på orkideer

Cytokinin pasta for å vekke de sovende nyreneUtseendet til barn i orkidéen hjemme er et sjeldent fenomen. Pasta, hvor den aktive ingrediensen cytokonin stimulerer celledeling på et hvilket som helst biologisk objekt. Mannen med hjelp av tsikotina rene arr i orkide det fremmer aktiv vekst av sovende knopper.

Related  Velg alokasia i henhold til beskrivelser og bildevarianter

Bruk en pasta for orkideer ved å bruke den på et sted der det er en sovende under en scaly knopp. Det er nødvendig å fjerne beskyttelsen og påfør litt pasta på den åpne nyren. Dette vil utløse utbruddet av babyen eller blomstpilen. Du må forlate bare en flukt i noden, og slett resten. Avhengig av styrken til rotsystemet kan man samtidig stimulere veksten av ikke mer enn 3 neoplasmer. Det kan være babyer eller blomster. Det må huskes at en orkidé under intensiv vekst av barn krever spesielt forsiktig omsorg.

Sekvensen av operasjoner for å oppnå barn med cytokininpasta for orkideer er vist i figuren.Prosedyre for bruk av cytokininpasta

Sammensetningen er lagret i kjøleskapet, og det tar ganske mye av stoffet å dyrke en ny orkide eller blomsterstamme.

Bruk en stimulant er nødvendig, styrt av den biologiske syklusen til planten. Bedre tidlig på våren, før oppvåkning av orkideen. For fødsel av peduncle bør sovende smør minimeres. For å få babyen må du bruke mer lim, fra kamphodet.

Ikke bruk pasta for å stimulere på svekkede planter som har blitt rammet av sykdommer eller skadedyr. Unge planter som er under to år og har ikke 6 blader, er ikke klar til reproduksjon. Nyren vil utvikle seg, men selve planten kan dø av uutholdelig arbeid.Resultatet av anvendelsen av cytokininpasta

Arbeid med pastaen i beskyttelseshansker. Sammensetningen bør påføres punktvis, ikke ved et uhell faller på blader eller røtter.

Erfaring med bruk av cytokininpasta-video