tigridium rørformetTigridia er en plante av Iris familien, brakt til våre breddegrader fra Sør-og Mellom-Amerika. Til tross for at den termofile blomsten er tigridia, er planting og omsorg i det åpne feltet mulig i Russlands mellomstasjon. Det er nok å velge riktig sted for planting og ta vare på planten under utviklingen.

Gunstige forhold for å plante tigridia

tigridia påfuglSiden tigridia tilhører de termofile bulbous blomstene, vil det beste stedet å plante det være en del beskyttet mot sterke vind på solsiden. Planter tigridy i det åpne bakken i forstedene og kan være i penumbra. Lysstyrken av farge og fluffiness av blomst fra dette praktisk talt vil ikke lide, men det er ønskelig å knytte pinnene til hver stilk – stenglene tynner ut fra mangel på sollys og kan ikke tåle vekten av knoppene.

Noen produsenter knytter tigridene til pinnene, slik at stilkene ikke bryter fra vindens vindstød.

tigridiumpærer for plantingJorden er egnet for loamy eller sandholdig jord. Det er viktig at det ikke er for vanskelig, ellers kan ikke løkpærer bare utvikle seg. Derfor, før planting, kan du legge sagblomst til jorden og ordentlig løsne det. Ikke forstyrr og gjødsel, blandet med sand for bedre konduktivitet av fuktighet. Ellers, hvis væsken stagnerer i jorden, kan pærene begynne å rote.

Tigridia foretrekker en nøytral jordblanding, så hvis jorda på nettstedet ditt er surt, behandle det med en kalkløsning.

Måter å plante tigridia

Plantering av tigridii og omsorg for det i det åpne feltet begynner med valget av dyrkningsmetoden.

Plante av frø

frø av tigridiaÅ så frø av tigridium er det ønskelig allerede om vinteren, i potter eller bokser, som etter frost har gått, å plante i det åpne bakken pærer. I dette tilfellet, når pærene har tid til å bli sterkere – neste år kan du allerede vente på utseendet på blomstrende knopper.

frøplanter av tigridia frøFor frøplanter er sandjord egnet, du kan legge til en liten torv. Dybden av såing er liten – ca 3 millimeter. Hver plante skal være minst 5 centimeter fra hverandre, slik at de ikke må transplanteres flere ganger.

For første gang er det rikelig med vanning av frø, men voksne pærer er mer egnet for moderat hydrering.

Frø kommer opp raskt – med riktig omhu vil de første skuddene vises i 2-3 uker. Du kan dele skuddene i separate beholdere, og du kan holde dem sammen, forutsatt at plantene er tilstrekkelig skilt fra hverandre, som på bildet. Plantering av tigridii i det åpne bakken utføres innen utgangen av mai.

Bruk av pærer til planting

planting tigridiya pærerPlantering og omsorg for tigrida i det åpne feltet om våren gjøres best ved hjelp av allerede spirepærer. Frøene kan ikke modnes før høstkulden, og hele blomstersengen vil helt enkelt dø med utbruddet av den første frosten.

Store pærer plantes på en dybde på 10 cm, små – 5 cm. Avstanden mellom individuelle planter skal være minst 15 cm. Tigridia-blomstrene blomstrer bare når det får mer frihet.

Egenskaper av omsorg for tigridia

tigridia sjakkEtter planting av tigridia har passert, er det ikke vanskelig å ta vare på det i det åpne bakken, det er nok å observere noen regler for vanning og gjødsel.

I varmt vær må du sørge for at jorda i nærheten av pærene ikke tørker ut. Overflatevann vil imidlertid ikke gjøre – det vil bare skade blomstene. Derfor, før vannet tigridia løsner forsiktig jorda slik at væsken når pærene og fuktet dem riktig.

Hvis sommeren ble utstedt uten regn, kan den overliggende delen av blomsten lider av tørken. I dette tilfellet er blader og knopper i tillegg sprøytet med vann, men ikke midt på dagen, men om kvelden eller om morgenen.

Etter at tigriden falmer, og dens luftdel helt tåler, fjernes de tørkede blader og stengler og vanning utføres ikke lenger.

Hvis jorda ble godt befruktet før planting, trenger plantene ikke ytterligere gjødsling. Men på utarmet land er det bedre å produsere to ekstra gjødsling, slik at tigridet vil frigjøre frodige og lyse knopper. Som gjødsel kan spesielt utvalgte mineralkomplekser brukes. Første gang mate jorden etter at bladene dukket opp på plantene. Den andre er før knoppene begynner å utfolde seg.

La oss oppsummere:

  • Plante tigridy er best på solsiden av siden, der det ikke er sterke vind.
  • Jord – sand eller lun, nøytral reaksjon. Du kan legge torv.
  • Når skal du plante en tigrid på en åpen bakke? Pærene er plantet etter at de siste vårfrostene har gått, og frøene blir spire om vinteren, i potter.
  • Vanning er tilstrekkelig til å holde pærene fuktige, men begynner ikke å rote. Jorden før vanning skal løsnes.

Video om tigridia