Både grønne og modne bønner har nyttige egenskaperBønner var en av de første som man brukte til mat. Utfordrende til dyrkningsbetingelsene ble tidlige og ganske produktive planter blitt tilgjengelig og næringsrik mat for representanter for mange mennesker. Bønner er fra Sør-Amerika, hvor bønner av denne grønnsakskulturen er funnet av arkeologer i lag som går tilbake til tiden til den gamle aztec-sivilisasjonen. Siden da har kulturen spredt over hele verden, og takket være de nyttige egenskapene har bønnen blitt en velkommen gjest på bord rundt om i verden.

Sammensetningen av bønnefrø og dens kaloriinnhold

Bønner er nyttige i både bønner og bønnerHva er bruken av bønner avhengig av, er det skadelig, hvis det er noen helseproblemer, og hvilke plager er lettere å kurere ved å inkludere i diettretter med denne typen belgfrukter? Mat og medisinske egenskaper av bønner bestemmes av dets sammensetning, som kan misunnes og mange produkter og legemidler. 100 gram bønnefrø er:

  • 54,5 gram karbohydrater, hvorav 4,5 gram er sukkerarter, og resten er stivelse;
  • 22,5 gram proteiner;
  • 1,7 gram fett;
  • 14 gram fuktighet;
  • 3,9 gram fiber.

Nesten en fjerdedel av bønnene består av protein, verdifullt for menneskekroppen, som allerede bestemmer sin vektige betydning i moderne folks kosthold. I tillegg er bønnen rik på vitaminer B1, B2, B3 og B6, B9, E og PP. Hva er nytt for bønner ennå? I modne frø og saftige klaffer inneholde slike viktige menneskelige avfallsstoffer slik som fluor og jern, fosfor, kalsium, kalium og molybden, jod, mangan, magnesium, kobber, sink og natrium.

Det høye kaloriinnholdet av bønner bør tas i betraktning hvis du vil gå ned i vekt, så vel som å kontrollere vekten av kroppen til gravide. For 100 gram frø, avhengig av sorten, er det fra 298 til 301 kcal. Men de grønne pods, som ikke har mindre nyttige egenskaper enn de høstede bønnene, inneholder bare 31 kalorier.

Bønner, kan med rette anses som et produkt som inneholder nesten alle nødvendige stoffer i riktig mengde i proporsjonene.

Bønner er rik på proteinerbønneproteiner spaltet overraskende lett, lettes ved nærvær i preparatet av vitaminer, essensielle av disse er askorbinsyre og en forbindelse som hører til gruppen B. Vitamin PP støtter proteinmetabolisme, fremmer kardiovaskulær helse og nervesystemet. Nikotinsyre opprettholder også den tilstand av tarmslimhinnen, og deltar i arbeidet i fordøyelsessystemet og har gunstig effekt på blodtrykket.

Nyttige egenskaper av bønner

Bønner er rike på fosfor og magnesium, som er nødvendig for hjertet, øynene og kareneFrø av bønner er nyttige og mineraler som utgjør deres sammensetning. Dette er en naturlig kilde til jern, som er i stor etterspørsel ved forhold nær anemi, når vev og organer er truet av oksygen sult på grunn av mangel på dette elementet. Nyttige egenskaper hos bønner er uvurderlige i smittsomme sykdommer, trusselen om sesongmessige katarrale og virussykdommer. Og fosfor og magnesium er utmerket støtte for syn, hjerte og blodårer.

Bønnrettens hovedvirkning er på fordøyelsessystemet, som stimulerer rensingen av kroppen av patogene mikroorganismer, toksiner og toksiner. Nærende og smakfulle bønner er forebygging av aterosklerose, hypertensjon og diabetes. Derfor anbefales bønner ofte til voksne og eldre.

Med den observerte svekkede peristaltikken i tarmen, bruker nyttige bønner i sammensetningen av kulinariske retter nødvendigvis fordøyelsen, gjør alle organene involvert i prosessen klart og effektivt. Og i tillegg vil tarmene etterlate alle akkumulerte slagger, unrouted mat og giftstoffer.

Rollen av en slags penselbønner utfører med hensyn til kolesterol. Denne nyttige egenskapen til bønner har lenge vært kjent for leger som anbefales å inkludere i menybælgene til alle som er predisponert for aterosklerose eller allerede føler seg negativ innvirkning.

Til tross for det høye kaloriinnholdet, er bønner en del av kostholds- og terapeutisk ernæring med en masse lidelser og metabolske forstyrrelser. Bønner finner også et sted i kostholdet til personer som opplever effektene av langvarig fysisk og nervøs stress. Retter fra bønner av denne planten er i stand til å gjenopprette styrke, gjenopprette mental likevekt og styrke immunbeskyttelse. Det er derfor legene anbefaler bønner i tilfelle trussel eller allerede utvikler tuberkulose.

Bønnebønner har en vanndrivende egenskapDet bemerkes og vanndrivende bønne egenskap, som, sammen med anti-inflammatorisk effekt som gjør det mulig å snakke om fordelene ved å spise bønner med forskjellige urogenitale sykdommer, innbefattet cystitt og urolithiasis.

Det er en legende som strimlet frø av bønner var en del av pulveret, som en gang ble brukt av Cleopatra.

I dag er mer effektiv kosmetikk tilgjengelig for kvinner, men det er ganske mulig å bruke de fordelaktige egenskapene til bønner til fordel for huden. Kashitsa fra kokte bønnefrø vil bidra til å normalisere separasjonen av talg, fjerne irritasjon og forsiktig stramme rynker. Selv en avkok av frø har en lignende effekt.

forholdsregler

Proteiner og karbohydrater i bønner er hardt absorbert av kroppenMed den store fordelen med bønner er skade fra spisebønner ikke mindre vekt, hvis du ikke tar hensyn til noen enkle regler. Først og fremst må du ikke spise ikke-bearbeidede frø og blader. Faktum er at i tillegg til nyttige stoffer inneholder bønner en rekke proteiner og karbohydrater, som kroppen er ekstremt vanskelig eller til og med umulig å lære. I tillegg inneholder fargerike, røde eller svarte bønnefrø glykosider, som har en toksisk effekt på kroppen.

For å føle fordelene med bønner, og ikke skade, før du spiser det, ikke bare koke, men i flere timer nødvendigvis gjennomvåt. Dette tiltaket gjør at de fleste skadelige stoffer kan forlate produktet og gå inn i vannet.

Og likevel, glykosider, en overflod av fiber og protein kan ha en negativ innvirkning på helsen, forårsaker smerte og en følelse av tyngde i magen. Et levende symptom etter bruk av utilstrekkelig kokte og gjennomvåt bønner er rikelig dannelse av gasser og til og med tegn på forgiftning. Gitt disse egenskapene, er det ekstremt forsiktig å konsumere bønner under graviditet, ellers er smertefulle spasmer, skadelige for både mor og baby, ikke utelukket. Når fremtidens mor ønsker å skjemme seg bort med sin favorittbønnefat, i vannet hvor bønnene brygges, kan du legge til små frø av fennikel eller dill. Og friske greener av disse krydrede urter, reduserer gassdannelsen, for å kondensere delen.

Under graviditeten bør du bruke bønner nøyeHvis det er slike advarsler mot gravide, er det mulig å ha bønner til en ammende mor? Fordi gjennom melk barnet kan få, og noen forurensing, og allergener, er at amming bedre til pass av bønner i nærvær av bivirkninger til produktet av moren kroppen. I andre henseender er anbefalingene lik de som gjelder retter fra bønner under svangerskapet. Det er viktig å huske at røde bønner er farligere for risikogrupper enn hvite bønner.

Også, ikke bli involvert i bønner for eldre, men en forverring av pankreatitt, gastritt og magesår, kolecystitt og kolitt dette produktet og ikke kontraindisert.

Video om fordelene med grønne bønner