blomstre dahlias i landetDet opprinnelige landet til disse vakre blomstene anses å være Guatemala og Mexico. I den gamle verden oppstod dahlias i det XVIII århundre, hvor de begynte å lykkes med å implementere sin planting og omsorg i det åpne bakken. Blomstene ble umiddelbart gitt to navn – Dalia og Dahlia. Plantens fornavn ble mottatt til ære for den berømte botanisten fra Sverige – A. Dal, og den andre – forskeren fra Petersburg – IG Georgi.

Varianter av en blomst

dahlia Vassio MeggosDahlia er en elegant blomst. I tillegg til ulike former, varierer det i en rekke farger. Hittil har forskere ca 30 arter og ca 15.000 varianter av Dalia.

Forskere-botanikere deler blomsten i følgende grupper:

 1. Enkel.
 2. Anemone.
 3. For krage.
 4. Peony-.
 5. Dekorative.
 6. Ball.
 7. Pompone.
 8. Kaktus (nål).
 9. Polukaktusovye.
 10. Nymphaeales.
 11. Blandet – andre varianter som ikke er inkludert i de foregående gruppene.

Dahlias nær arboretFargerike, praktfulle dahliaer i forskjellige farger (hvit, burgunder, skarlagen, rosa, krem ​​og mange andre) er et pryd av sommerhager.

Drømmen om oppdrettere er den blå dahliaen. Men botanikernes innsats er ennå ikke blitt kronet med suksess.

Disse tynne blomstene tåler imidlertid ikke alvorlige russiske vintre, derfor skal de som ønsker å nyte skjønnheten i sine lyse knopper hele sommeren, plante knollar årlig. Så i forstedene til å plante dahliaer i det åpne bakken kan være i midten av mai. Men i sitt hjemland – i Latin-Amerika – er denne fantastiske skjønnhetsblomsten flerårig.

Plantering dahlias i det åpne bakken

Den mest praktiske og effektive metoden for dyrking av dahlias er planting og omsorg i det åpne feltet.

Jordforberedelse

Jord for blomster høstes på forhånd. Forbered grunnen for landing dalii bør være før vinteren frost. På høsten blir jorda gravd opp og gjødsel blir introdusert i det – enten kompost eller humus, som legges til jorden med en hastighet på 4 kg per 1 m2.

Om våren blir jorda igjen beriket, med en blanding av kompost og aske, som er spredt over hele blomsterbedområdet. Deretter må bakken løsnes av raker. Gjødsel kan også legges til de forberedte brønnene for planting.planting dahlias

Related  Originale kaktusarter: populære arter og deres bilder med navn

Dahlias er plantet på våren i en jord med en løs struktur. Øk dens permeabilitet og fruktbarhet vil hjelpe grus, elvesand, knust kullslagge. En slik drenering vil beskytte kulturen mot overdreven fuktighet, noe som fører til dødelig mugg og forfall.

Dahlia er raskt tømmer jorda, så det er ikke nødvendig å plante dem på ett sted i to påfølgende år.

Det er ønskelig at jordreaksjonen er litt sur eller nøytral. I surgjort jord legger du slaktkalk, i alkalisk – litt torv.

Forbereder knollene

Knollene av dahlias, beregnet for planting i det åpne bakken, trenger spesiell pleie. Med begynnelsen av april – flytt Korneklubni fra kjelleren til drivhuset, fjern de ødelagte områdene. Legg i esker, fyll opp med halvt friskt torg, torv, sand, sagflis. Rødhalsen er åpen igjen. Substrate strømmet regelmessig. Omtrent ti dager senere vil øynene vises. Fjern røttene fra bakken, rist av, legg på en hard overflate.

deling av knollerKnivets tynne kniv må steriliseres med en løsning av mangan eller kalsinert i en brann. Med et vertikalt kutt, fordel stammen i fire deler (kvartaler). Hver delka må ha flere røtter og minst en bud for fornyelse, ellers vil det ikke være i stand til å spire. Skjæret helles med knust aktivert karbon. Hold knollene i drivhuset til de tar rot.

Ca. 30 dager før avstigning blir plantematerialet fjernet fra lageret. Tørrere blir renset av skadet vev og sprinkler avgrensningsområdet med aktivt kull. Du kan behandle kulturen med et fundament, eller hold den i 17 til 18 minutter i en svak løsning av mangan. Deretter plasseres de behandlede knollene i lave beholdere med en blanding av jord og flodsand.

I utgangspunktet holdes beholderne i et varmt skyggelagt sted, utfører moderat vanning. Når skuddene når en høyde på mer enn 2 cm, blir de overført til et opplyst sted. Stryk spirer sjelden, det anbefales å fukte jorda. De er plantet i de første ti dagene av mai. Ikke dekk.

Related  Kan jeg bruke ananas til en ammende mor?

Når er det bedre å plante dahlias på våren i det åpne bakken? Planteringsperioden er knyttet til klimaet i regionen. For Russlands mellomstasjon er dette det tredje tiåret av mai. For de sørlige regionene – april. For nord – begynnelsen av sommeren.

Plantering av dahliaer i det åpne bakken i Sibir og omsorgen for dem, bør gjennomføres i andre tiåret av juni.

Nettsted forberedelse

planting i friluftslivDenne kulturen elsker varme, så det er viktig å velge riktig sted. En blomsterbed med blomster bør være plassert i et solrikt område, som ikke blåses av drakter.

Noen varianter har en tilstrekkelig høy stamme, som lett bryter av fra et sterkt vindstød. Slike varianter trenger en støtte – innsats av tre, 1,5-2 meter høy. Det anbefales å etablere dem på forhånd.

Ideell beliggenhet: nær veggen, på sørsiden av bygningen. Det anbefales å plante blomster ved siden av en gruppe busker og trær, i et ganske opplyst område. Trærne i nærheten av blomstene bør imidlertid ikke gi en tett skygge, fordi dahliaer elsker lys veldig mye. Disse frihetsbevisste blomstene er ikke egnet for overfylte og ugjennomtrengelige tykkelser.

I utgangspunktet blir området nivellert etter at brønnene er tilberedt. Knollene er plantet i det åpne bakken, da de er dekket med et lag av jord noen få centimeter. Det er nødvendig å gi knollene nok sol og lett vanning.

vanning av dahliaerDet er en annen metode for reproduksjon av denne kulturen. Men dette er en svært tidkrevende og ansvarlig jobb. Og hvis du er bekymret for disse anstrengelsene, kan du vokse en årlig plante fra frøene, dette er:

 • ColtnessHybrids;
 • Redskin;
 • Rigoletto;
 • Figaro.

Frø sår på det åpne bakken i midten av mai, og blomstre i midten av august. For å få tidlig blomstring, må frøene spire.

Related  Appelsinjuice er god og dårlig for overdreven bruk

Innsamling og lagring av rotkulturer

vask knollene av dahlias før legging til oppbevaringPlante i det åpne bakken dahlias i høst trenger også omsorg. Før frysing, bør busken kjede seg og ta av bladene på underdelen av stammen. Det anbefales ikke å skynde seg med graving av knoller! Når bakken dør, blir den avskåret, og knollene er igjen i bakken. I to uker blir huden kompakt og stivelse dannes. Og først etter de første frostene (før begynnelsen av alvorlige frost) skal rotklubben bli utgravet og vasket. Dette gjøres om morgenen, slik at de tørker opp i luften om ettermiddagen.

send dahlias for lagringPlantemateriale lagres i en kjeller, i en eske med en blanding, som inkluderer jord, vermikulitt, sand, sagflis, torv. Den optimale fuktigheten i rommet er 60-70%.

Ventil hvelven regelmessig.

I januar er det nødvendig å re-inspisere knollene til stor deling. Når du oppdager berørte områder, er det nødvendig å fjerne dem, og kutte punkter med en diamantoppløsning grønn (du kan smøre med knust aktivert karbon).

Farlige skadedyr

De viktigste fiender av anlegget er:

 • bladlus,
 • Slug;
 • snutebillen;
 • caterpillar;
 • saksedyr;
 • og andre.

For å kjempe slugger, er jorden dekket med metaldehyd. Fra bladlus – dip skudd i en såpeoppløsning eller spray dem med en 0,2% løsning av kloretanol. Sultry weather favoriserer utviklingen av en edderkoppmite som påvirker bladets nedre del. De blir gule, tørre og dør. Den berørte kulturen er vannet med kultan (0,2%). På grunn av skadedyr også bruke avkok av celandine og malurt.

Det anbefales å plante nær dahlia-marigoldene – mange skadedyr tolererer ikke lukten.

Blossom Dahlias av forskjellige varianterSå, deilige dahliaer varierer i forskjellige former og farger, en frodig lang blomst. Hvis du følger de ovennevnte anbefalingene – kan du enkelt vokse disse nydelige blomstene på hagen din.

Alt om å plante dahliaer i det åpne bakken – video