Innendørs og hageslag KisliceDe fleste av de flere hundre som eksisterer i verdens arter av alder, er vilt voksende lavværdplanter, noen ganger regnet som ugress. Men samtidig er oxalis oxalis, som navnet på kultur i latinsk lyd, det er dekorative kulturer, elsket av mange produsenter.

Som i naturen Oxalis bor i ulike regioner og forhold, disse er små, urteaktige planter – velkommen i hager og innendørs vinduskarmene fra Nord-Europa og Russland til Sør-Afrika og Amerika.

Beskrivelse og egenskaper av oxalis

Grønnene av syre, hvorav noen brukes til mat, har en behagelig sur smak. Dette forklares av det uvanlig høye innholdet av oksalsyre. Og siden funksjonen ble lagt merke til for lenge siden, bestemte den også navnet på hele slekten.

Som en hageplante er syre kjent for mer enn tre hundre år. I løpet av denne tiden oppsto noen arter i folkeavn.

Etterlater Oxalis tetraphyllaDette, oppnådd på grunn av likheten til den “lykkelige” fire-leaved kløver kallenavnet mottok leoparden Depp. En firebladet ananas, på et bilde eller en blomst av familie lykke, kalles også et jernkors takket være et kontrastfarge på bladene.

Sølvgrønne løv Oxalis adenophyllaFargede blader av oksalis sure i de fleste arter er delt inn i tre eller fire deler, mindre vanlige er planter som har slike deler på bladene fem eller ni. Men det er interessante unntak.

For eksempel har bildene av oxalis av arten Oxalis palmifrons som er avbildet på bildet, løv med 15-19 lober, noe som gir rosettet et unikt, futuristisk utseende.Oxalis palmifrons

Hold på de lange petioles, bladene på scab kan ikke bare være grønne. Det er ikke uvanlig – lilla, fiolett, oransje-rød eller variert farge på bladplater.

Blomster kislitsy, i bildet, skiller seg ikke ut i størrelse, men veldig variert, og noen ganger enda unikt. Corolla enkelt eller, som er mye mindre vanlig enn den dobbelformede formen, kan være enkelt eller samlet i sparsomme blomstrer. På bunnen av corolla er fem glatte kronblad, hvis farge vil bli misunnet av en regnbue.

Related  Enkel landing av geichers i det åpne bakken

Blomster av sure kirsebær av forskjellige slagUtvalget av farger av sure inneholder alle nyanser av lilla, gule, rosa, røde og krem. I mange arter er blomstene helt hvite eller dekorert med tynne åre av lilla eller rosa.Oxalis compressa var. Flore Pleno

Blomstene er veldig følsomme som bladene på skuret. Mange varianter av koronaler lukker ikke bare om natten, men også med værforringelse eller til og med når det berøres. Blader i de samme tilfellene legger du ganske enkelt opp.

Oxalis triangularis

Spektakulær løvverk og blomster av lillaSom romkultur begynte oksalinsyre å vokse bare i forrige århundre. Blomstrodusenter har tiltrukket muligheten til å dekorere vinduskarmen med en effektiv plante fra fjerntliggende land uten mye trøbbel. Et levende eksempel på dette kan betraktes som sur lilla eller trekantet, en gang eksportert fra Brasil.

Navnet på arten skyldes strukturen av bladene og deres farge. De fleste av de små plantene i furu mandler er trekantede med en tykk lilla nyanse, og flekker eller striper av en annen farge er perfekt skilt på bladplaten.

Kislitsa trekantet med grønt løvverkMen upretensiøs romkultur er ikke bare fiolett. Grønn sur trekant er ikke mindre elegant og dekorativ. På bakgrunn av en stor tre-lobed løvverk, er det små hvite blomster, villig åpning knopper hele året.

Oxalis tetraphylla

Oxalis deppei varianter Iron CrossDen meksikanske slags muslin i Europa har blitt en av de mest populære som en hage plante. Oxalis four-leaved har etternavnet – sur kippin. Kulturen er lett gjenkjennelig av fireblader, med brunt, rødaktig eller lilla mønster på bladplaten.

Det flerårige, firebladede syrefrøet reproduserer med frø og dannes av høstdatterens skarpe pærer, som kan spises. Blomster i denne arten er rød-rosa, enkle, med brede, rundede kronblad.

Oxalis bowiei

Oxalis bowiei var. purpurataKislitsa Bovey er en elegant, vakkert blomstrende art, hvis planter når en høyde på 25 cm. Som en hagekultur vokser denne varme-elskende oxalis oxalis i regioner med varme klima.

Utsikten tiltrekker seg oppmerksomhet med store rosa blomster, som stiger over løvet på lange, tynne peduncles.

Oksalis (oxalis acetosella)

Blomster prickly pæreNative europeiske arter kan sees i barskog og løvskog, samt hager, hvor engsyre behager hvite eller lilla-rosa blomster og lys grønn tre-blader blader. Blomstring av en lang, upretensiøs art skjer i vår og tidlig sommer.

Related  Påføring av drue eddik til kulinariske og medisinske formål

Lilac og hvite blomster sur kirsebærDet særegne ved anlegget – tilstedeværelsen av normal, presentert på foto Oxalis blomster, som åpner på overflaten av jord, og cleistogamous, skjult fra øynene til et fallent barnåler og blader. Hvis vanlige koronaler tiltrekker seg insekter, så er det svært små, 3 mm i diameter, lukkede blomster som er selvbestøvende.

Acid glandular (Oxalis adenophylla)

Blomster og blader av gjær. Zhelezistolistnaya hardfør Oxalis er ofte dyrket i hager som en lite vedlikehold ground plante høyde på 10 cm Florist tiltrekker ikke bare lite krevende kultur, men også sine dekorative kvaliteter – sølv fjærlett løvverk og rosa-lilla blomster med røde striper og flekker på undersiden av hvert kronblad.

Oxalis versicolor

Revealed corolla koriander variegatedDenne planten kan ikke forveksles med andre representanter for den mange Oxalis oxalis-koden. Takket være den effektivt vridd hvite med en lys rød kant, kalles kronblad av en flerfargede muslin “Christmas candy” i en rekke land. Faktisk knopper er svært lik tradisjonelle lakris søtsaker og fantastisk dekorere en veldig liten plante.

Kislitsa variegated utmerker seg ikke bare av lyse blomstrende, men også av svært liten nesten nålaktig løvverk. I dag er arten, urfolk til sørlige Afrika, aktivt dyrket både som et hus og drivhus, og i hager i varme områder.

Oxalis obtusa

Oxalis obtusa av ElizabethEn annen sydafrikansk sur er et upretensiøst rom og utsikt over hagen, preget av sin lille størrelse og en mengde blomster. En rosette med diameter og høyde på ikke mer enn 10 cm, avhengig av sorten, kan dekorere blomstene i skjørbukningen, som i bildet, krem, gul eller annen nyanse.

Comal Pink er Oxalis obtusaI mange varieteksempler, nærmere kretsens midtpunkt, er en ring av lysere farge enn bakgrunnen merkbar.

Oxalis tuberosa

Kislitsa tubeless i hagenI den lange linjen av de eksisterende varianter, er tuberøs syre eller, som plante kalles i sitt hjemland, i Sør-Amerika, øyet ikke en dekorativ, men en landbruksavling.

Related  Regler for planting og omsorg for en calla i det åpne feltet

Det aktivt dyrket, ikke for bladene eller blomster, og takket være de spiselige stivelsesholdige knoller som er ernæringsmessig og utbytter på linje konkurrerer med mer kjent for Russere poteter.Montert spiselig tuber rømme

Avhengig av den kultiverte mengden tuberøs syre, samler bønder i den sentralamerikanske regionen knollene av hvit, gulaktig, rosa eller lilla fargetone. Etter oppsamling lagres de i tørket form eller spises i etter alle tilgjengelige typer matlaging.

Oxalis Convexula

Oxalis Convexula med enkle blomsterEn populær type rom Oxalis oksalis tildelt en beskjeden størrelse, kjøttfulle små blader og ganske stor, spesielt i forhold til blader, blomster, rosa-laks farge. Tilgjengelige blomster varianter, ikke bare med enkle Oxalis blomster, som på bildet, men også med dobbelt Corolla.

Acid adenophyllum (Oxalis adenophylla)

Adenophyllum adenophyllum er kjent av en gartner kalt chilensk syre eller sølv trefoil. Planten med sølvfarget løvverk og delikate rosa blomster tolererer lett frost og kan vinter selv i midtsoneforholdene. Kultur brukes på alpine åser og for å dekorere fortau.

Uvanlig farging og dekorasjon av scurf-video