tørket fikenAlle tørkede frukter er behagelig søt smak, de tilfredsstiller helt sult og inneholder mange nyttige stoffer. Men i dag foreslår vi å snakke om tørket fiken, fordel og skade som har vært kjent siden antikken. Frukt av tørket fiken ble spist av gamle egyptere, romere og innbyggere i mange østlige land. Denne frukten blir ofte nevnt i Bibelen, der den kalles fig, og inneholder også mange interessante legender og legender.

Sammensetning og nyttige egenskaper av tørket fiken

nyttige egenskaper av tørket fikenTørket fiken inneholder beta-karoten og mange B-vitaminer. Også tørket frukt er rik på protein, mineralsalter av kalium, magnesium og jern. Også i fruktene av tørket fiken er det cellulose, pektiner. Men hvorfor anbefaler leger at pasientene dine spiser tørket fiken? Nyttige egenskaper for dette produktet ganske mye. Før deg, bare en liten liste over sykdommer, som er hjulpet til å takle tørket frukt elsket av mange:

  1. Kald behandling. Tørket frukt, kokt i melk, er et utmerket hostemiddel. Også dette legemidlet har svette- og antipyretiske egenskaper.
  2. Eliminerer problemene forbundet med fordøyelsen. Tradisjonell medisin anbefaler å spise tørket frukt med forstoppelse og gastritt. Det er kjent at fiken hjelper tarmene til å fungere, takket være det høye fiberinnholdet.
  3. Tørket fiken anbefales å bruke personer hvis yrke er knyttet til mentalt arbeid. Det viser seg at mikroelementene i tørkede frukter har en positiv effekt på hjernefunksjonen og bidrar til å fjerne akkumulerte stress.
  4. Dette nyttige produktet har en gunstig effekt på arbeidet i leveren og nyrene. Enzymer inneholdt i fiken bidrar til raskt å fjerne fra kropps giftige stoffer. Tørket fiken, om fordelene og skader som vi vil fortelle mange mer nyttige fakta, har en rik mineralsk sammensetning. Takket være dette kan tørkede frukter hjelpe en person til å få styrke etter forgiftning.
  5. Regelmessig bruk av tørre fiken har en gunstig effekt på hjertearbeidet. Denne effekten skyldes nærvær av en stor mengde kalium i produktet. Mangelen på dette elementet kan føre til forstyrrelse av hjertemuskelen.

Related  Iberis funksjoner: bilder, planting og omsorg i hagen

fiken tørket - en byrde på livskraft og energiI de tørkede fiken er det en serotonin, som ofte kalles lykkens hormon. Hvis du har dårlig humør eller du føler en sammenbrudd, så spis en eller to tørkede frukter. Ikke glem å gå ut og ta en tur i minst en halv time. Faktum er at serotonin utskilles i kroppen vår bare under påvirkning av sollys.

Det bør bemerkes at tørket frukt ikke er en medisin. I noen tilfeller bidrar de til å håndtere plager, men de vil ikke være i stand til å kurere alvorlige sykdommer.

Tørket fiken og kvinners helse

Tørket fiken er nødvendig for kvinnerI mange østlige land har tørket fiken tradisjonelt blitt betjent for kvinner. Siden antikken har folk lagt merke til at de bidrar til å lindre fysisk lidelse under menstruasjonen. Dessuten bidro bruken av tørket frukt til å normalisere sinnsroen i denne perioden.

Hva annet er nyttig tørket fiken for kvinner? Moderne leger anbefaler å bruke den til de som planlegger å bli gravid eller forventer et barn. Denne anbefalingen er basert på det faktum at fig frukt inneholder en stor mengde folinsyre. Dette stoffet bidrar til å opprettholde moderkroppens integritet og har gunstig innvirkning på den fremtidige babyens intrauterin utvikling.

Moderne undersøkelser har vist at det er nyttig for kvinner å inkludere i deres diettfett i andre og tredje trimester av graviditeten. Det viste seg at kampene på dem passerer lettere, og den totale tiden for fødselen reduseres med en time. I tillegg oppstår åpningen raskere og lettere hos kvinner som fødes for første gang.

Figs for menn

tørket fiken på menns meny

Det er en vanlig legende at tørket fikonfrukter har en positiv effekt på styrke. Men dessverre, for å bli kvitt dette problemet finnes det ingen magiske produkter. Ikke desto mindre er tørket fiken nyttig for menn på samme måte som for kvinner. Et stort antall vitaminer og sporstoffer bidrar til å opprettholde helse for mennesker i alle aldre og kjønn.

Figs for barn

fiken for barnBarneleger anbefaler ikke å ta med tørket frukt i menyen til barn som ikke har blitt ett år gammel. Etter å ha nått denne alderen, kan du gi en tørket frukt til babyen, men det er bedre å dele det i små porsjoner. Et stort antall raske karbohydrater i enhver tørket frukt kan skade barnets helse. Derfor, hvis du har en slik mulighet, velg for ham frisk moden frukt.

Related  Regler for planting og omsorg for amorphousphallus hjemme

Hvordan påvirker de tørkede fiken mer enn babyens helse? Fordeler for barn kan identifiseres av følgende elementer:

  1. Tørket fig frukt kan hjelpe med forstoppelse. Men hvis den knuste tørkede frukten ikke ga det forventede resultatet, bør du bruke medisiner.
  2. Bruk tørkede frukter til å lage desserter. Den naturlige søten av disse produktene vil bidra til å utelukke sukker og søtsaker fra babyens meny.

Det som er farlig er tørket fiken

unik sammensetning av tørket fikenFørst og fremst må det huskes at tørket frukt inneholder svært lite vann. På grunn av dette øker mengden sukker i frukten til 70%. Dette faktum negerer ikke bruk av tørkede fiken for kroppen, men det bør tas hensyn til personer som lider av visse sykdommer og overvekt.

Helse mennesker bør også ikke for ofte skjemme seg bort med deilige tørkede frukter. Tørket fiken, hvis kaloriinnhold ikke overstiger 50 kcal per 100 gram, absorberes perfekt av kroppen. Men det høye innholdet av karbohydrater i det burde få deg til å tenke.

Tørket fiken, om fordelene og farene som vi beskrevet i detalj i denne artikkelen, kan ofte ses på hyllene til russiske butikker. Dessverre kommer friske frukter sjelden til oss i en trygg form og har sjelden et synlig utseende. Men hvis du ønsker å supplere dietten til familien din med et nyttig og velsmakende produkt, kan du trygt kjøpe fiken i tørket form.

Fordeler og skade på fig i diabetes – video