astra ett årEn av de vanligste typene av årlige blomster i hytter og husholdningsområder er aster, planting og omsorg i det åpne bakken, det er ikke særlig vanskelig.

For tiden er det over 800 varianter av denne avlingen. Etter type inflorescence kan de deles inn i følgende grupper:

  • enkelt eller ikke dobbelt;
  • semi-dobbel;
  • dressing;
  • gustomahrovye.

tykke befolket blomstrer asterAsters er også klassifisert i henhold til bushens form:

  • pyramide;
  • søyle;
  • oval;
  • viltvoksende.

Mangfold av denne blomsten er imponerende. Så, hvordan og når å så asters?

Vilkår for såing

så asterVilkår for såing asters er i stor grad avhengig av vekstforholdene og klimatiske egenskapene til regionen. For å få en tidligere blomstring anbefales det å dyrke dem gjennom frøplanter. Sået umiddelbart i bakken eller under vinterplanter vil blomstre mye senere.

Frø av asters savner veldig raskt sin spiring. Derfor, når du kjøper dem, bør du alltid være oppmerksom på utløpsdatoen og bare velge det ferskeste frømaterialet.

Nybegynnere spør ofte: Hvor mange asters er plantet? Hvis frøene er friske og kvalitet, og forholdene er gunstige, tar fremveksten av frøplanter bare noen få dager. I tilfeller av signifikant senkning av temperaturen ved såing i bakken eller utilstrekkelig fuktighet, kan fremveksten av spirer forsinkes opptil 7-10 dager. Vent på utseendet av spirer etter denne tiden har ingen betydning.

Voksende frøplanter

skyter astersDet er ikke veldig vanskelig å dyrke plantene av asters. Med plantemetoden utføres såing i midten av mars til en lett og tilstrekkelig næringsrik jord. For eksempel kan du bruke en torv for å dyrke blomster- og grønnsaksprodukt. Den optimale temperaturen for frøspredning er asters + 20 ° C.

Planter av en aster før du plukkerEtter spiring er den redusert til 15-18 °. Dette forhindrer plantingen i å strekke seg. Planter av asters er ikke veldig krevende. Det er nok å løsne og vanne unge planter i tide.

Med tett såing, i en fase av 2-3 sanne blader, kan man plukke dem opp.

Planteplanter i det åpne bakken

avstigning av ettårig astersUerfarne dyrkere spør ofte: når de skal lande asters i det åpne bakken og er de redd for tilbakevendende frost? Landingen starter når det er varmt, stødig vær setter inn. I de fleste regioner er denne tiden i begynnelsen av mai. I kaldere og regnvær kan disse vilkårene skifte i en uke, eller til og med to. Generelt tolererer frøplanter av aster smertefri frost til -3 °, så etter landing er det ikke nødvendig med et ekstra husly.

For å forbedre overlevelsen av planter i det åpne bakken, må de herdes før de plantes i løpet av uken.

Så vi fant ut hvordan og når å sette asters, nå gjenstår det å finne ut med den etterfølgende avreise.

Related  Planting og grooming på bakgården for en uvanlig verbena

Utendørs omsorg

årlige asters på blomsterbedetÅ dyrke en astra i det åpne feltet er ikke særlig vanskelig. For å plante, er det godt egnet sollyste områder med godt drenert jord. Også denne kulturen vokser best og utvikler seg med beskyttelse mot kalde nordlige vinder.

Av de viktigste tiltakene for omsorg for en ettårig astra er det verdt å merke seg rettidig lukning, løsning av jord og vanning. Det er også verdt å merke seg at når man dyrker denne avlingen, kan man ikke tykke plantingen tungt. Dette vil føre til utseendet på ulike soppsykdommer.

Landing og vedlikehold av aster i det åpne bakken er umulig uten å innføre ytterligere gjødsel. Spesielt hvis plantene dyrkes for senere kutting i buketter. Første gang plantene blir matet to uker etter planting av plantene. For å gjøre dette, bruk komplekse mineralgjødsel for blomster. Den andre topp dressingen utføres i den spirende fasen. Det er best for henne å velge gjødsel med høyt innhold av fosfor og kalium. Den tredje gangen asters blir matet etter at blomstringen begynner.

For å befrukte asters, kan du ikke bruke frisk gjødsel eller annet organisk materiale. Deres bruk kan bidra til utseendet av soppsykdommer.

Den rigelige og langvarige blomstringen av asters blir også lettere ved regelmessig fjerning av blomstrende blomstrer. Når de er systematisk beskåret, beholder plantene sine dekorative kvaliteter til det dypeste høsten.

Å plante en årlig aster og etterfølgende omsorg i det åpne bakken krever ikke noen spesielle ferdigheter og er tilgjengelig for alle som ønsker. Det viktigste er å gi planter riktig oppmerksomhet og å utføre passende pleie. Og så vil de sikkert takke for overflod av store og lyse blomsterstand og en lang blomstringstid.

Related  Pleie og transplantasjon hjemme

Video om planting og voksende aster