modne fig frukterFiken eller treet er en av de første plantene som har blitt anerkjent og vernet av mennesker. Sweet, tilfredsstiller raskt sult fiken, nyttige egenskaper som ikke forlate likegyldige healere Hellas, Roma, Midt-Østen og Asia, har gjentatte ganger blitt beskrevet i stor litteratur, avbildet i malerier og skulpturer av kunstnere fra antikken og renessansen. Og i dag, når den biokjemiske sammensetningen av friske og tørkede frukter er fullt undersøkt, har fiken ikke mistet sin popularitet.

I løpet av de siste fire hundre årene har figen trent betydelig vekst i veksten. Figs dyrkes ikke bare i det historiske hjemlandet, Midtøsten og Nord-Afrika, men også på det amerikanske kontinentet. Varmelivskulturen har også tatt roten på Svartehavskysten av Russland. Men på grunn av kortvarig lagring, blir friske frukter over hele verden hovedsakelig utsatt for tørking og behandling.

Calorisk innhold av fiken

syltetøy fra fikenOg bare de revet av vinbær, og soltørket velsmakende, næringsrik og inneholder mange bioaktive stoffer. Imidlertid er kaloriinnholdet i fig og næringsverdien forskjellig i dette tilfellet.

100 gram ferske fiken inneholder:

 • 1,5% av proteiner;
 • 0,4% vegetabilsk fett;
 • 4,9% karbohydrater;
 • 12,5% aske;
 • 1,4% fuktighet.

Frukt rik på fiber, som de modnes, akkumulerer en betydelig mengde sukker, som bestemmer dessertsmaken og høy næringsverdi. Flere friske bær tilfredsstiller fullstendig sult, men samtidig inneholder 100 gram frukt bare 74 kalorier.

Som et resultat av tørking blir de nyttige egenskapene til fiken fullt bevart og til og med multiplisert. Men sammen med tap av fuktighet øker konsentrasjonen av karbohydrater.

Innhold på opptil 37% av sukker tørket frukt bringer inn i kroppen 254 kcal for hver 100 gram. Dette bør tas i betraktning hvis en person er foreskrevet en diett, eller streng vektkontroll er nødvendig.

Hvor nyttig er fig

rutin i fellen av fikenSom andre vegetabilske produkter, frukt fiken inneholder vitaminer og mineralsalter, sukker og organiske syrer, cellulose og andre forbindelser som er istand til å påvirke det menneskelige vesen. Derfor er bruk og skade på fiken for kroppen bestemt av dets biokjemiske sammensetning. I sammensetningen av friske og spesielt tørkede frukter mye:

 • vitalt viktige B-vitaminer;
 • mikro- og makroelementer, blant annet magnesium og jern, kalium og kalsium;
 • uunnværlig for aktiv fordøyelse av cellulose.

Related  Myrtle hjemme krever ikke kompleks omsorg

Selv om fiken ikke kan kalles en kilde til askorbinsyre, hjelper rutinen i massen sin med assimilering av dette vitaminet. De samme komponentene i samarbeid med naturlige antioksidanter og flavonoider styrker blodkar, er ansvarlig for celle fornyelse og foryngelse.

Fiber, slik at de fleste av fiken, renser perfekt tarmen og aktiverer sitt arbeid, slåss opphopning av giftstoffer og er i motsetning til utvikling av sykdomsfremkallende mikroflora.

Nyttige egenskaper av fiken

legg fiken til grøtHovedfeltene for terapeutisk bruk av fikenes egenskaper er gastroenterologi, kardiologi og nevrologi. Vegetabilske råvarer brukes til å lage avføringsmidler, styrke kapillærene og kosmetiske preparater.

Hvor nyttig er fiken for selvstendig bruk? Innføringen av dens frukt i kostholdet vil være mest fordelaktig:

 1. Friske frukt brukes til behandling av sykdommer i det vaskulære systemet, inkludert hypertensjon, tromboflebitt, åreknuter.
 2. Fig er et utmerket avføringsmiddel. Det renser fort og forsiktig tarmene, stimulerer arbeidet og fjerner akkumulerte slagger og giftstoffer fra kroppen. For øvrig manifesteres desinfeksjonsmiddel, antibakterielle, anti-inflammatoriske effekter av frukt.
 3. Ved å ha diaphoretic egenskaper, bidrar fig frukt til å fjerne varmen.
 4. Ved ekstern bruk mykner og beskytter massen huden. Nyttige egenskaper av fiken kan fjerne rødhet og irritasjon.

dessert fra fikenI dag studerer leger effekten av frukt på kreftceller, samt muligheten for å bruke fiken i betennelsessykdommer i leveren.

Bakrus etter forgiftning eller andre husholdnings forgiftninger fiken med fordel og uten skade på kroppen lindrer, hastigheter utvinning.

Melkfigurer fra hoste: oppskrift og applikasjonsfunksjoner

Mykt, fibrøst kjøtt av fiken i folkemedisin har lenge vært brukt som en tynn slem, slimdannende. For å gjøre dette, lag en avkok av tørket frukt i melk. Varm medisin mykner effektivt irritert hals, reduserer smerte og akselererer utvinning. En søt smak av avkok er veldig populær blant voksne og barn.

Related  Vi lager en blomst hage i en tropisk stil ved hjelp av landing canna

fiken med melk mot hosteOppskriften på en figen med melk fra en hoste er veldig enkel. Et glass drikkemelk er tatt med 2-3 fiken, som vaskes grundig med varmt vann. Ingrediensene settes på en liten brann og omrøres, kokt til to tredjedeler av det opprinnelige volumet er igjen i beholderen.

Å hoste rette var mest nyttig, det skulle pakkes inn og forlot i flere timer for å insistere. Buljongen blir varm tre ganger om dagen for 100-150 ml om gangen. Så nyttige egenskaper av fiken vil bli avslørt i full kraft.

Fig under graviditet og amming

nyttig sandwich med fikenFiken inneholder rikelig kostfiber, vitaminer og mineraler som vil være nyttig for kvinner som er gravide eller ammer en baby.

Under graviditet setter et voksende foster trykk på fordøyelsessystemet. Som et resultat er forstoppelse ikke utelukket. Håndtere dem og forhindre nye lidelser vil hjelpe en liten mengde frisk eller tørket frukt som en dessert eller en lett matbit.

Det skal huskes at det å være involvert i fiken under graviditeten ikke er verdt det på grunn av høyt sukkerinnhold. Du kan bare inkludere frukten i menyen etter at du har sørget for at det ikke forårsaker allergiske eller andre negative reaksjoner.

Kontraindikasjoner til bruk av fiken

Som mange andre produkter av vegetabilsk opprinnelse har fiken både nyttige egenskaper og kontraindikasjoner til å spise. Med ekstrem forsiktighet skal tilskrives frukten av de som lider av sykdommer i mage-tarmkanalen i akutt stadium. Ikke ta med fiken i dietten hvis det er en tendens til diaré.

Nekte å spise fiken vil ha diabetikere og allergier individuell intoleranse mot eksotiske frukter. Den siste risikokategorien inkluderer gravide og ammende kvinner. Figs med amming blir introdusert i menyen svært nøye, ikke bare etter reaksjonen av mors kropp, men også barnet.

Related  Pleie og dyrking av pahiri hjemme

En høy konsentrasjon av organiske syrer i fersk frukt kan føre til en forverring av gikt, pankreatitt og urolithiasis. Bare når man overholder reglene om personlig sikkerhet, vil deilige søte frukter gi mye glede og ikke skade helsen.

Video om bruk av fiken til kroppen