innendørs planter i interiøretI samlingen av blomsterkulturer i dag kan du møte blomster fra hele verden. Det er vanskelig å forestille seg hvor mange navn i dag er en komplett liste over slike avlinger, og de vakreste housepants kan ikke navngis i det hele tatt. Én populære typer inflorescences med luksus, de andre finere løvverk uvanlige farger og former, og terskler fra tredje potter foret med de mest upretensiøse anlegget, som de sier “plantet og glemt.”

Når det gjelder “mest-mest”, betyr hver blomsterhandler sin egen sirkel av planter. Og hva om jeg prøvde å fortelle om 15 romkulturer, som mest vil føre til overraskelse, beundring, og kanskje et ønske om å bli kjent med uvanlige hjemmefarger, og ikke bare med bilder og navn.

Foto og navn på sjeldne kremplanter av uvanlig form

Ikke alltid det viktigste ornamentet til planten er dets blomster. Mer nylig har dekorative og løvrike kulturer med blader av alle former og farger i regnbuen blitt fasjonable. Men det viser seg, og i tillegg til dem, i naturens lagre er det utrolig mange virkelig unike planter.

I dag, dyrkere har utsikt som tiltrekker seg oppmerksomheten til den opprinnelige form, som noen ganger er tankevekkende: “Og er det uvanlig potteplante eller fiksjon designer abstractionist”

Trahiandra (Trachyandra)

Dekorative trachyanderbladerI den første halvdel av XIX-tallet på en tørr stenede sletter av den sør-afrikanske kysten ble det oppdaget en uvanlig plante, som fortsatt påvirker formellheten i skjemaet. Det er ganske lite i forhold til den kjente aloe-trachyanderen. Lengden av de krympede grønne bladene likner plast leketøy, ikke mer enn 25 – 30 cm, og bærestel hvite eller rosa corollas pigg stiger over bakken av 30-40 cm.

Blomstring av trachyanderEtter å ha blitt kjent, takket være bildet, er en eksotisk innendørsblomst med et navn som fremdeles er ukjent for allmennheten, sjelden funnet i dag i private samlinger. Men enkelhet planter tar rot i den vestlige eller østlige vinduer som trenger moderat vanning, og er fornøyd med romtemperaturen viser gode utsikter til å leve “mirakel av naturen”.

Euphorbia Tirucalli (Euphorbia tirucalli)

spurge av tirukalliElskere av eksotisme vil ikke forbli likegyldig med denne eksotiske hjemmet, bildet og navnet som sier at kulturen kommer fra tørre, varme steder. Hjemme, spurge Tirukalli viser en ikke-kontroversiell natur, vokser i jordblandingen for sukkulenter og, med minimum omsorg, kan nå en 2 meter høyde.

Et karakteristisk trekk ved planten – praktisk talt uten bladene av kjøttfulle skudd, på toppen malt i rosa og oransje toner. Blomstene av melkebiten er veldig små, grønne, knapt merkbare. Tiny lanceolate blader ligger på toppen av grener og er malt og de samme lyse farger.

Lyse skudd av gummi melkvevPlanten trenger moderat vanning, på grunn av mangel på løvverk tåler det helt sollyset, og i skyggen gjenfinner den sin naturlige grønne farge.

Om vinteren arrangeres en hvileperiode for melkvev, hvile på en temperatur som ikke overstiger + 15 ° C.

Euphorbia (Euphorbia obesa)

Euphorbia fettVed første øyekast, minner euphorbia fett om en kaktus eller en mesterlig utført japansk ball av temari, brodert med sølvgrønne tråder. Faktisk er dette nærmeste slektning til anlegget som er beskrevet tidligere. Den modifiserte stammen har formen av en ribbet blåaktig ball med rader med små torner. Grønne eller knapt rosa blomster av planten ligger i form av en krone på toppen.

Related  Til orkide Dendrobium fornøyd med blomstringen, lærer vi å ta vare på henne

Hybrid plante Euphorbia obesa x BupleurifoliaGradvis blir navnet på et sjeldent husplante, avbildet, blitt mer og mer kjent blant kjennere av sukkulenter, og blant vanlige blomsterbutikker. I dag, til deres disposisjon, enda mer utrolige enn spissen av de overvektige, dets interspecifikke hybrider, så vel som forskjellige former, dukket opp.

Pachypodium (Pachypodium)

PachypodiumMange kjennere av kremplanter er kjent med melkemelk, som vanligvis kalles tornekronen. En upretensiøs plante med små hvite, rosa, røde blomster på en stikkende stamme ligner veldig på det spektakulære pachypodiumet.

Milk Mile eller Euphorbia MiliiSant, de siste artene av blomster kan ikke kalles beskjedne. Snøhvit eller mindre ofte gule hvirvlende blomster, som en krone, kroner en rosett av harde blader på en hovent, langpinnet stilk.

Uvanlig stilk av pahipodiumPlanten av tørre slettene i løpet av året elsker strålende lys, om sommeren trenger det regelmessig rikelig vanning, og om vinteren forsinker det utvikling og hviler. Som andre sukkulenter er pahipodium ubehagelig.

Når du forlater, må du være forsiktig på grunn av skarpe spines og giftig, irriterende juice.

Crassula (crassula)

Crassula UmbellaraFamilien Tolstyankov er kjent for sitt uvanlige utseende av planter. Crassula er en omfattende slekt, mange representanter som er interessert i blomsteravlere og har lenge blitt dyrket som pyntegjenstander.

Crassula columnarisJuicy kjøttfulle greener kan akkumulere nok fuktighet for å tillate kakerlakker å overleve tørken. Planter gjør uten næringsrik jord, har ikke en uttrykt hvileperiode, blomstrer, som et populært pengetre, sjelden og hjemme reproduserer vegetativt.

Crassula Capitella Rød PagodaSamtidig er de upretensiøse, innhold med minimal omsorg, som er lett forbundet med saftige og langglade eiere med lyse nyanser og bisarre former.

Eksotiske husplanter: bilder og navn

Menneske fra uendelig tid trukket til fjerne landområder til ukjent skjønnhet og fantastiske funn. I dag, for å bli en naturalist, trenger du ikke å gå til verdens ende. Nedenfor vil vi snakke om navn og bilder av eksotiske innendørs planter som noen blomsterhandler gjør at du føler deg som en ekte eventyrer, erobreren av dyphavet, en gjest i en stamme av villmenn, kannibaler, og enda en fest til landing på en annen planet uvennlig.

Stapelia motley (Stapelia Variegata)

Stapelia variegataStapelia gjelder ikke nye eller sjeldne vekster, men selv de bøndene som er kjent med anlegget, vet ikke alltid om hans uvanlige “smaken” Denne store fargerike blomster lilla og gull eller lilla-grå farge. De flatete koronaler holder seg til langstrakte lenestoler, og for å tiltrekke pollinatorer, publiserer den samme ubehagelige kjøttluften.Stapelia Gigantea

En av de mest uvanlige innendørsblomstene med navnet Stapelia kan bli kjent og kalt Orbeya. Denne hjemmelignende arten av Rhodos fra Sør-Afrika er ikke-lunefull, tolererer lett fuktighetstab, et overskudd av lys og er bare redd for skade på rotsystemet.

I innendørs kultur vokser også en nær slektning av planten. Dette er en gigantisk stift med blomster større enn 20 cm i diameter.

Pseudolithos (Pseudolithos)

Sjeldne innendørs plante pseudolithos

Oppsummering av eksotiske hjemme planter, fra bilder og navn, kan man ikke unngå å bo på en kultur som nylig begynte å mestre rombrettene. Denne pseudolithosen er en av de mest uvanlige saftige, mer som en sjøstein, overgrodd med alger og koraller.

I dag er mindre enn et dusin varianter av denne planten blitt oppdaget og studert, alle er ekstremt dekorative, og selv om det ikke er lett å dyrke dem, blir de en lysende stjerne i enhver samling.

Related  Et stykke av solen i en sommerblomst seng – den ettårige coreopsis

PsevdolitosI naturen bor pseudolitter mellom steinene på de sørlige afrikanske tørrmarkene, noe som forklarer arten av planter og deres tilsynelatende tilpasningsevne til mangel på fuktighet. På grunn av mangel på tradisjonelle pollinatorer har pseudolitter lært å bruke fluer. For å tiltrekke seg disse insektene, sprer blomstrende små lilla grønne blomster rundt distriktet en bestemt lukt av stinkende kjøtt.

Venus Flytrapper (Dionaea muscipula)

Venus flytrap med åpne fellerOver var bildene og navnene på eksotiske innendørs blomster, som tiltrukket insekter for pollinering. Venus flytrap er imidlertid betydelig “mer listig og hensynsløs”. Denne fantastiske huset anlegget, som en fremmed fra horror filmer, avslører små, men mange og tannfeller å fange en elendig fly eller edderkopp i live. Å falle i en tøff felle midge får fellen til å lukke, at blomsten kan fordøye og assimilere byttet.

Anlegget vil være interessant ikke bare i dyrking, men også i observasjon. For god helse krever blomsten høy luftfuktighet og jord, samt et lyspunkt med en liten gjennomsiktig skygge.Ripening frukt av venus flytrap

Om sommeren vokser flytrappen ved romtemperatur, men er redd for å kjøle under 15 ° C. Om vinteren blir potten fjernet for vintering i kjøleskapet.

De vakreste innendørsplanter: bilder og navn

Blomstrende planter fører tradisjonelt til generell beundring, demonstrerer floristens dyktighet og iver, dekorerer interiøret og oppmuntrer. I dag har en elsker av innendørs planter rett til å velge blant dusinvis og hundrevis av verdige og veldig lyse arter. Imidlertid er det sjeldne innendørs blomster, hvis bilder og navn ikke er så velkjente eller ufortjent glemte.

Lantana camara

Lysblomstring av lantanerLantana – en vakker buskplantasje innfødt i Afrika og Sør-Amerika kommer fra familien Verbena. I innendørs blomsteroppdrett er kulturen verdsatt for sine fantastiske, flerfarvede blomsterblomster, som kombinerer corollaen med gul, oransje, lilla, bringebær og andre nyanser.

Blomstrende bush lantanaSmå rørformede blomster, samlet i tette hatter, forandrer farge, slik at synet på busk opp til en halv og en halv blir forandret. I denne blomstringen varer fra mai til høst, har planten et lyst, litt grovt hakket blad og forgrenede skudd som danner en brede brede krone. I en gryte kan lantan dyrkes som en busk, eller ved hjelp av en hårklipping dannes et lite elegant tre.

I midtbeltet dør den innfødte innbyggeren i tropene ikke dvale og vokser bare i huset, gryten bare for sommeren, når det ikke er fare for frost og kaldt regn, kan du ta ut i hagen.

Abutilon (Abutilon)

Blomstring av hybridNavnet på et trelignende husplante på bildet er et abutilon eller en innendørs lønn. Rod, som er nært knyttet til mallow, hibiscus og lavateroy interessant for dyrkere varighet og den utrolige prakt av blomstring, der busk eller lite tre Stam dekket med store lyse bjeller.

Innendørs blomst med appelsin som bildet, farger eller visper i hvit, rød, blek aprikos, magenta, gul og lilla farger vil imponere de mest krevende estetiker. Planter kan være lett formirovke, den har en høy vekstrate, lite krevende og beskytter dekorative hele året.

Den varierte formen av Souvenir de BonnHjemmelaget lønne abutilon kalt på grunn av de karakteristiske fem-fingret blader som har noen basisvektorene kan være ikke bare en grønn og hvit, sølv eller gull trim, lyse flekker eller hele segmenter.

Related  Kan jeg bruke ananas til en ammende mor?

Lachenalia aloides (Lachenalia aloides)

Lachenalia aloides (Lachenalia aloides)De vakreste housepants kan ikke bare være store busker, men også svært beskjedne arter. Et typisk eksempel er lasheniya, en lys, blomstrende pæreplantasje om vinteren.

Vann-elskende, egnet for å tvinge den opprinnelige planten vokser godt i godt opplyste områder, og elsker kule ved en temperatur på 8-12 ° C begynner å utvikle seg og kaster en pigg pensel rørformede blomster, malt i gul, grønn, oransje og lilla toner.

Calceolaria (Calceolaria)

Motley blomster av calceolariaIkke mindre lyse vil gjøre vinduskarmen små, frodige blomstrende busker calceolaria, ved første øyekast slår ikke bare overflod av blomster, men også deres unike form. Påminnelse av dukke vesker eller sko, corollas er malt i en rekke farger og kronestammer med en høyde på 15 til 20 cm.

Calceolaria x herbeohybrida Ladies PurseHjemme, er dette anlegget vokst som en biennale og sørg for å forkorte kronen, når massen blomstrende ender. Blomstene er avbildet i bildene, de vakreste innendørs planter med navnet calceolaria lengre opphold lyse og frisk, sette pottene unna direkte sollys og jord blir jevnlig fukte.

Streptokarpusy (Streptocarpus)

streptokarpusyFamilien av Gesneriyevs gav generøst blomsterbutikere med en rekke dekorative arter, som i dag fortjenes som de vakreste innendørsplantene.

Fra Madagaskar og kysten i Sør-Afrika har en streptokarpus kommet til de russiske vinduskarpene, i stand til å konkurrere på like måte for kjærlighet til fans med berømte byer og gloxiner.

Tofargede corolla av streptokarpusVarietal streptocarpuses blomstrer kontinuerlig i flere måneder. De trenger ikke en hvileperiode, de formidler seg lett ved hjelp av frø, blad og babyer. En Pumper på deres bloom er ikke dårligere enn Violet fantastisk ark utløp kan heves samtidig på flere titalls rørformede blomster bredeste området fra hvitt til dyp purpur eller rødbrun. Blomst, som hevder tittelen på den vakreste houseplanten, elsker diffust lys.

Sjeldne rikelig hus blomster: navn og bilder

Hjemmet samlingen av en ekte blomsteropplæring entusiast kan ikke forestilles uten spektakulære rikelig kopi. Slike arter krever vanligvis tittelen på de vakreste innendørsplantene, og bilder og navn på slike kulturer er alltid på hørsel.

Columnia (Columnea)

kolumneyaDenne fantastiske ampelplanten, dessverre, finner du ikke i hvert hus. Og poenget her er ikke i kompleksiteten til omsorg, men i størrelsen på en voksenprøve. Presentert på bildet, en sjelden innendørsblomst med navnet Columbine, vokser, gir tynne 1,5 meter skudd, tett strødd med spisse blad og lyse rødgul blomster. Den sjarmerende corollas minner veldig om kinesisk gullfisk, som var årsaken til utseendet på folkemusikkblomnavnet “gullfisk”.

Columnea gloriosaI kulturen er en småbladet art mer vanlig, selv om columbine er strålende, forskjellig i lilla løvverk, på ingen måte dårligere enn den i dekorativitet. Planten liker delvis skygge og indirekte solstråler, den trenger å opprettholde høy luftfuktighet og omsorg for grøntområder.

Clerodendrum (Clerodendrum)

Clerodendrum thomsoniaeEn av de vakreste innendørsplantene kan med rette anerkjennes som et mildt og samtidig luksuriøst clerodendrum. I naturen finnes mange variasjoner av denne høye, svingete kulturen i de fuktige tropene i Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Clerodendrum UgandanKraftige stauder er preget av lyse grønne og frodige blomstrende, og blomstene av hver art er ikke like, utrolig vakre og ofte duftende. Dyden til planten er en lang og rikelig blomstring selv når den vokser i en pott, og også tilgjengelig for alle.