Grønne erter favoritt delikatesse av barnIfølge paleobotanister og historikere, kan erter med rette bli kalt den gamle kulturen som brukes av mennesker til mat. Tørre fossiliserte erter finnes i lag som tilhører bronsealderen. Og takket være utrolig upretensiøs, vennlig høst og næringsrik egenskaper, spredte erter raskt fra Midtøsten og Middelhavet og andre regioner i verden.

Erter har blitt dyrket i Russland i lang tid, og i vårt land er preferansen vanligvis gitt til herdingsarter, mens i de sørlige regionene i Europa er sukker mer vanlig. I dette tilfellet er erter rik på næringsstoffer og biologisk aktive stoffer, og i noen tilfeller kan de brukes som terapeutisk og profylaktisk. Hva er de nyttige egenskapene til erter, og hvordan er det best å bruke dem?

Sammensetning og kaloriinnhold av erter

Erter er rik på proteinFørst av alt er erter et ekte lagerhus av proteiner, fiber og sukker.

Ved mengden protein og dens kvalitet er bønnekulturen overlegen biff, men blir lettere fordøyd og til og med 1,5 ganger mer næringsrik enn denne typen kjøtt.

Det mest verdifulle diettproduktet regnes som sukker saftig pods og erter. Hva er nyttig for grønne erter i pods, og hvordan er sammensetningen forskjellig fra tørre, modne bønner? 100 gram erter står for ca 300 kcal, hvorav 20,5 gram er proteiner, 49,5 gram er karbohydrater, og bare 2 gram er fett.

Salat med grønne erterHva er nyttig for erter, forbrukes i form av supper, frokostblandinger, hermetikk og salater?

  • Vitaminer inneholdt i ert er representert av beta-karoten, vitamin A, E, H, B1 og B2, B5, B6 og B9, PP og kolin.
  • Fruktens mineralske sammensetning omfatter kalsium, jern og sink, kobber og jod, natrium og magnesium, fosfor og svovel, mangan, selen og krom.
  • Friske pods inneholder og er nyttige for mennesker klorofyll og aminosyrer.

Grønne erter, hvis bruk for kroppen er mest weighty, fører til antall sukkerarter, som når modnet omdannes til stivelse.

Og vitaminer i tørre erter er mye mindre enn i nyttige grønne erter i pods.

Nyttige egenskaper av erter

Erter er nyttige for hjerte og kar-systemetInkludering i erter av diett, hvis gunstige egenskaper kan påvirke ytelsen til mange systemer og indre organer, er en viktig hjelp i å gi kroppen energi og bekjempe ulike sykdommer. Selv en liten mengde erter på menyen påvirker positivt hjerte- og kar-systemet, bidrar til å normalisere blodtrykket hos hypertensive pasienter og reduserer risikoen for å utvikle hjerteinfarkt.

Retter med tilsetning av belgfrukter har en tydelig choleretic egenskap.

Ingen andre planter kan sammenligne med erter i evnen til å klare seg så effektivt med vaskulært kolesterol. Totalt 100 gram grønne erter pods, og anvendelse i en daglig dose av vitamin PP, og hindre astma fremgå forverring av aterosklerose. I tillegg er nikotinsyre – en naturlig forsvarer av kroppen fra kreft.

Kulinariske bruker blader og padler av bønnerI tillegg er retter laget av delikate grønne er et utmerket forebyggende verktøy som støtter leverkapasiteten, bidrar til å overvinne anemi og noen problemer med hjertet. Nyttige egenskaper til grønnærter folkemedisin brukes til diabetes og tuberkulose, sykdommer i nervesystemet og immunsystemet, samt i tilfelle fare for fedme. I terapeutiske og profylaktiske og kulinariske formål brukes ikke bare saftige grønne og modne erter, men også padler av bønner, samt unge skudd.

Fra grønnsaker av erter gjør vitamin snacks og salater.

En avkok av skudd og pods – dette er et effektivt vanndrivende middel som brukes i inflammatoriske prosesser og urolithiasis.

Hjemmelagde erterBruken av erter for organismen er åpenbar hvis en person har fordøyelsesproblemer. For eksempel, erterpuré, som ikke irriterer mageslimhinnen og effektivt reduserer surhet, vil være svært nyttig for de som lider av magesår. Og fiberen i grønne erpudder er nyttig i tilfelle behovet for å rense tarmen fra slagggen. Derfor kan oppvaskene fra erter med trygt innbefatte i menyen som ønsker å gå ned i vekt og forbedre kroppen.

Ikke mindre effektivt og ertemel, med bruk av en skje som, for en dag kan du glemme forstoppelse og treg fordøyelse.

Blant de nyttige egenskapene til grønne er er muligheten til å raskt forbedre hjerneeffektiviteten og levere alle kroppssystemer med energi, noe som er ekstremt viktig for barn, ungdom og aktive mennesker. I tillegg stimulerer retter med friske erter metabolsk prosessen, aktiverer vekst og opprettholder muskeltonen. Alt dette – verdien av tiamin, som er en del av vitaminens sammensetning av erter.

Å komme inn i organismen av voksne gartnere, reduserer tiamin de naturlige aldringsprosessene og blir en naturlig beskyttelse av celler fra ugunstige miljøfaktorer.

Grønne erter i pods er fortsatt nyttige, så det er en kraftig handling rettet mot utvikling av tumorprosesser og sykdommer.

Erter er nyttige for tannkjøttsykdomPea decoction har evnen til å undertrykke tannpine, og vitaminer og sporstoffer som kommer inn i væsken fra bønner og skudd bidrar til å styrke tannkjøttet og lindre betennelse. Men med alle fordelene med friske erter, og det er mulig å bruke bønner av denne kulturen, hvis du ikke tar hensyn til eksisterende kontraindikasjoner og egenskapene til din egen organisme.

Med hodepine vil ertemel være nyttig, som tas før måltidene til to skjeer. Den samme agenten kan brukes i terapi med sikte på å redusere sukkernivåene. Daglig brukt mel forbedrer blodstrømmen til hjernen og metabolisme. Imidlertid er bruken av erter for kroppen ikke begrenset til å påvirke arbeidet med indre organer. Denne naturlige kilden til mineraler og vitaminer kan og skal brukes eksternt, for eksempel når man løser kosmetiske og hudproblemer.

Nyttige egenskaper av erter i kosmetikk

Erter brukes i kosmetologiPå dette området er fordelene med grønne erter i pods og allerede modne tørkede korn mest åpenbare. Grafts med ertemel har lenge vist seg som et effektivt middel mot eksem, sår og betennelsesprosesser på huden.

Ermel, i like deler blandet med melk, er en forfriskende, nøytraliserende overflødig aktivitet av sebaceous glandsmasken. Hvis du legger til olivenolje og eggeplomme med mel, vil denne sammensetningen myke og nærme huden i høst-vinterhalvåret. Nyttige egenskaper av grønne erter, mashed, avhengig av type hud, med rømme eller krem, hjelper til med å gjenopprette ansiktstonen og forsiktig blekne.

Kvinner i moden alder kan bruke masker med erter for å fjerne puffiness og returnere ansiktets unge kontur. Og unge skjønnheter grønne erter vil bidra til å takle akne.

Kontra

Peaspuré suppeI nærvær av en masse nyttige egenskaper er kontraindikasjoner for bruk av erter og retter fra den også tilgjengelige. De fleste av dem er knyttet til evnen til å forårsake rask gasseparasjon. For å myke, og i noen tilfeller helt fjerne en så ubehagelig effekt, kan du, før du lagrer, slikke erter i et par timer i vanlig vann. Dette vil ikke påvirke de nyttige egenskapene til råproduktet og smaken av den tilberedte parabolen, men vil fjerne de ubehagelige konsekvensene av bruken.

Tilsetning til vannet, hvor bønner brygges, frø og grønnsaker av dill eller fennikel vil legge til en krydret smak til parabolen, vil øke fordelene med erter, og skade vil bli nøytralisert.

Frukt og blader av erter i salatEnnå for å redusere antallet av erter i dietten, eller eliminere hele produktet vil ha de som lider av akutte inflammatoriske sykdommer i det urogenitale område og fordøyelse, såvel som belgfrukter kan forårsake akutt gikt, kolecystitt og tromboflebitt.

Video om bruk av erter for kroppen