Blossoms streptocarpus på vinduskarmenSkjønnheten av hybridformer av streptokarpuser er sammenlignbare med orkideer, subtilitet og sofistikering av blomsterstand. Omsorg og vekst av streptocarpuses vil ikke forårsake vanskeligheter, selv for en nybegynner blomsterhandler. Lyse rynket lansetformede blader opptil 30 cm rammer opprøret av en blomsterbukett. Blomster gramofoner er singel på en lang pil, men de kommer ut fra hver sinus, blomstre lenge og sveve over blomsterpottene, slik at du beundrer deg selv.

Foto streptocarpus med riktig omsorg hjemme

Med god omhu, gleder blomstringen av streptokarpus øyetHjemme kan streptocarpus dyrkes på øst- eller vestvinduet. På baksiden av rommet trenger du en spesiell lampe med en spesiell fluorescerende lampe. På sørvinduet om sommeren er det nødvendig med skygge, i nord – lys er ikke nok. En direkte solstråle vil ødelegge bladene og blomstene. Som mange dekorative houseplants, streptocarpus i omsorg og dyrking tolererer ikke utkast og stillestående vann i potten.

Luftfuktighet i 60-70% vil skape behagelige forhold. En paller med småstein og moss vil hjelpe. Om vinteren vil blomsten få styrke til blomstring, hvis den holdes ved en temperatur på 16-18 grader, unntatt befruktning og kutting vanning. En og en halv måneders hvile er nok til å gjenopprette anlegget. I tillegg trenger blomsten de avgjørende faktorene:

  • det rette underlaget;
  • vanning og gjødsling;
  • transplantasjon;
  • reproduksjon.

Beholder og jordblanding for streptokarpuser

Planten vokser raskt og trenger en transplantasjonEn karakteristisk egenskap med god omsorg for streptocarpuses hjemme er den raske veksten av busken. Kashpo krever lavt, men bredt. Det må være en drenering, laget vil være ca 2 cm. Planten transplanteres på slutten av vinteren og igjen etter seks måneder. Den beste måten å transplantere er omlastning i en stor bolle.

Hovedbetingelsen – jorda skal ikke kondenseres, forbli lys og luftgjennomtrengelig. Den vanlige bakken for frøplanter skal fortynnes halvveis med sand eller perlit, kuttet mos, vermikulitt

Planten kan også dyrkes i torv. Jord basert på torv skal alltid være fuktig. Når dette substratet tørker, dannes en monolit. Enhver jord for innendørs planter, selv kjøpt, må steriliseres.

Vanning og fuktighetsmodus

Anlegget foretrekker vanning gjennom dreneringshulletVoksende sunn streptokarpus og omsorg for dem er forbundet med riktig hydrering av planter. Det er normalt å vanne gjennom et dreneringshull. Det er godt å organisere fuktigheten av jorden gjennom wick. I dette tilfellet gjør konstant tilførsel av kapillær fuktighet jorda stabilt fuktig. På toppen av vannet skal vannet helles på potens vegger, og prøver å ikke falle på blader og blomster.

Stryk streptokarpus med mykt, varmt vann. Hvis planten har senket bladene på grunn av uttørking av jorden, vil elasticiteten gjenopprette, men de hengende blomstene må slås av, de går tapt.

Sprinkle spray i form av tåke streptocarpus liker, men dråper med vann på bladene kan føre til utseendet av stygge flekker. For fuktighet er det hensiktsmessig å holde blomsterkrukken på en pall med en luftfukter. Vil hjelpe og tallerken med vann, installert i nærheten av anlegget.

Kraftkrav

Gjødsel for streptokarpuserEn ung busk som vokser etter oppdrett krever nitrogengjødsel. Men de bør reduseres i prosentvis når knopper vises. Nå trenger streptokarpus fosfor og kalium. Av de ferdige komposisjonene til innendørs planter brukes gjødsel “New Ideal” først, gjødsel til de vakkert blomstrende plantene i serien “Superflow”, “Fialochka” og lignende blir brukt senere. Gjødsel planten en gang i uken, alternerende forskjellige sammensetninger. I hvileperioden er det ingen gjødsel gjort.

Anbefalte doser av gjødsel bør reduseres med halvparten. Hvis planten vokser aktivt i løpet av denne perioden, er dette normalt. Fra sinus av hvert blad vises en blomsterpike. Derfor må de nedre bladene, som allerede har blomstret blomst, fjernes, skar forsiktig med en skarp kniv. Se på videoen hvordan du bryr deg om streptocarpuses og vokse en spektakulær bush.

Skadedyr og sykdommer av streptokarpuser

Streptocarpus påvirkes av pulverformig muggSykdommer som påvirker planten kan være pulverformig mugg og grå mugg. Hvis bladområdet ser ut til å være støvet med hvitt støv, er det pulveraktig mugg. Under plakett vil javelins vises og bladet vil dø. Sykdommen sprer seg raskt, og alle blomster er i fare. Derfor er det nødvendig å kutte det berørte bladet og behandle plantene med Topaz, dette er et rettet actionfungicid.

Ikke mindre formidabel sykdom streptokarpusov er grå rot, som dekker alle deler av planten med et grått fluffy belegg. En slik plante må vaskes under en varm dusj og behandles med et soppdrepende middel. Ved utseende av nye foci, bør behandlingen gjentas.

Betingelser for soppsykdommer er overdreven vanning, innhold i kalde forhold, eller omvendt, opprettelse av en drivhuseffekt. Det er nødvendig å normalisere temperaturen og fuktigheten, og sykdommene vil forsvinne.

Av insekt skadedyr, spesielt streptocarpus pest edderkoppmite. Det starter i tørr luft, spredes veldig raskt på baksiden av arket. Suger saften, omgir han bladet med en web, hvor mange kolonistilter svir. Som et resultat er bladet blekere, blir gul og tørker. For å redde en blomst må den isoleres og frigjøres fra blomster. Tre ganger på 7-10 dager, utfør behandling med ett av insektmiddelene. Jordens øverste lag sprayes også. På dette tidspunktet er det nødvendig å styrke kontrollen av statusen til andre planter. Skadedyret er altfornærende.

Nøyaktig de samme operasjonene utføres, i tilfelle detekteres trekk.

Reproduksjon av streptokarpus

En viktig betingelse for spredning av kultur er dens evne til å reprodusere. Denne blomsten reproduserer:

  • deling av busken;
  • frø;
  • platen.

Den enkleste reproduksjonsmetoden er delingen av busken under transplantasjonen. Den bushy blomsten utvides på grunn av veksten av de laterale formede buskene og er lett delt inn i deler. På grunn av divisjon, forynges busken.

Det er mulig hjemme for å dyrke streptocarpus fra frøene. Svært små frø, til salg kommer drenert. Såing er overfladisk, men siden skallet må ødelegges, må jordens øverste lag være fuktig. Du kan motta nye kopier med uventede farger hele året. Fra såing til blomstring, passerer 7 måneder. Frøplanter trenger ytterligere belysning om vinteren. Oftere streptokarpus multipliser blad.Reproduksjon av streptocarpus av deler av en bladplate

Her er eiendommen til alle Gesneriumene å regenerere røttene til en del av bladplaten. For reproduksjon brukes et sunt modent blad og en barberhøvel til å kutte fragmentene, som på bildet. I de fuktede torvpiller plantes en stilk og venter på resultatet. Unge skudd, dannet rundt bladet, sitter i separate kopper.

Det finnes en “brødrister” -metode, når bare en sentral vene fjernes fra et enkelt blad og langsgående striper er plassert i en mini-plate, for eksempel en boks fra under rulle. Tetning og sprøyt plantingen, og fortsett å skape fuktighet i esken. Det vil bli mange barn som trenger å bli sittende.

Ukomplisert omsorg, lett avl av streptokarpuser er tilgjengelig selv for nybegynnere.

Lære å transplantere streptocarpus – video