Alocasia i naturenInteresserte elskere av innendørs planter med alocasia kan møte et uventet problem. Faktum er at det vil være svært vanskelig å velge et egnet preparat, fordi alocasia ikke er en enkelt plante, men et stort slekt som forener nesten åtti separate arter.

Egenskaper og egenskaper av alocacia

Alocasia på tomtenMens utseendet og størrelsen på alokasjoner av forskjellige arter kan avvike betydelig, har alle planter felles funksjoner. Slike egenskaper inkluderer Alokaziya struktur av planter, bestående av ikke-lang rotknoller, stengler saftige og tilstedeværelsen av store dekorative blader, som er festet til stammen med lange petioles.

Det etterlater gjennom hvilke Alokaziya sammenlignet med afrikanske masker, spyd, taggete sverd, elefantører og selv huden av en drage, og er den viktigste interessen for fans av innendørs planter.

Hvordan blomstrer alocasia?

Blomstrende alokasiHvis en kjenner av planter av familien av aroider, spør hvordan alocacia blomstrer, viser det seg at de fleste arter av blomsterstand er helt uattraktiv.

I den varme årstiden, når alokaliene kommer i perioden med aktiv vekst, kommer blomsterknopper frem fra bladakselene, som i begynnelsen lett kan forveksles med et nytt blad. Men bare blomsterknokken begynner å utfolde seg og forlenge, det blir tydelig at i slutten er en blomstring i form av et øre, innpakket i en tett periant.

På det ene øre er det både mannlige og kvinnelige blomster. Avhengig av type og variasjon og blomsterstand, og sengetøy varierer i farge og størrelse.

Vanligvis danner alocacia planter hvite eller gulaktige cobs, og periantene er farget i forskjellige nyanser av grønt. Alocasia blomster lukker nesten ikke, unntatt Odoka alocasia eller duftende, hvis duft ligner lukten av lilje.

Til de generelle egenskapene ved alokasjoner av forskjellige arter er utseendet og strukturen av frukten. Oransje eller røde bær er ganske små, og selv i de største prøvene i diameter ikke overstiger 1 centimeter. Under en tynn hud i den saftige massen er en rekke lette avrundede frø.

Frukt av alocaciaDet er bare for reproduksjon av alocacia planter slike frø er ikke alltid egnet.

Det faktum at dyrket i vinduene og veksthus Alokaziya planter er ofte komplekse og inter-spesifikke hybrider, og deres frø er fullstendig steril eller ikke beholde egenskapene til det overordnede anlegget. Derfor, når du reproduserer folk fra fjerne tropene, er det lettere å bruke vegetative metoder, for eksempel rotlager, stengeldeler og datterknollere.

Knollene av alocaciaRotknoller av dette fantastiske anlegget kan sees ikke bare i blomsterbutikker, men også på hyllene i supermarkeder i den sørlige delen av Kina, Japan, Singapore og andre land, der økende Alokaziya.

Related  Lære å ta vare på gardenia hjemme

Tubers av alocasia – en godbit for gourmeter

Baking av mel av alocacia knollereSelv om alle deler av alocasia-planter inneholder et kalsiumoksalat, giftig for mennesker, knoller og tykke stammer av individuelle arter, brukes det mye til mat. Slike varianter inkluderer grov rot eller indisk alocasia, utbredt i de subtropiske og tropiske områdene i Asia, spesielt i India, Filippinene og Vietnam.

Hvis tubermasse eller urt av alocasia-planten kommer på slimhinner og menneskeskinnet i sin råform, oppstår en sterk brennende følelse, en skjevhet. Åndedrettsvern blir vanskelig, på grunn av smerte og spasmer blir svelgingsprosessen mer komplisert.

Men selv slike risikoer hindrer ikke lokalbefolkningen i å forberede seg fra roten av gigantisk taro, da de kalles store typer alocacia, næringsrike retter. Knolde av alocasia, som noen ganger når vekter på 400-600 gram, er rik på sukkerarter, stivelsesholdige stoffer og vitaminer. Det er en god kilde til karbohydrater, fiber og mineraler. Bare for å prøve en søt, nutty smak av taro kan det være etter en lang varmebehandling.

Til dags dato er alocasia knollere et verdifullt diettprodukt hvor mel er laget, og legger det til tradisjonelle bakverk, konditori, drikkevarer og til og med iskrem.

Stewed alocassian knollveksterI hjemmelaget av alocacia kan du smake stewed og stekt knoller, hvorav supper og desserter er laget.

Chips fra Tubers of AlocasiaHjemme kan du lage eksotiske chips. For å gjøre dette, skiver tynne skiver av skrællede knollere med en vegetabilsk olje, en liten podsalivayut og sendes til ovnen i 20 minutter. Ved en temperatur på 180-200 ° C blir skiverne godt bakt og blir sprø.

Når du behandler og rengjør alocasia knollene, bør du ikke glemme mulig hudskade, så hendene er smurt med vegetabilsk olje eller arbeidshansker.

Alocasia PlantationPopulariteten av knollene blant gourmeter har ført til det faktum at alocacia i hjemlandet dyrkes som en landbruksavling.

Hybrid alocasia planter for entusiastiske blomst produsenter

Interspecies hybrid alokasiAlocasia er ikke bare en kilde til verdifulle matråvarer, men også populære innendørsanlegg. Og her spiller en viktig rolle av aktivt utført utvalgsarbeid, noe som gjør at produsentene kan dyrke varianter og hybrider som er usynlige i naturen.

Om prestasjoner forteller en interessant faktum om Alokaziya som tilordne den spesielle prisen av Royal Horticultural Society of Great Britain til skaperne av den berømte Alokaziya Amazonica, som er den inter hybrid.

I løpet av de tiårene som har gått siden midten av forrige århundre, har oppdrettere gjort betydelige framskritt, og alocasia planter har dukket opp til blomstavlere, som kombinerer tegn på utad i motsetning til varianter og arter.

Alocasia cupredoraUtelukkende gjennom innsatsen til forskere, dyrkere fikk hybrid arter Alocasia cupredora, avledet ved å krysse planter Alokaziya odora og Alocasia cuprea. Hybrid, kalt “mørk lilla skjold» eller «Maroon skjold», bevart løvverk farge iboende Alokaziya kobber, men størrelsen og strukturen av planter er mer minner om formen odora.

Related  Hva slags peperomy velger du selv?

Planter alocasia portora er godt kjent for å blomstre produsenter under det kommersielle navnet portodora. En hybridart er oppnådd fra krysset av Alocasia odora og Alocasia portei.

Alocasia planter portoraOg i tillegg til overraskende vakre grønne planter, klarte oppdretterne å vokse prøver med maroon vener og blader av blader.

Alocasia of Giant Zebra variasjonTilstrekkelig elegante alocacia planter av Giant Zebra variasjonen er hentet fra foreldreparet Alocasia macrorrhizos og Alocasia zebrine. I dette tilfellet, for avl, tok oppdrettere den største av de eksisterende alocacia varianter av indisk. Denne alocacia Borneo Giant, hvis blader er lengre enn 120 cm.

I Borneo, hvor alocaciaen til dette gigantiske sorten vokser, er planter en turistattraksjon og samler seg rundt mange turister.

Fra foreldre par “Giant zebra” nye plantesorter Alokaziya fikk brokete stilker med et litt uskarpt mørkt mønster og pekte, som Alokaziya Zebrina blader. Generelt er sorten ganske stor og ser bra ut i romslige rom og drivhus.

Miniatyr alocasiaMens de ovenfor beskrevne er ganske store arter og varianter, er det en stor interesse for miniatyrsalger, som er egnet for å dyrke hjemme hos produsentene.

Det unike ved alocacia microdora planter er at det er den minste prøven i verden. Hybriden, som er verdt å komme inn i Guinness Book of Records, er ennå ikke tilgjengelig i blomsterbutikker, men forskere håper at arten snart vil stabilisere seg og bli kommersiell.

Alocasia sanderidoraAlocasia sanderidora er et resultat av å krysse alocacia-plantene Sanderiana “Nobilis” og alocacia luktende. Etterkommere av kjente arter bevart den pilformede formen av løvverk, men fargen ble mykere. Petioles oppnådd en brunaktig nyanse, og størrelsen, sammenlignet med luktens alocasia, ble markert redusert.

Alocasia MarokkoPresentert på bildet, har alocacia marokko allerede blitt tilgjengelig for blomsteravlere og opptar anstendige steder i hjemsamlinger. Best av alt, vokser denne alokasien i varm, fuktig luft. En liten vinter hvileperiode er nødvendig for avlingen, når planten nesten ikke er vannet og holdes i mørket. Sommeren kan ikke uten vanlig vanning, lys og mat.

Related  Hemmeligheter om å ta vare på et penger tre hjemme eller hvordan å dyrke en busk

Alocasia lilla klutEffektive planter alocasia princeps varianter “Purple Cloak” eller “Purple Cloak” preges av mørke trekantede blader med en lilla bakside og en litt bølgete kant.

Høyden til planten er 50-80 cm. Derfor, i et rom hvor alocasia av denne arten vokser, blir planten etterlatt, som er opplyst, men beskyttet mot varme stråler, et verdig sted.

Planter Alokaziya, oppkalt etter den berømte entusiast av denne kulturen og skaperen av mange hybrid arter Brian Ulyamsa, oppnås ved å krysse Alocasia macrorrhiza og Alocasia Amazonica. Hybrid alocasia Williams Hybrid er ganske kald, hard og sterk. Hun vil finne et sted i romslige rom, og i en vinterhage vinterhage.

Hybrid alocasia Williams HybridBladene i form av en afrikansk maske har en mørk grønn farge, bølgete kanter og lyse, fremtredende årer. Baksiden av den nye hybriden har beholdt en lilla nyanse, men størrelsen på planten er større enn den for alaksen av Amazonas.

Denne alocasia infernalis varianter Denne alokazia infernalis varianter “Kapit”, anerkjent som den mørkeste variasjonen blant innendørs planter av denne typen. Løvverket av planten med skjoldbruskkjertelen og metallisk glans ligner arten cuprea og clypeolata, men skiller seg tett purplish-black, tinge, konservert og en del av petioles.

Mange små alocacia-arter, som denne planten av “Kapit” -variet, foretrekker en løs strukturert jord hvor perlitt eller knust bark kan tilsettes.

Alocasia maharani VariegataAlocasia maharani Variegata er perlen av enhver samling av tropiske planter! Dessuten er løvet av denne arten veldig tykt, strukturert og har en uvanlig lærlig tekstur, oppdretterne klarte å fikse en mutasjon som førte til lyse flekker på alocacia planter.

Bladene til denne alocacia-planten minner mest om marine stingrays, så sorten ble kalt “Stingray”. Den naturlige mutasjonen som dukket opp i naturen ble observert og fikset av oppdrettere. Som et resultat fikk blomsterhandlerne et unikt utvalg med “hale” grønne blader, effektivt samlet inn langs den sentrale venen.

Alocasia «Stingray»Uansett hvor alocacia vokser, i vill eller i en byleilighet, trenger disse plantene mye fuktighet, varme og dim, men langvarig belysning. Hjemme er Alocasia-planter ofte bosatt langs kysten av vannlegemer, i fuktige lavlandet og på kalkrige bakker, der etter at regnstrømmene av vannet strømmer ned.

I dette tilfellet, ikke glem at stagnerende fuktighet er ødeleggende for røttene, og bare ved å holde balanse og kompetent heving av den tropiske beboeren, kan du lenge nyte helsen og skjønnheten av alocacia-anlegget.

Video om den tropiske skjønnheten i Alocasia