Rikelig geraniumblomstPelargonium eller innendørs pelargoner er elsket over hele verden for klagende og lunefull natur og lysstyrke av blomstrende. Men sammen med utbredte buskformer blir rikelig geranium – eller pelargonium, skjoldbruskkjertel eller ivybladet, i økende grad brukt til vertikal planting, dekorere blomsterpotter og suspenderte blomsterpotter.

Utseendet til Pelargonium peltatum utmerker seg ikke bare av sin evne til å danne elegant, men sterk nok flytende skudd opp til en meter lang. Et karakteristisk trekk ved denne typen romgeranium er tett femfingerblad med jevn grønn eller motley farge.

Dekorativ løvformel geraniumI bladets økler er det dannet høye peduncles på stengets spisser, som bærer frodige, blomstrende blomstrer. Blomster kan ha forskjellige former, fra enkle stjerne til terry eller rosa, og en rekke farger. Til rådighet for blomstervoksna er det sorter med monokromatiske og bicolour corollas med en diameter på 1,5 til 4 cm.

Betingelser for dyrking av geranium ampel hjemme

De frodige former av ivy geranium føles seg godt i de opplyste stedene, hvor plantene ikke er truet av utkast eller kald vindkast. Hvis det skal utføres i friluft om sommeren, er det bedre å temperere plantene om våren, etter hvert som de bruker dem til gadevedlikehold, og oftere legger dem på balkongen eller på terrassen.

Herdede prøver kan tolerere en betydelig temperaturfall. Men hvis termometerets kolonne faller under null, kan det ikke unngås skader på skudd eller skader.

Siden rikelig geraniumer i naturen er planter av fjellområder, er de ofte ubehagelige for jordens sammensetning. Det er bedre hvis:

 • Innendørs kjæledyr er plantet i et fruktbart substrat med tilsetning av en liten mengde leire;
 • På bunnen av potten er det laget et kraftig dreneringslag.

Ampelisk geranium foretrekker moderat vanningNår du tar vare på ampel geranium, er kulturen utstyrt med vanlig men moderat vanning. Overdreven fuktighet av jorda under den frodige, flytende plantekronen truer med å forstyrre lufting av jorda, råtnefall av røttene og død av pelargonium.

Sommerpleie for ampel geranium hjemme

Ukentlig bruk av kompleks gjødsel gir en frodig blomstI perioden med aktiv vekst, som varer fra mars til slutten av august, trenger den ampale versjonen av romgrytan regelmessig topp dressing.

Med konstant omsorg reagerer rikelig pelargon hjemme godt på ukentlig bruk av en kompleks gjødsel.

Hvordan mate geraniumen, slik at den blomstrer lenge og rikelig gjennom hele sesongen? Hvis vi på våren av Pelargonium, for en bedre vekst, er det mulig å gi midler som inneholder en betydelig mengde nitrogen, er det bedre å begrense geraniumen i dette elementet fra den andre eller tredje topp dressingen. Ellers vil blomsterhandleren beundre de store tette bladene hele sesongen, men blomsten vil enten være veldig svak, eller knoppene vil ikke vises i det hele tatt.

Når planten vokser, når røttene er fullstendig avgjort, blir plantene transplantert.

Ampelic geranium i hvilken som helst alder uten tap overfører denne prosedyren, det viktigste er ikke å velge følgende kapasitet mye mer enn den forrige beholderen. Mens røttene ikke utfolder seg i all sin bredde, ærer ikke pelargoniet eieren med lyse blomsterkjeder.

Tsveti Ampelnaya geranium begynner først etter at roten tar hele pottenI den varme årstiden består omsorg for ampel geraniumer av:

 • fra vanning, utført under tørking av det øvre lag av substratet;
 • fra gjødsling, kombinert med jordfuktighet under planten;
 • fra obligatorisk beskjæring og nippe skuddene.

Hvordan knirke pelargonet, slik at planten ikke nekter midten av kronen, og de nedre skuddene danner vakre kaskader? I buskartene på våren og spesielt på høsten utføres en tilstrekkelig dyp trimning av kronen. Dette gjør at du kan gi bushen en kompakt form og oppnå en frodig blomstring i kommende sesong.

Attraktiviteten til den kraftige geraniumen er ikke bare i blomstringene, men også lange “streaming” skudd. Derfor beskjæres bare eksponerte eller visne stengler, og resten prøver å forsiktig steke.

Denne metoden forårsaker:

 • forgrening på grunn av oppvåkningen av sovende knopper;
 • dannelsen av flere blomsterstillinger på nye stammer.

Ampel geranium er kuttet og plukketSom et resultat blir ikke toppen av kronen “voksen skallet”, og blomstring sprer seg til hele planten, og blir til en lystfarget ball.

Ta vare på ampel pelargoner om vinteren

For å overvære ampelske pelargoner er det nødvendig:

 • et kjølig sted der temperaturen holdes i området 5-12 ° C;
 • spredt, men ganske lysende belysning;
 • sjeldne vanning som ikke påvirker løvverk og skudd.

Hvit ampel geraniumHvis planter lider av mangel på lys, vil de på våren danne en svak masse, stengler med hakkede bleke blader. Et overskudd av fuktighet når du tar vare på ampel pelargoner om vinteren, er en sikker årsak til forfall av rotnaksen og perifere røtter.

I tillegg til å observere temperatur- og fuktighetsregimet, med lys, må de flakete pelargonene fjerne det gamle bladverket. Gjør det bedre med saks, for ikke å skade nyrene i bladets axler.

Dyrking av geranium fra frø

For å formere den rikelige geraniumen av den likte sorten er det mulig ved hjelp av frø eller vegetativt, ved stiklinger. Den første metoden vil kreve mye arbeid, men det er uunnværlig om det er et spørsmål om å skaffe nye hybrider eller mangel på nødvendige stiklinger.

FrøsåingDyrking av geranium fra frø kan utføres fra desember til siste dager i april. Sant om vinteren kan du ikke gjøre det uten bruk av spesialisert belysning av plantene:

 1. Frø på 3-5 mm er innebygd i en blanding av torv, sand, hagejord og sphagnum.
 2. En beholder med fuktig substrat plasseres i et minikjøtthus eller under en film, der en konstant temperatur, fuktighet i luft og jord opprettholdes.
 3. Med god belysning og en temperatur på 22-24 ° C skyter frøene etter 7-10 dager.
 4. Etter 3 uker utføres spiring av dyrkede planter.

Prosedyren stimulerer veksten av frøplanter, og fra det øyeblikket er de lei av et komplekst middel for prydplanter. Og med utseendet på flere virkelige blader plantes unge ampel pelargoner på egne potter.

Forplantning av ampel geranium ved stiklinger

Skjære ampel geranium med et håndtakFå sunne, fullt overførende tegn på morplanter. Ampel geraniumer kan være ved hjelp av stiklinger. De er kuttet fra voksne busker på sensommeren, når masseblomstringen er fullført og pelargonium er trimmet. Hvis grønne kjæledyr ga en god, sterk økning i vinter, så kan våren stiklinger lett roteres.

Men det er viktig å huske at i motsetning til zonal pelargonium oppfører granvariene seg ikke i vann på den beste måten. De roter lett, så rotting kreves i jorda fra torv, sand og en liten mengde humus.

Unge planterFrøplanter 7-12 cm lang med flere egne blader:

 • i 2 til 6 timer, lufttørr;
 • behandlet med grunntre eller aktivert karbon;
 • plantet kort avstand fra hverandre langs kanten av beholderen eller gryten.

For å etablere unge ampel Geraniumer, er drivhusforhold ikke nødvendig. De gir sine egne røtter omtrent tre uker etter kutting fra mors busk.

Etter dannelsen av flere blader utføres en klemt stimulerende forgrening. Med god omtanke blomstrer geranium hjemme etter blomstringen etter den første vinteren, og så mange år gleder eieren med en grønn krone og fluffete blomsterkjær.

Video om vakre ampel pelargoner