sandeltreSandeltre (pterocarpus) er en eviggrønne plante som tilhører familien av belgfrukter. I folket kalles det også sandal eller gul sandeltre. Innfødt land av anlegget er landet India, Australia, Afrika og mange øyer i Stillehavet. Har sandeltre en rekke nyttige egenskaper. Den er rik på essensielle oljer, som brukes både i medisin og i kosmetikk.

Unike evner av anlegget

blomstrende sandeltreSandeltre har antibakterielle, beroligende egenskaper. Anlegget er rik på tanniner, salsyre, pterokarpiner. Også i sammensetningen av tre er det fargekomponenter.

Sandeltre egenskaper:

 • gir en god og sunn søvn;
 • undertrykker aggresjon
 • forårsaker sympati
 • fører til tydelig tenkning;
 • stopper blødning;
 • akselererer helbredelsen av sår.

Sammen med lavendel og bergamot har legemidlet en gunstig effekt på sentralnervesystemet.

sandeltre oljeBlandinger basert på disse komponentene avlaster stress og forbedrer den generelle trivsel for en person. Duften av sandeltre tilhører gruppen av stimulanter. Lukten av denne planten stimulerer arbeidet til den syvende chakraen.

For produksjon av sandeltre brukes en mørk skygge. De inneholder mer nyttige mikronæringsstoffer.

En blanding basert på denne planten brukes til å behandle:

 • urogenitalt system;
 • hypertensjon;
 • skabb;
 • artritt;
 • bronkitt;
 • hoste.

Hyppig innånding av sandeltre duft kan øke produksjonen av magesyren, og å bli kvitt kvalme og kolikk.

Funksjon av essensielt sandeltre olje

sandeltre barkDenne planten var populær for 4000 år siden. På grunn av sine unike egenskaper ble den brukt til balsamering. Essensolje av sandeltre er hentet fra spon av røtter eller koffert.

For dette benyttes vanndampdestillasjonsmetoden. For å få kvalitet sandeltre, vil det ta 48 til 72 timer. Når du velger et tre, blir alderen tatt i betraktning. Han må være minst 30 år gammel.

Innånding av aromaen av olje bidrar til å bli kvitt hodepine.

Eteriske oljer i kosmetologi brukes til:

 1. Glattende rynker i øyet.
 2. Foryngelse og hudfarging.
 3. Forbedre og akselerere hårvekst.

Related  Stunning egenskaper av lavendel olje

essensiell oljeEterisk olje består av 90% av Santalol. Væsken har en gul fargetone og en viskøs konsistens. “Hva lukter lukten av sandeltre?” – nesten alle spør dette spørsmålet. Faktisk har anlegget en utpreget krydderurt og voks smak. Olje er et uunnværlig redskap for meditasjon. Stoffer som kommer inn i luften, ikke bare forårsaker avslapping, men også gir livskraft, bidrar til å oppdage kreative evner.

Sandeltre i folkemedisin

sandeltre olje i folkemedisinOljen av planten brukes til forskjellige hudtyper. Det brukes til fremstilling av skuffer, salver og aroma lamper.

Eteriske oljer av pterocarpus er ikke anbefalt for personer som har nyreproblemer.

Ansiktscreme

ansiktscremeDenne midlet bidrar til å gjenopprette vevet rundt øynene, og strammer og fukter huden i ansiktet.

For å forberede denne krem ​​må du ta:

 • 10 ml nøytral krem;
 • 2-3 dråper sandeltre olje;
 • 1-2 dråper palisander;
 • 2 dråper kamille.

For å gjenopprette sugende hud anbefales det å legge til en dråpe myntjuice. Bland alle ingrediensene grundig. Tåle agenten i tre dager. Påfør som vanlig krem.

Brett for ansikt

dampbad for ansiktetEn av de mest effektive metoder for foryngelse. Bruk dampbad for tørr, sløv og sliten hud.

For å klargjøre verktøyet det er behov for å koble til 0,5 liter rent vann, 2 dråper Sandalwood olje, peppermynte en dråpe, to dråper kamille, en dråpe av appelsinjuice. Lag dampbad hver dag før du går i seng. Et par minutter før prosedyren, må du rense huden fra make-up med tonic.

Aroma lamper

aromatiske lamperPå 15 kvadratmeter av rommet må du koble to dråper rose, en dråpe røkelse og to dråper sandeltre. En slik blanding vil bidra til å berolige både voksne og barn fra overeksponering.

Related  Bonsai – et tre på en brett: egenskaper med omsorg og voksende hjemme

For avslapning og avslappende søvn anbefales det å legge til to dråper neroli til denne blandingen. Hold denne arom lampen på et sted utilgjengelig for barn.

Midler for å gjenopprette hårets struktur

sjampo med sandeltre oljeSandeltrevedtrekk er i stand til å ha en gunstig effekt på hårsekkene. Til håret sluttet å kutte og kjøpte en naturlig glans, må du legge til noen dråper olje til sjampoflasken. De optimale proporsjonene er 4 dråper per 100 gram vaskemiddel. Sjampo blander grundig. Bruk en gang hver to til tre dager. Oljen kan også legges til hårbalsammen.

Korrekt bruk av sandeltreeter hjelper på kort tid å takle akne, eksem og til og med psoriasis. Men til tross for alle de nyttige egenskapene, bør du konsultere lege før du begynner behandling.

Sandalwood Sandaler – video