vertein i hagenEn gang, mens du nyter skjønnheten i omverdenen, merket jenta en majestetisk blomst – en vertebra. Etter en liten tanke skrev hun et kort dikt om denne planten. I den sammenlignet jenta blomsten med det kongelige symbolet på makt – scepteren og kalte det herskeren av kraften av blomster. Dette er akkurat hva denne subtile blomsten ser ut for oss.

flerårig urtVerbeynik refererer til slekten av flerårige planter som tilhører Primrose familien. Noen av dets representanter lever en eller to årstider. Planten fikk navnet sitt på grunn av bladets form, som er veldig lik bladene til kussefiletene (de såkalte gamle tider, alle slags piletrær). Ifølge en annen versjon fikk vertebel navnet til minne om den fremragende kommandanten til Alexander den Store – Lysimachus. I lang tid ble det antatt at det var han som oppdaget denne majestetiske planten. Så dette er faktisk eller ikke, men verbainet ligner virkelig en fargerik kongelig scepter.

Utvendig beskrivelse av en statelig blomst

vertein i det naturlige miljøetI det naturlige miljøet er det mer enn hundre forskjellige arter av denne planten. De fleste av dem vokser på den nordlige halvkule, selv om enkelte arter har blitt funnet på det sørlige amerikanske kontinentet og i Afrika. Mer enn 70 varianter av majestetiske blomster vokser i Kina. Mange ryggvirvler finnes i Russland, Kaukasus og til og med i Sibir. Tilsynelatende har blomsten dempet mange utvåkinger av bebodd jord. Etter å ha vurdert den korte beskrivelsen av varulv, kan man bli bedre kjent med ham. Og en dag vil denne blomsten bli en konge i din favoritt sommerbolig.

eruptive skytePlanten har oppreistiske skudd, hvorpå grønne blader arrangeres i neste rekkefølge. Formen på platen er lanset eller oval. Sjarmerende knopper ligger langs den grønne skyten, og det er slike nyanser:

  • hvitt;hvite blomster av en vertebra
  • lyse gule;lyse gule blomster av en vertebra
  • ømt rosa;mørke rosa blomster av en vertebra
  • sitron.sitronblomster av en vertebra

De samles i blomstrer, som ligner et øre eller blomsterbørster. På enkelte prøver er det ensomme knopper eller flere stykker i løvfjerninger. blomsterstand i form av et øreVerbeynik refererer til krypende urteplanter med faste skudd. Fra siden ser det ut som en miniatyrblomstrende busk.

Plantering og skikkelig pleie

verdure frøplante og voksen plantePlante og forplante i landet, kan majestetisk blomst være ved å så frø og vegetativt. Planteringen av en vertebra vist på bildet og omsorg for det krever implementering av enkle regler. Først av alt er det viktig å velge riktig sted. Nesten alle varianter av planter som halve skyggefulle eller skyggefulle områder av hagen.

Verbainik magenta blomstrer godt i åpne områder, så når du planter en blomst, bør du vurdere dette faktum.

Den neste fasen er en fruktbar jord av løs natur. Den kan befruktes med kompost eller humus. Det er ønskelig at det var tilstrekkelig mettet med fuktighet. Et egnet alternativ, hvis det er grunnvann i nærheten. Noen arter av varulv plantes direkte i vannet, der de blomstrer frodig.

Pleie og planting av ryggvirvlene i det åpne bakken utføres på vanlig måte. Først graver et lite hull. Deretter plasserer du forsiktig plantens røtter i den og dekker den med jord. Det øverste laget av jord er komprimert og rikelig vannet.

For å sikre at planter får nok lys, luft og næringsstoffer fra jorden, skal avstanden mellom dem være minst 50 cm.

Når planten er godt etablert i hagen, starter den et stort antall skudd. skudd av en vertebra i hagenEtter en tid vokser verbainet og okkuperer nesten hele området på nettstedet. Derfor må den transplanteres i tide. Selv om det fritt kan vokse på ett sted i et helt tiår, bør blomsten plantes i andre år. Den rette tiden for dette er tidlig vår eller sen høst.

Related  Vi rehabiliterer døende planten anthurium

Du kan plante en forfylling med frø. Hvis såing utføres i den varme årstiden, må de holdes i 2 måneder i kulde. De oppsamlede frøene legges i kjøleskapet, hvor grønnsaker lagres i den angitte perioden. Deretter sår de. Under høsten planting, trenger frøene ikke en forkjølelse. Vinter frost vil gjøre det til en naturlig måte. Og i løpet av våren vil det komme vennlige, unge skudd fra jorden.

voksende frøplanter fra frøPlante en pomelnik ved å så frø kan også gjøres innendørs. På den fuktige overflaten av jorda, som består av torv og sand, plantes plantematerialet. Dekk boksene med glass eller film, og legg inn et lyst rom. Den optimale temperaturen skal være minst 15 grader. Etter 2 uker vises grønne skudd på jordens overflate. Etter en uke eller to, de blir dykket i separate potter, hvor de får styrke. Etter det plantes blomstene i forhagen.

For å gradvis vokse brukes til utetemperaturer, må rommet bli regelmessig ventilert. Takket være dette blir unge skudd herdet og føles bra etter landing i det åpne bakken.

Du kan også forplante en vertebra ved hjelp av metoden for å dele en bush. Planten ekstrahert fra jorda er delt inn i flere deler. Det viktigste er at i hver av dem er det utviklet røtter. Slike planter vil blomstre i neste sesong.

grov babyorm, vokst fra et håndtakFoto av en myntsamler, hvis pleie og planting utføres ved å dele steggene, forårsaker en hidtil uset entusiasme. Prosessen begynner med plassering av stikker i fartøy med vann. Å være i væsken, frigjør de røttene. Deretter plantes de på landets skyggefulle område i våt jord. Over tid vil buskene blomstre for husets glede.

Ofte for å dekorere landskapsdesignen, er en vertebra en uunnværlig plante. Det brukes i dannelsen av blomsterhager, som en bakgrunnsplante. Brukt til å dekorere kystområder av tamme og dammer. Verbainik passer perfekt inn i den alpine bakken, noe som gjør det til å opprette menneskehenderens opprinnelige skapelse. Noen ganger plantes en plante bare som en frittstående blomst for å trekke oppmerksomheten til landskapets grunnleggende utforming. Ugresset sorter brukes til suspenderte blomsterpotter og høye blomsterbed.høye blomsterbed

Høye blomsterbed

loosestrife ved dammenÅ lage et hjem dam med en pirat

vertein på et høyt blomsterbedVerbeynik mynte på hevet blomsterbed

varulv på hagen banenSammensetning: verbain på kantstenen

grov varulv i nærheten av dammenVerbeynik mynte på kysten av et hjemdam

verbain i landskapsdesignBlant det frodige rike blomster

Populære typer stolt blomst

For noen sommerboere er den stolte “mesteren av blomsterkraften” en vertebra, en av favorittene til landskapsdesign. Spesielt anlegget er verdsatt for overflod av ulike varianter som vokser fritt i Russlands territorium. Nøye ser på den majestetiske blomsten, kan du legge merke til en rekke former og farger som er iboende i forskjellige varianter.

Verbainik vanlig

fredløsDenne søte planten har en høy rettstengel. Den er ikke dekket av bark og har ingen grener. Fra det horisontale krøllete rhizomet stiger oppreistiske skudd i store mengder. De fleste blomster når 50 cm, og noen giganter vokser til en meter høy. Gjennom stengelen av en felles vertebra vokser den hvirvte løvet fra bunn til toppen. Den har en smal form med spisse tips. De nedre bladene er fargede lysgrønne, de øvre bladene er mer mettede med grønt. Noen eksemplarer er preget av en skarlet skygge av blader.

panikulere blomsterstandenPå selve spissen av den oppreistede stammen er panikulere blomstrer. Hver av dem er dekorert med søte blomster, som ligger nær hverandre. Knopper består av fem separate delikate kronblad, som omgir corolla med eggstokkene og stammerne. Blomstringene er som regel farget gule, selv om oransje, burgunder og snøhvit varianter er funnet. Planten blomstrer om sommeren, hvorpå i stedet for knopper er det baller med mye frø.

Verbainik vanlig har medisinske egenskaper. Tinkturer eller decoctions av den brukes som et tonisk og antiinflammatorisk middel. Ofte blir det brukt som en astringent og cholagogue naturlig substans.

Verbeynik (mynt)

myntsamler i kashpoAnlegget tilhører familien av flerårige gress. Den har krypende horisontale stengler ca 80 cm lange. Skuddene til myntbomben er oppreist, lite forgrenet. På dem vises knuter som vokser små røtter. Takket være dem vokser anlegget vellykket på territoriet. Veldig glad i fruktbar jord og skyggefulle steder. I naturen skjer det i skyggen av lave busker, på våte enger eller i utkanten av sumpområder.

Related  Vi går på tur for en flamingobland og blir kjent med fødestedet til et anturium

blader og blomster av en myntsamlerMyntens blad er motsatt, litt avrundet. Kantene er sterke, grønne i fargen. Knopper vokser i axils av bladplaten. Vanligvis er de store og enkle. Farge – gylden gul, kopp-trakt-formet, kronbladene forbinder ikke med hverandre. Blomstringen er midt på sommeren.

Verbeynik mynten elsker skyggefulle områder i hagen og fruktbar jord. Etter å ha oppfylt bare disse to kravene, kan man allerede lykkes med å dyrke denne planten.

Verbainik punkt

loosestrife poengBlomsten av denne sorten preges av et brunt rhizom, som har flere grener. Fra dem under bakken flykte. Takket være dette vokser anlegget mirakuløst over hagen.

Den rette stengelen på pinworm har en delikat kant. I motsetning til andre arter er det flere grener på skuddene. Langs hver av dem er brede lansetformede blader, sitron eller gule knopper plasseres i store mengder langs en tett stamme.

Verdie med lilje av dalen

vertein lily of the valleyNavnet på anlegget antyder at det ser ut som lilje av dalen. Og det er det egentlig. Vertebral lilje i dalen har en stabil tett stamme, som de neste bladene ligger fra toppen til toppen. Underfra er de litt blåaktig, og er prikkede med små prikker. Under blomstringen er planten kledd i spiked knopper, bestående av mange små blomster. De er malt hvitt og sitter på selve spissen av stammen. Blomsten vokser opp til 45 cm og passer fint i enhver landskapsdesign.

Verbaenic Cellular

vertein croneDenne typen verbeynik kalles ofte lily-of-the-dalen, for likheten av dens underjordiske rhizome med den. Den har samme rosa hvite farge, men er litt tykkere enn den av liljen i dalen. Den vertebrale cedertformede oppreist stengelen (ca. 20 cm i høyden), dekket på alle sider med løvverk. Blomsten er samlet i et tett øre, fylt med mange hvite knopper. Blomstrer midt på sommeren og gleder seg i 3 uker.

Verbeinik cageoides

verbale burDenne typen plante er også referert til som lily-of-the-dalen varianter av vertebra. Blomsten vokser til en høyde på 80 cm. På dens høye, tette skudd vokser rundeformet motsatte blader. Blossom verbeynik keroroides snøhvit spiked knopper. Fra en avstand minner de opprinnelige grønne buskene i brudens hvite kjole. De er vant til å dekorere infieldet: plantet som levende fortau på plener, i alpine åser og utenfor kysten av kunstige bassenger.

Verbeynik lilla (ciliated)

verbeynik lillaDenne flerårige planten danner miniature busker med oppreist stammer. Alle er dekket av glatte lanserte blader av vinrød farge. Verbainik lilla er kjent for sin opprinnelige blomsterstand, som ligger på toppen av slanke skudd. Knopper samles i små buketter som skinner sitronfarge på solens stråler. Blomsten liker åpne områder med fuktig fruktbar jord.

Related  Reproduksjon av dracaena hjemme er ikke særlig vanskelig

Ofte vokser cilium til 45 cm i høyden, noe som gir det et majestetisk utseende. Planten begynner å blomstre i slutten av august og kan vare til midten av september. Det er ikke redd for alvorlige vintre, siden det regnes som en frostresistent variasjon. I det naturlige miljøet forekommer det på våtmarker i nærheten av vannlegemer.

blomstrende cilantropeSpesielt vil det være ønskelig å tildele en original klasse av ciliated arten – verbainik firecracker. Det er i stand til å vokse opp til en meter høyde, som ser ganske fin ut mot bakgrunnen til andre grøntområder. De rette skuddene skiftevis er dekket med lanserte spisse blader. Inflorescences vises i bihulene av bladbladene på toppen av skytingen. verbainik firecrackerDe klokkeformede knopper er malt lyse gule og blomstre tidlig på høsten. Blomstre før oktober. Frostbestandig. Komfortabel følelse på de åpne områdene i hagen.

Verbaine Beaujolais

Verdune BeaujolaisDenne herlige staude vokser til en meter høy og preges av uvanlige blomsterstand. De er malt i mørk rød farge og samlet i tette ører. Beaujolais Verdeanus har litt sølvgrønne lansetformede blader litt bølgete på kantene. De er fantastisk kombinert med mørke knopper som vises under blomstringen. Anlegget foretrekker fruktbare jordarter, der fuktighet vedvarer i lang tid. De er mye brukt til dekorasjon av landområder. Plantert for å markere territoriet i stedet for kantene.

Verbainik Alexander

verbainik AlexanderStorslåtte urteaktig flerårige vokser fra 40 til 50 cm i høyden. Sedent bredt lansetformede blader ligger på sine oppreistede stammer. På hele skyten, midt på sommeren, er det mange delikate blomster. De samles i små buketter og lyst skinn med en sitronfarge på en bakgrunn av tett grønne planter. Verbainik Alexander føler seg luksuriøst på et fruktbart land hvor det er mye luft og lys. Spesielt er det behagelig i kombinert planting av blomster i nærheten av reservoarene. langvarig blomstringOfte brukes en vertebra til å lage mixbordere, som kontinuerlig blomstre til sen høst. Bare i dette miljøet, ser han ut som herskeren av blomsters rike.

Før du designer en blomsterhage, bør du ta hensyn til egenskapen til denne sorten for å vokse raskt. Ellers vil varulv erstatte de svakere plantene enn å bryte med blomsterbedens overordnede harmoni.

Ingen sjanse for skadedyr

bladlusVerbainnik er ikke forgjeves kalt herskeren av blomsterkraften, fordi planten er nesten aldri syk. Det gis bare før levende skadedyr: bladlus og weevils. Ta tak i invasjonen av slike forstyrrelser som bladlus kan, ved hjelp av spesielle rusmidler. snutebilleWeevils forråde seg med slått blader. Hvis du finner en samling stykker, er det tilrådelig å umiddelbart samle dem. Den tapt tid vil føre til utseende av larver av biller, som umerkelig undergraver en sunn plante.

Samle insekter anbefales etter skumringen kommer. På denne tiden samler de aktivt på bladplater for å oppdatere seg med saftige greener.

Gitt en objektiv vurdering av den majestetiske blomsten, kan det bemerkes at det ikke krever spesiell omsorg. Lett vant til det nye territoriet. Det ser pent ut i landskapsdesign. Den har mange nyttige egenskaper som styrker vår helse. Blant dem kan astringent, tonisk og koleretisk effekt bli notert. Å dyrke en slik blomst på et landplot gir bare positive følelser. Kanskje, det er verdt å prøve og nyte sin blomstrende storhet.

Video om planting av en flerårig