Voksende ananas i potterI naturen, eller heller ikke plantasjer, hvor i dag kan du møte ananaskultivene, kan ananasplanter vokse opp til en og en halv meter. Disse er kraftige urteplanter, som får styrke i 1-1,5 år, danner og gir muligheten til å modne en stor saftig avling, elsket av mange frukter.

Det er mulig og hjemme å skaffe egen ananas:

  • anskaffe i en spesialisert blomsterbutikk en av de miniatyr prydplanter, ofte tilbys med en liten frukt på toppen av skytingen;
  • uavhengig planting av kulturen, ved hjelp av apexrosetet fra kjøpt moden ananas.

Den første måte er det nødvendig å anerkjenne dyrere, men også den mest enkle som forankring og videre dyrking metode hjemme ananas grønne borekaks – en prosess som involverer en rekke vanskeligheter og forholdsvis lang.

En liten ananas vokste utOg likevel er det mange entusiaster som påtar seg dette arbeidet og ikke bare mottar et uvanlig houseplant, ananas, men også oppnår blomstring og modning av frukt. Hvilket alternativ å velge?

Ananas: Innendørs plante fra toppen av frukten

Hvis du bestemmer deg for å dyrke ananas selv, er det viktig å finne den ferskeste frukten i butikken med en grønn sterk rosette, som ikke har brutt vekstpunktet.

Den grønne toppen av frukten brukes til å vokse en ny ananasPå en anstendig fortsettelse av fosteret, bør det ikke være tegn på mugg, rot, tegn på frysing og andre påvirkninger som påvirker anleggets levedyktighet. Hjemme med ananas, ta et par centimeter av frukten, klipp av spissen. For å forhindre rotting av stiklinger under røping, blir rester av kjøtt og bark skrapt av bladkontakten, og de tørkede bladene fjernes. Hvis ananas er moden, kan den apikale kontakten skrues ut, tett innpakning med en hånd på oviposisjonen, og den andre – stengelen.

Rooting tuftet i bakkenHeie ananas i hjemmet, som i bildet kan være lett løse underlag som består av en blanding av torv, perlitt, sand og knust trekull, eller vann. Og i det, og i et annet tilfelle, en stengel på forhånd:

  • obsushivayut;
  • behandlet med et stimulerende middel for røtter;
  • dryss med knust trekull.

For å opprettholde fuktighet er beholderen med spissuttaket dekket med en pakke eller plassert i et drivhus, hvor den fremtidige planten må være før utseendet til de første røttene.

De første røttene dukket oppRåsystemet til ananas, enten det er en houseplant eller en fruktkultur, er ikke for kraftig. Den utvikler seg ganske nært under jordens overflate, så vent til det kommer en sammenflettet bunke av røtter i vanntanken. For å akklimatisere lettere, er det bedre å plante en rosette med røtter opp til 2-4 cm i dybden.

Som et substrat for å plante et hus blomst eller ananas fra et grønt kutt, en blanding av hagejord, torv, sand og perlitt.

Komponentene blandes i like store mengder, og som struktur og desinfeksjonsmiddel i jorda, opp til 5% av volumet av knust trekull.

Related  Foto og navn på varianter av husvioletter (del 1)

Betingelser for vekst av ananas hjemme

Resultatet av eierens langsiktige omsorgEn pott til hjemmelaget ananas er bred, men ikke dyp. På bunnen gir det nødvendigvis et dreneringslag, og planten ved plantedybden er bare noen få centimeter. Det er viktig at ananas forblir immobile til full røtter. Derfor krever vannet ekstrem forsiktighet.

Den endelige rooting av ananasanleggets plante er indikert ved fremveksten fra midten av rosettet av unge, lyse grønne blader. Det gamle løvet begynner å tørke opp og dø.

Hvis det ikke er tegn på fornyelse innen to måneder fra plantingstidspunktet, indikerer dette råtningen av stikkens bunn eller skade på vekstpunktet. En slik topp må fjernes, og rooting er allerede med et nytt uttak.

Slik at jord og gammelt løv ikke blir et sted for konsentrasjon av skadelige mikroorganismer og skadedyr, blir de foreldede bladene regelmessig fjernet.

Å vanne plantene nær rommet ananas økte krav. For å fukte jorda brukes til å holde varmt vann, ikke kaldere enn luft. En kultur som elsker å vokse i jorden med en syrereaksjon, kan legge til litt sitronsyre i vanningsvannet. Vanning gjøres en gang i uken, og sørg for at jorda ikke tørker ut mellom prosedyrene, men samler ikke overflødig fuktighet.

Hell ananas fra oven til en rosett av bladerAnanas kan bli vannet slik at vannet kommer inn i stikkontakten. Strukturen av anlegget er slik at fuktigheten som akkumuleres på bladene, glider nødvendigvis til basen av stammen og kommer til røttene. Det viktigste er at jorda ikke er for fuktig samtidig, og luften avkjøles ikke under 23 ° C.

Den optimale temperaturen for innholdet av en slik houseplant som ananas er 23-30 ° C. Bare for en hvileperiode som varer fra høst til vår, er det tillatt å redusere temperaturen til 18 ° C. En høyere temperaturbakgrunn fører til at planten stopper veksten, og en blomstrende ananas kan kaste av blomsten.

Det beste stedet i leiligheten for houseplant ananas – det er sørlige, vestlige eller østlige vinduet der en pott med blomsten må beskyttes mot direkte sollys, trekk og visner handling av ildsteder.

For en god utvikling av planter trenger du et romslig, lyst stedNår du vokser, som i bildet, vil ananas hjemme må finne et romslig opplyst sted. Og om nødvendig er anlegget utstyrt med bakgrunnsbelysning, som gir en varighet på en lys dag på ca 12-15 timer. Ved oppstart av hvileperioden og avkjøling av luften, blir vanning noe redusert, men belysningen bør ikke bli mindre.

Voksende ananas som innendørs plante, du trenger å vite at kulturen er staude, i det første året danner et bladutløp, og på den andre er klar til å blomstre.

Om sommeren er ananas nyttig å bli plantet i hagen eller på en varm, vindtett balkong. Og et år senere, på våren blir planten transplantert i en pott med større diameter. Og gjør det best, bare ved å overføre en jordklump til en ny beholder og hell på sidene og topp en ny jordblanding.

Related  Reproduksjon av Benjamin Ficus hjemme

Fosterets utseende er bare mulig i det andre året av plantelivetDenne metoden vil gi ananas et stimulus for videre utvikling. Men dette er ikke nok til å gjøre ananas føler helt behagelig. Derfor skal romkultur fra vår til høst mates med flytende komplekse produkter, og i de varme perioder brukes vanning av kronen.

Detaljer om å skape forhold for anlegget og om nødvendig omsorg vil fortelle en video om ananas hjemme.

Skadedyr og sykdommer i en plante av ananasanlegg

Elsker ananas edderkoppmider og mealybugsI en leilighet venter ananas faren for skadedyr og sykdommer, ofte forårsaket av vanndampning av planter eller manglende overholdelse av temperaturregimet.

Og skadedyr til ananas, som et romblomst, er “ikke likegyldige” bløtdyr og edderkoppmider.

Hvis jorda før planting ikke har gjennomgått grundig sterilisering, kan rotsystemet og plantestengene lider av nematoder. På husdyrplanter, overført til sommeren i hagen, kan du se bladlusene og skinnene. Insekter kan behandles ved å behandle den grønne delen med såpevann og bruke insektmidler.

Hvis ananas roterer stengler, røtter eller den sentrale delen av rosettet, må du ikke uten fungicider og fjerne de berørte delene av planten. Det forfallne vekstpunktet i en plante av innendørs ananas er årsaken til suspensjon av utvikling. Men å bli kvitt blomsten er for tidlig! Den oftest gjenvunnne prøven i bladets aksler og ved foten av rosettet danner datteren laterale skudd.

Hvordan lage rom ananas blomst?

Elsker ananas edderkoppmider og mealybugsOfte når ananas vokser hjemme, skynder planten seg ikke å blomstre. For å provosere kultur på dannelsen av blomsterstand, er det nødvendig å bruke teknikken som brukes på plantasjer.

Voksne planter tidlig på våren noen ganger behandles med acetylen hentet fra kalsiumkarbid og vann, eller en vanlig røyk, som i en måned eller et halvt bør føre til fremveksten av rosett av avrundede inflorescences.

Related  Møt i hagen din forskjellige typer og varianter av en fantastisk klokke

Som består av tett plantet blomster på stammen øret når en 7-15 cm lengde. Antallet av de innendørs ananas blomstene kan nå ti, som hver har en grønnaktig perianth eller magenta og magenta eller fiolett kronen. Corollas åpner seg gradvis, med utgangspunkt i en kegelaktig blomstring. Som et resultat varer blomstringen omtrent en måned, og deretter begynner veksten av eggstokkene raskt å slå seg sammen i en enkelt, saftig avkom.

Ripening ananas kan vare opptil seks måneder. Denne perioden er avhengig av dyrket sort og plantearter.

Miniatyr frukt av et rom ananasFor å lette pleie av planten er det bedre å velge, som på bildet, ananas, hjemme, danner miniatyr dekorative eller spiselige søte frukter.

Når moden frukten er kuttet, mister anlegget sitt synspunkt vekst, så det er i industrielle plantasjer, er det bedre å oppgradere, landet ikke hans sted en rotfestet sideskudd har dukket opp på moren anlegget under vekst. Dette tiltaket er også nødvendig for planter hentet fra apikale stikkontakter, og for innendørs planter av ananas kjøpt i butikken.

Hvordan vokse ananas hjemme – video