fantastisk liatris i landetLiatris med fluffy blomsterstender-stearinlys og en fantastisk aroma-er en populær dekorativ flerårig for sommerhus. Hvis det er Liatris favorittplanter, er planting og omsorg i det åpne feltet viktige skritt for hans lange liv og stabile blomstring.

Liatris høy med erigert stengler, smale blader og spike-lignende inflorescences av alle nyanser fra hvit til en tykk magenta, en av de mest betydningsfulle plantene i hagen senger. Folk fra Amerika, de er svært beskjeden, responsive til omsorg, kan reprodusere ved frø og vegetativt, ved å dele tuberous rotstokker.

Plante av Liatrice i det åpne bakken med frø

frøplanter av liatrisfrøMange prydplanter kan kun dyrkes gjennom frøplanter. Dette er ganske arbeidskrevende og krever mye innsats, tid, oppmerksomhet. Liatris er et godt unntak. Frøene spirer godt i hagen, krever ikke spesiell forberedelse, unntatt soaking i en løsning av kaliumpermanganat.

Frø som planter liatrisa i det åpne bakken om våren, når jorda blir tint. I midtbanen varer den aktuelle perioden fra slutten av mars til midten av april. Frem til høsten vil unge plantere ha tid til å utvikle seg nok til å starte et uavhengig liv i blomsterbedet om våren.

Såing utføres i en pre-gravd næringsjord til en dybde på 1 til 1,5 centimeter. Når furene er drysset, blir de vannet. Skudd i løpet av den varme sesongen krever:

  • i vanlig, men moderat vanning;
  • i luken av jord nær plantene;
  • i den nøyaktige løsningen av jordoverflaten.

blomst lyatris på blomsterbedetFor å spare tid i lukting, på våren, etter planting av Liatrice i det åpne bakken, er avlingen mulket. Hvis det er regn om sommeren, er plantene ikke spesielt vannet. Ekstra fuktighet kan forårsake forfall av små knoller og rhizomer.

I høst vil ung lyatrisi miste den overliggende delen. Dette er signalet til gartneren som må grave opp knollene og holde dem til våren.

Plantering av Liatris i det åpne bakken av pærer

pærer, lyatrisDekorative stauder ganske sent modnet og blomstret. De første lysene over den smale, oppbyggde løvet vises bare i andre eller tredje år. Hvis stedet allerede har store krøller av denne planten eller plantematerialet som er kjøpt i butikken, utføres pærer som planter Liatris i det åpne bakken i andre halvdel av sommeren. Den rette tiden kommer etter blomstring, i august eller september.

Related  Vi studerer sykdommer av gloxinia blader og behandlingsmetoder

Stauder eldre enn tre år er egnet for reproduksjon. I august:

  • planter blir utgravet;
  • Separate ormer større enn to centimeter;
  • Det resulterende plantematerialet plantes på et egnet sted i 8-10 cm hull med løs jord blandet med humus.

lyatris som potkulturPærer plante en depresjon oppover, og deksel med et lag jord, som er komprimert, vannet og mulket. Mellom hullene la et gap på minst 30-40 cm, slik at de unge blomstene hadde god plass og mat. Etter planting er omsorg for Liatris i det åpne bakken begrenset til mulching og lukting.

Hvis høsten er tørr, kan du vanne den. For vinteren er slike plantasjer rikelig dekket med mulch, lapnik eller annet materiale.

Hvis ønskelig, kan du plante lyatrisen ikke med separate knoller, men med deler av en voksen, overgrodd bush. Det viktigste er å ha delenki:

  • egne røtter;
  • formet knoll;
  • sunne vekstpunkter.

Plantehull er laget til størrelsen på den adskilte delen av bushen, og deretter for rask rotfylling med en løs næringsblanding basert på hagejord og humus.

Plassen for å plante Liatrice i åpen bakke

lutris gardinFor å forenkle vare på liatris etter planting i åpent terreng, er det viktig å velge et egnet sted for kultur, og behovet for å ta hensyn ikke bare til dekorative kvaliteter av stauder, men også til sine krav til bakken, belysning og andre vekstforhold.

sommerfugl på en busk av lyatrisLiatris – en stor dekorativ flerårig, som i sengen er tildelt en av hovedrolleene.

Anlegget vil se bra ut mot bakgrunnen av trær, store nåletrær, ved siden av prydplanteformede arter og i bakgrunnen av planter med lavt eller bakketall.

liatris i landskapsdesignPlasseringen av Liatris må være solrik. Anlegget er ikke redd for vinden, av direkte middagsstråler og sommervarme. Men tett jord, spesielt overmettet med fuktighet, er en risikofaktor. Hvis et slikt nettsted er valgt for landing av Liatris, vil utendørsomsorgen bli komplisert på grunn av rotnsystemet og utviklingen av soppsykdommer.

Related  Vi finner ut årsakene til at geranium ikke blomstrer

hage komposisjon med liasHvis det er snø eller regnvann som samler seg i forstadsområdet, renner grunnvannet tett, et dreneringslag og et avløpsanlegg må nødvendigvis plasseres under blomsterbedet.

Omsorg for Liatris etter planting i friluftsliv

blomstre hvit lyatrisLiatris er overraskende upretensiøs og kan med rette bli kalt “blomst for dovne sommerboere”. Pleie av blomsten er i vanning, fjerning av ugress og lossing av jorda. Den største oppmerksomheten kreves av ung lyatrisi. Så snart busken vokser, dekker bladkontakten en betydelig del av jorda, holder fuktighet i det og forhindrer vekst av gressgress.

I den tørre sesongen er Liatris moderat vannet. Det er viktig at vannstrømmen ikke er sterk og ikke slør jorden, noe som avslører overflatesrotsystemet. Hvis dette skjer, må du bite blomsten eller helle et nytt substrat under bunnen.

Liatris er matet tre ganger i den varme sesongen. På våren får blomsten en stimulerende vekst av grønn nitrogen. Om sommeren befruktes blomsten to ganger med kaliumfosforblandinger, noe som stimulerer blomstring og forbereder planten for resten.

lyse lyatrisFor høye planter gir støtte. Og etter å ha blitt bløt, er blomsten skåret av. Hvis dette ikke er gjort, vil Liatris ikke gå glipp av muligheten til å spre og gripe en del av den delen som ikke skyldes ham. Denne forberedelsen til vinteren slutter ikke. Hardførhet, men den plutselige høst kulden, slik som beplanting og vedlikehold av liatris i det åpne felt i Ural og andre regioner med barskt klima, kan forårsake alvorlig skade på kulturen. Derfor er det over bakken delen når bladene blir gule og visner på forhånd kuttet, og den delen av tett mulch lag med ca 15 cm. Shelter viktigst, om vinteren snøfrie.

Related  Subtilitet av planting og omsorg i det åpne bakken for mild lavendel

Reproduksjon av Liatris – video