Crocosmia blomster i hagenCrocosmia eller montbretia – flerårig innfødt i Afrika, som tilhører familien til Iris. Til tross for at den lunte planten er crocosmia, er det også mulig å plante og pleie på det åpne bakken i våre breddegrader. Det viktigste er å vite noen hemmeligheter om å dyrke denne afrikanske gjest.

Det er to måter å dyrke crocosmia – frø og ormer. Frø er uønskede å plantes umiddelbart i jorda, da de med høy sannsynlighet bare ikke vil spire. Men snitt er mer motstandsdyktige mot temperaturendringer og skadedyr, slik at de trygt kan plasseres umiddelbart i jorda.

Hvordan dyrke en crocos fra frø

Crocosmia frøPlantering av crocosmium og pleie av det på det åpne bakken på våren begynner med høsting av frøplanter. Som allerede nevnt kan direkte sådd ikke gi resultater. På slutten av vinteren eller tidlig vår, helles frø i en bolle og helles med vann. Deretter må de stå igjen for en dag. I potter eller bokser er dekket med en blanding av hagen jord, torv, sand og kompost – dette er den mest egnede jord for crocosmia.

dyrking av frøplanter av crocosmiumEtter såing skal beholderne med fremtidige frøplanter være dekket med en film og plassert på et solfylt sted (kunstig belysning vil gjøre). Så snart 2-3 spirer dukket opp på skuddene, er det mulig å plante individuelle planter på mer romslige potter. Før planting av crocosmium og omsorg for det på det åpne bakken i Sibir, hvor klimaet er for hardt, ta blomsterkruene i frisk luft. Hver dag øker den tiden anlegget bruker på gaten – så det vil raskt tilpasse seg endrede værforhold.

Ombordstigning og pleie av crocosmium i det åpne bakken

krokodilleplantasjeKrokos er best plantet i godt opplyste områder, i skyggen vil du få langstrakte bleke planter. Det er ønskelig at blomsterbedet er på dalen – så snoddene vil ikke oversvømme etter regnet. Sterke utkast kan også skade blomster.

Tiden for Crocosmy å lande i det åpne bakken er midt i mai, når trusselen om sen frost forsvinner. I et temperert klima kan blomster plantes innen utgangen av april.

Plasseringsstedet bør velges på forhånd for å løsne jorda om høsten og legge til sand (slik at vannet ikke stagnerer i røttene etter vanning) og mineralgjødsel.

Related  Nyttige egenskaper av fantastiske melonfrø

Før planting er det nødvendig å vanne godt og løsne jorda på blomsterbedet. Klar til å plante ormer bør plantes slik at mellom voksne er det en avstand på ikke mindre enn 10 centimeter. Dypingen av plantingen er ca 8 cm.

Plantering av crocosmium og omsorg for det på det åpne bakken i Urals er bare mulig dersom sengetiden kan bli skjult for kaldt vær. Et godt resultat vil bli dyrking i solfylte glasshus.

For å unngå dusting, er Crocosmia av forskjellige varianter best plantet på forskjellige senger, med tilstrekkelig avstand fra hverandre.

Riktig omsorg for den unge kroscosmia

Crocosmia PaniculateDet viktigste for Crocosmia er rettidig vanning. Vann stauder skal vannes hver uke, men det er verdt å holde øye med været, slik at pærene ikke renner på regnfulle dager. I varmt vær bør overflod av vanning øke.

Før utseendet på de første blomstringene, så snart bladene utvikler seg, er det nødvendig å lage den første toppdressingen. Som gjødsel egnet løsning mullein, mineral blandinger med kalium og spesielle forbindelser for pære planter.

Du trenger ikke å knytte en crocosmium – det holder sin form på egen hånd, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten til blomstestengler.

Pleie etter blomstring

utgravning av krokosmiumløk til vinterenSå snart crocosmium blomstrer, er det ønskelig å trimme peduncles – så flere plantestyrker vil gå for å bevare snittene.

Hvis det forventes en kald vinter, blir hovene grønt, omhyggelig rengjort fra bakken og lagret i et kjølig rom. Men hvis det er mulig å gjøre uten å grave, er det bedre å forlate ormene i bakken. Så blomstene vil utvikle rotsystemet bedre, og neste år vil de tilfredsstille deg med praktfull blomstring.

Småblomstrede typer montasje bære dvalemodus uten å grave ut av det åpne bakken, men det er bedre å være trygg og dekker sengen med et 20 cm lag av sag og blad.

lagring av pærer av crocosmiumLa oss oppsummere:

  1. Forberedelse for planting og pleie av crocosmia i det åpne feltet begynner på høsten – et egnet sted er valgt, jorda løsnes og befruktes.
  2. Planter utvikler seg godt på solhøyder, i jord rik på humus og torv.
  3. Såing frø direkte i det åpne bakken for crocosmia er uønsket, det er best å forberede plantene på forhånd.
  4. Den enkleste omsorg for crocosmium er en ukentlig vanning.
  5. Før vintering blir den jordlige delen av planten avskåret, og jorden over snittene er dekket med et lag av sagflis og blader. Eventuelt annet organisk belegg er også egnet.

Related  Velg beviste midler for å kvitte seg med fluene i en blomsterpotte

Vinter Crocosmia – video