Gödsel för inomhus orkidéerFör en effektivare och långvarig blomning av inomhusplantor används olika komplex. Gödselmedel för orkidéer utvecklas med hänsyn till växtens specificitet. Kompositioner används vid vissa tider av vegetation och endast för en hälsosam blomma. Även gödselmedel märkta “för orkidéer” ska användas med försiktighet och i en lägre koncentration än vad som anges på etiketterna.

Grundläggande regler för applicering av gödningsmedel

De viktigaste aktiva ämnena i gödselmedel är kväve, fosfor, kalium. På etiketterna betecknas de N: P: K som en procentandel. Om det är nödvändigt att öka den gröna massan krävs mer kväve, fosfor behövs för blomning och kalium ansvarar för livskraften och cellulära processer. I komplexa formuleringar finns spårämnen närvarande. En vitamincocktail för en orkidé är också användbar, som för en person.

Regler för applicering av gödselmedel för orkidéer:

 • Det är omöjligt att använda gödselmedel vid transplantation och vid växtanpassning.
 • observera tiden för applicering av gödselmedel, styrd av den biologiska cykeln;
 • Göds inte orkidéer under blomning och under behandling eller rehabilitering.
 • Rotgödning görs först efter vattning, för att inte orsaka rötter av kemisk bränning.
 • Att mata orkidéer beroende på villkoret för internering, men inte oftare än två gånger i månaden.

Befruktning från gulning av lövFoderfrekvensen beror på miljön. På varm sommar och korta dagar matas vintrar med försiktighet, en gång i månaden.

Gödselmedel för orkidéer för blomning har en sammansättning av 4: 6: 6. Top dressing används vid en tidpunkt då växten håller styrka för lång blomning, men två veckor före öppnandet av den första knoppen stoppas gödningsmedel.

Gödselmedel ska användas noggrant. De ämnen som inte tas upp av växten, kvarstår i substratet, förgiftar det. Utan gödseln kommer orkidéerna att utvecklas och blomma, en överdos kan leda till döden.

Vid gödning av unga orkidéer, för att bygga upp rotsystemet och löv, måste du använda kompositionen 4: 3: 3. Blododlarens förstahjälpskit innehåller beredningar i olika proportioner av de viktigaste näringsämnena. Blommodlare brukar använda sig av vård av orkidéer beprövade kompositioner från kända tillverkare – “Sad Miracle”, Bona Forte, “Oasis”.

Specialpinnar-gödselmedel för orkidéerKontrollera om det gödselmedel som är lämpligt för orkidéer kan utföras av dig själv:

 • surhet av pH 5-7;
 • låg koncentration av näringssalt
 • lösliga chelatformer används;
 • kompositionen bör innehålla spårämnen, vara komplex
 • Närvaron av stimulantillsatser ökar läkemedlets värde.

Användningen av organiska gödningsmedel är farlig på grund av kompositionens oförutsägbarhet och en stor mängd kväve.

Exempel på kända gödselmedel från olika tillverkare kan vara följande formuleringar.

 1. Agricola, ett speciellt mineralgödselmedel för orkidéer. De är lätta att använda. Kompositionen innehåller alla nödvändiga ämnen i en löslig form. För bladförband kallas denna komposition i en aerosolbehållare “Doctor Foley”.
 2. Kompositionerna av Bona Forte är en komplex näring för orkidéer med en vitamincocktail och mikroelement. Av de föreslagna drogerna är detta det mest prisvärda.
 3. Primeren “Fasco” och den eponymous produkten är utformad speciellt för orkidéer. I denna komposition främjar balanserad näring den snabba utvecklingen av unga växter.

Producenter släpper ut nya droger, men man måste närma sig med gödsel av orkidéer. Använd kompositionen från beräkningen av 10 droppar per liter arbetslösning. Matning av rötterna genomförs genom nedsänkning av potten i den beredda lösningen under 20 minuter. Ett bladbladgödselmedel för orkidéer utförs endast om det behövs för att lossa klorosbladen. I det här fallet sprinklas löven på båda sidor och försöker fukta luftrötterna. Därefter måste du dränera dropparna i bihålorna. Blommor måste täckas under bearbetningen.

Användningen av cytokininpasta för orkidéer på orkidéerna

Cytokininpasta för att väcka de sovande njurarnaUtseendet hos barn i orkidén hemma är ett sällsynt fenomen. Pasta, där den aktiva substansen cytokonin stimulerar celldelning på något biologiskt objekt. Hos människor, med hjälp av cikotin ärr avlägsnas, i en orkidé det främjar den aktiva tillväxten av sovande knoppar.

Använd en pasta för orkidéer genom att applicera den på en plats där du sover under en skalig knopp. Det är nödvändigt att ta bort skyddet och applicera lite pasta på den öppna njuren. Detta kommer att utlösa uppkomsten av barnets eller blommens pil. Du behöver lämna en enda flykt i noden och radera resten. Beroende på styrsystemets rotsystem kan man samtidigt stimulera tillväxten av högst 3 neoplasmer. Det kan vara spädbarn eller blommor. Man måste komma ihåg att en orkidé under intensiv tillväxt av barn kräver särskilt noggrann vård.

Sekvensen av operationer för att erhålla barn som använder cytokininpasta för orkidéer visas i figuren.Förfarande för användning av cytokininpasta

Sammansättningen lagras i kylskåpet och det tar en hel del av läkemedlet att växa en ny orkidé eller blomstermix.

Användning av stimulans är nödvändigt, styrd av växtens biologiska cykel. Bättre på våren, före orkidéens uppvaknande. För pedunellens födelse ska sovhandtaget smörjas minimalt. För att få barnet måste du ansöka mer pasta, från matchhuvudet.

Använd inte pasta för att stimulera på försvagade växter som har påverkats av sjukdomar eller skadedjur. Unga växter som är under två år och har inte 6 löv är inte redo för reproduktion. Njurarna kommer att utvecklas, men själva växten kan dö av outhärdligt arbete.Resultatet av appliceringen av cytokininpasta

Arbeta med pasta i skyddshandskar. Kompositionen bör appliceras punktvis, faller inte av misstag på löv eller rötter.

Erfarenhet av att använda cytokininpasta-video