växa babianer i trädgårdenNågra knölar, som gladioler, är otroligt populära, medan andra ännu inte är kända för ett brett utbud av blomsterbutiker. Sådana dekorativa sällsynthet inkluderar Babian, plantering och vård på det öppna marken, förutom att med vederbörlig uppmärksamhet kan till och med nybörjare i blombruket axla.

Funktioner av plantan babians

bavianer i det vildaVäxter relaterade till iris, gladiolus och Ixias, i naturen, kan ses endast i södra Afrika, med de flesta 80 arter – det är endemiskt, som bor i utkanten av Sydafrika. Tack vare de täta saftiga ormarna som växer på ganska torra slätter, uppsamlar Babians fukt och tål en vilodag. Visst, inte alla växter lyckas vänta på uppvaknande. Knölarna skopas upp och ätas av babianer, i vars ära hela familjen heter.

vita babianblommorSom dekorativa grödor odlas flera arter idag, som varierar i storlek och form av blommorna, deras färg och blöternas utseende. Trots sortnivån och artens mångfald är beplantningen av bavianen i det öppna marken och vården av alla odlade växter av detta släkte föremål för allmänna regler.

Till trädgårdsängar i augusti dekorerade med vita, gula, rosa och lila blommor, som samtidigt påminner om gladioler och tulpaner, det är nödvändigt för Babian att skapa förhållanden nära hemlandets natur.

Plantering babian på våren på marken och blomman

babiana i en krukaGäst från Afrika till Ryssland odlas som en planteringsjord kultur rum eller trädgård blommor. I det senare fallet, små knölar med en tunn långsträckt hals väntar för plantering i öppen mark under våren, och omsorg babianoy varar till hösten, när plantorna har avslutat blommande och gräva sin underjordiska delen skickas för lagring.

pärlor av babianVid val av en webbplats bör det beaktas att Babians är lättsam. Trots vård babianoy, landar i öppen mark i Sibirien, i Uralregionen och Nechernozemie det kan frysa under vårfrost och tidiga hösten frost. Därför är det bättre att plantera blommor under skydd av buskar, stora perenner, alpina glidbanor eller byggnader.

Related  Hemvård för hymenocallis

Perioden för plantering börjar i mitten av april och varar fram till slutet av maj. Med en långvarig fjäderblad kan man plantera i volyma torvkrukor, och när marken och luften värms upp, överför de spillda babianerna till trädgården.

plantera lökar lökarDessutom bör marken på plats vara tillräckligt förlorad för att knölarna inte är rädda för sönderfall och aktivt utvecklade rötter. Torv och sand läggs till den täta jorden för att plantera babianer, längst ner på landningsdjupet på 5-7 cm gör dränering från fint expanderad lera och sand.

curtainina babiansSärskilt vacker Babian på den öppna marken, som i bilden, ser ut i små gardiner, så mellan snoddar lämnar ca 10 cm, som är nödvändiga för tillväxten av ett bladutlopp. När planteringsarbeten är färdiga vattnas platsen, försöker att inte tvätta marken och mulch.

Barnomsorg när de växer utomhus

förlängda ljusa blommande av BabianÄven om babianerna ackumulerar fukt och näringsämnen i kolvarna, under sommarperioden planteras växterna regelbundet och rikligt och försöker inte tillåta att jorden torkas. Dessutom vårdas om en bavian efter plantering på den öppna marken inkluderar:

  • manuell avfallsbehandling av platsen;
  • gödsling, hålls en gång i månaden;
  • mulching av jord;
  • skydd mot insekter skadedjur, svamp och bakterieinfektioner.

Eftersom plantorna och hela rotsystemet är nära ytan, behandlas jorden manuellt före utseende av löv och under den vegetativa perioden.

Torv mulch förenklar vården och hjälper till att undvika att överskrida den afrikanska skönheten.

anbudsblomning av en bavianBabiana är termofil och utvecklas bra när jorden och luften på sängen växer till 22-28 ° C. Om sommaren är kall fryser termometern ibland omkring + 15 ° C, växten stannar i utveckling, dess skyddskrafter minskar, risken för försvagning och dödsfallet av knöl ökar. För att förhindra att det händer är det bättre att plantera ett växthus av film eller ett tjockt non-woven material i dessa dagar.

Related  Egenskaper för vård av Kaladium och en beskrivning av dess sorter

Top-dressing stimulerar tillväxten av grönska, och från och med andra hälften av sommaren börjar Babianblomningen i augusti och fortsätter, om vädret tillåter, fram till slutet av september.

Babian på den alpina kullenInvånarna i de södra regionerna kan observera hur hela den ovanjordiska delen av växten också dämpar sig efter pedunens död. I mittenbandet, när man odlar bavianer på det öppna marken, är det inte alltid möjligt att vänta på att blomman ska gå i pension. Glödlampor utgrävas före kallt väder och början av höstregn, vilket orsakar infektion med svampsjukdomar och råtta.

På vintermånaderna sparas babianer i en sval torr torv eller sand. Den optimala temperaturen, vilket gör att växten kan bilda grunderna för lövverk och framtida skikt, är 10-12 ° C.

Känna till Babian – video