Tibetansk mjölksvampUnder 6 tusen år har mänskligheten inte upphört att kämpa med olika sjukdomar. På jakt efter en lösning på problemet har människor upptäckt en unik potion för att stärka kroppens mjölksvamp. Det finns många versioner av sitt ursprung, men ingen av dem har dokumenterats. Svampen är oftast associerad med tibetanska munkar. Enligt en legend leste de mjölk i små lergods. Läs också en intressant artikel: om fördelarna med en svamp

mjölkprodukter från mjölk svampEn gång sågs det att mjölken suger på olika sätt och har en ovanlig smak och konsistens. Med det som mat blev munkarna hälsosammare, vilket indikerade dryckens helande egenskaper. Och med tiden uppträdde vita buntar av ovanligt ämne i den. Så det fanns en tibetansk mjölksvamp. Hittills används denna produkt ofta för att göra en mirakeldryck. Den används för jäsning av ko, get, får och jämn hästmjölk. Resultatet är en terapeutisk dryck som har en positiv effekt på människokroppen.

År 1867 framkom en artikel i ryska tidningar om kefir, erhållen med hjälp av mjölksvamp och dess effekt på människokroppen. Och i början av 1900-talet började många att använda den i stor utsträckning för behandling av mag-tarmkanalen.

Biologiska egenskaper hos “magisk” dryck

Mjölksvamp och mjölkMånga människor är förvånad när de lär sig att mjölksvampen i själva verket inte är en svamp. Snövit elastiska glomeruli bildas som ett resultat av den harmoniska samexistensen av levande bakterier och jästföreningar. I utseende liknar de knölar av blomkål eller kokt ris. Färgen är ofta vit, ibland lite gulaktig i färg.

När bakterierna går in i den mjölkiga miljön sker en biologisk reproduktionsprocess. Glomeruli sväller, ökar i storlek, delas och mjölken blir en fantastisk kefir. På grund av kemiska reaktioner erhålls en dryck som innehåller följande aktiva substanser och mikroorganismer:

 • mjölkbakterier;
 • jästsvampar;
 • polysackarider;
 • enzymer;
 • fettsyror;
 • proteiner, lätt smältbar karaktär;
 • alkohol.

läckra kefir baserad på mjölk svampKefir, erhållen på grundval av mjölksvamp är rik på ett antal användbara element för vuxna och barn:

 • tiamin – (vitamin B1);
 • riboflavin (B2);
 • pyridoxin (B6);
 • kobolamin (B12);
 • kalciferol (D);
 • retinol (A);
 • niacin (PP);
 • folsyra.

Den snövit blandningen innehåller kalcium, jod, järn och zink – viktiga element för människans liv.

Läkande egenskaper hos ett unikt läkemedel

positiv effekt på kroppenNär en person står inför ett litet obehag, uppmärksammar han ofta det inte. Men när allvarliga problem uppstår försöker han hitta en klok väg ut. Unika egenskaper mjölksvampen har en fördelaktig effekt på kroppens allmänna tillstånd.

Om du regelbundet äter sådana kefir kan du lösa ett antal allvarliga hälsoproblem:

 1. Stimulerar tarmens arbete. En drink med en uppsättning levande bakterier och jästföreningar återställer den naturliga mikrofloran i matsmältningssystemet. Som ett resultat normaliseras metabolismen, kroppen är renad och fettförbränningen.stimulerar arbetet i magen
 2. Experter tror att immunsystemet är inbäddat i tarmarna. Därför, med sin regelbundna rengöring ökar nivån på kroppens försvar. Mjölkdryck, som erhålls genom att odla en tibetansk svamp, kan sägas vara vårdnadsfull för vår hälsa.
 3. Med en kronisk sjukdom i matsmältningsorganen (mag, lever och bukspottkörtel), främjar svampen den snabba elimineringen av gallan. Tack vare denna mat absorberas bättre av kroppen.för kroniska sjukdomar
 4. Drycken har speciell effekt på fartygen. Mjölksvampens komponenter renar cirkulationssystemet, vilket medför att artärtrycket normaliseras. Dessutom är huvudvärk mindre vanligt, risken för att utveckla ateroskleros reduceras.positiv effekt på blodkärl

De aktiva komponenterna i produkten används för att förhindra olika sjukdomar. Speciellt är det nödvändigt att notera följande:

 • njurkolik;
 • stomatit i munhålan;
 • överskott av glukos i blodet;
 • reumatism;
 • bronkit av olika svårighetsgrad;
 • ländryggssmärta;
 • tröst i könsorganen;
 • tumörer av olika slag (godartade och maligna).

Trots de positiva egenskaperna hos den dryck som erhållits med mjölksvampen är det för vissa människor begränsningar. Det är kontraindicerat att ta yoghurt för dem som är allergiska mot mejeriprodukter.

allergi mot mejeriprodukterDet kan givetvis inte sägas att den tibetanska svampen är ett botemedel mot alla sjukdomar. Men tillsammans kan du uppnå mycket. Korrekt näring, motion, positiva känslor, balanserad inställning till arbete och kärlek till människor kommer att bidra till att spara din värdefulla hälsa.

Regler för att odla en ovärderlig frukt

mjölk svamp odlingEnligt vissa människor uppstod mjölksvampen genom konstgjord odling. När allt kommer omkring är det inte i någon naturlig vattenkälla. Därför anses produkten vara en ovanlig och mystisk organism, som innehåller ett stort antal användbara element. Biologer anser att han är en grupp av zoogluer, eftersom produkten inte betraktas som en växt eller ett djur otvetydigt.

Tibetansk kefir champinjonSom ni vet består den tibetanska svampen av ett stort antal mikroorganismer som matar på mjölk. För att de ska kunna samordnas framgångsrikt är det som helhet viktigt att bibehålla en optimal miljö för sin bostad. Varje överträdelse leder till att en dyrbar produkt dör. Därför är många intresserade av frågan om hur man odlar en mjölksvamp från början, för att självständigt göra en helande drink.

medicinsk dryckNågon kan göra invändningar: det här är omöjligt utan källmaterialet, som säljs på apotek. Det är lättare att köpa en färdig produkt och odla den hemma. I stort sett är detta sant. När allt kommer omkring mjölk svamp, denna kombination av två helt olika från varandra, varav en är alger.

Huvudsyftet med att erhålla en levande starter är emellertid en helande dryck för hälsofrämjande.

För odling av tibetansk svamp används endast högkvalitativ mjölk, helst av naturligt ursprung.

mjölksvamp av god kvalitetVäxa en unik svamp i hemmet är inte svårt, om du kan köpa en liten bit av levande material. Det säljs ofta i apotek eller specialiserade onlinebutiker. Vissa vänliga människor ger gärna det till sina vänner. Det är bara att berätta för andra om viljan att odla en mjölksvamp i hemmet.

Förbered en helande kefir baserad på en mjölksyra starter är ganska enkelt. Gör så här för att göra följande:

 1. Lägg i 1 matsked tibetansk svamp i en ren maträtt.sätt den tibetanska svampen i burken
 2. Häll det i ett glas kall mjölk.häll mjölken och täck burken med gasbindning
 3. Täck behållaren med en gasduk.
 4. Sätt i en mörk plats, bort från direkt solljus.håll dig kvar på ett mörkt ställe
 5. Efter 24 timmar strömmar den resulterande vätskan genom en ostklaff eller en sikt.

Kefir är redo och det kan ätas.drick kefir medicin

En annan volym vätska kan användas för att förbereda drycken. Svampen kommer inte att lida av detta. Om mjölken är liten kommer kefir att bli tjock och lite sur, men tillräckligt snabbt. När man använder en stor mängd vätska, kommer drycken ut med mildt surt och flytande konsistens. Men fermentationstiden ökar till 30 timmar.

För att bestämma den lämpliga versionen av produkten är det lämpligt att försöka laga det med en annan mängd vätska. Samtidigt justera jäsningstiden. Ju längre svampen är i mjölken, desto mer sura blir drycken.

Vård och användning

att konsumera kefir i små kvantiteterFör att surdegen ska växa framgångsrikt hemma, och drycken är användbar, är det tillrådligt att veta hur man bryr sig och äter väl mjölksvampen. Det finns flera grundläggande regler för att odla och ta hand om en gröda:

 • täcka bara fat med gasbind eller specialpapper för att inte blockera tillträde till luften;täcka bara med gasväv
 • användningen bör vara glas eller keramikbehållare;
 • Använd inte en skärm med metallnät;använd plastfiltret
 • fyll kulturen med kall vätska;
 • Fettinnehållet i mjölk bör inte överstiga 2%
 • kokad hällning passar inte;
 • jäsning endast vid rumstemperatur.

spänna en färdig dryckEfter filtrering av den färdiga drycken ska den levande kulturen tvättas noggrant. skölj mjölk svampenDet är bättre att göra detta under rinnande vatten, rumstemperatur. En het eller för kall miljö kan skada bakterier och jästsvampar.

Om svampen ändrar färg (mörknar), blir täckt med obehaglig slim, eller tomrum bildas inuti det betyder det att det har dött. Du måste bli av med det direkt!

I vissa fall är utseendet på tecken på slem inte farligt. Det räcker att skölja svampen, torka den och häll den med mjölk. Om kefir erhålls med en obehaglig lukt ska den hällas.

en användbar dryck för hela familjenEftersom den tibetanska svampen är en levande organisme, upprepas proceduren regelbundet, eftersom den måste vara näringsfull. Vid långvarig frånvaro kan den hällas med utspätt vatten i lika stora proportioner. Sätt på suringen på en sval plats. Optimalt förvaringsalternativ – kylskåpets nedre hyllplan.

Ofta kommer ett ögonblick när odlingen av kultur blir omöjlig på grund av olika omständigheter. Det bästa som kan göras är att ge någon en levande “bukett” och förlänga sin existens. Vissa fans av den tibetanska svampen fyller den med renat vatten och skickar det till kylskåpet. Där fortsätter han att leva ytterligare 2 eller 3 månader. Det viktigaste är att inte glömma, ibland, byta vattnet.

lycklig familjDen stora användningen av drycken visar att det verkligen gagnar kroppen. Innan du börjar dricka medicinsk kefir är det lämpligt att förstå de grundläggande reglerna för sitt intag:

 1. Vuxen person nog att dricka 250 ml per dag. Ta en drink en timme innan du sover på en tom mage.
 2. Den minsta hälsokursen varar minst 20 dagar. Därefter görs en paus (10 dagar). Om så önskas kan du upprepa det igen.
 3. Experter rekommenderar att man tar en drink som erhålls genom att odla en mjölksvamp, i ett år med korta pauser.
 4. Under körning av kefir är det förbjudet att dricka alkohol eller tinkturer på alkohol.

De första veckorna efter att läkemedlet har tagits, genomgår kroppen stora förändringar. Förbättrar matsmältningen, vilket leder till bildandet av ett stort antal gaser och frekventa avföring. Därför är det bättre att inte dricka en livgivande dryck före arbetet. Som ett resultat rengörs tarmarna, och magearbetet normaliseras. Dessutom ökar immuniteten, hjärtat stärker och livet blir roligare.

vi dricker kefir på kvällenBörja ta kefir, helst i små doser – högst 100 ml. Dryck kan göras på morgonen på tom mage och på kvällen innan du lägger dig. När kroppen anpassar sig, överskrid inte den inställda maximala dagliga volymen – upp till 600 ml. Om du har några allergier mot drogen, sluta ta det direkt.

Mjölksvamp mufflar effekten av vissa läkemedel. Detta gäller speciellt för patienter som är beroende av den dagliga dosen av insulin.

Kefir, erhållen med hjälp av en mjölksocker, lämpar sig för att baka hemlagade kakor, svamp, pajer och pizza. Drick sallader och bereda marinader för köttprodukter, vilket ger dem en speciell smak. Läkemedlet används också för kosmetiska ändamål, som grund för att förbereda masker för hår och ansikte.dryckesmask

Sammanfattningsvis kan man se att det är ganska lätt att odla en mjölksvamp i sig själv. Det viktigaste är att följa de allmänna regler som fastställts av specialister. Daglig vård, som inkluderar utfodring av levande kultur med mjölk, regelbunden tvättning under rinnande vatten, främjar framgångsrik tillväxt av svampen. Glöm inte åtkomsten av luft och den optimala temperaturen i rummet. Vid långvarig frånvaro, överför den tibetanska svampen till vänner eller en god bekantskap. Belöningen för arbetet kommer att vara stark hälsa och ett liv fullt av mening.

Hur man bryr sig om mjölksvamp – video