clematis i förortsområdetFör att odla vackra clematis (som i bilden) måste plantering och vård på öppna fält följa vissa regler. Endast i detta fall kommer de att behaga “vattenfallet” av blommor av olika nyanser av varje förbi. Anläggningen hänför sig till en känd familj av smörgåsar. På grund av att stammen efter tre år av sitt liv blir hård, kallar botaniker ofta clematis en träblomma. På grund av att den inte är finig kan växten observeras på olika kontinenter på vår planet, men oftare finns den på östra Asiens marker.

Det är en unik typ av blomma som inte bara har ett attraktivt utseende, men också mycket användbart. Det har använts i medicin i många år. Clematis kan rena luften och förbättra en persons allmänna tillstånd.

Planterar växter på det öppna marken i Uralerna

odling av clematis i uralernaOmsorg för denna typ av blomma kräver ingen speciell kompetens. Men trots detta finns skillnader i växande växter på olika kontinenter. När det gäller landnings- och vårdklematis i Uralerna, är det något annorlunda än att växa i varmare regioner. Detta beror främst på det hårda klimatet och ganska svåra väderförhållandena.

I naturen finns det cirka 230 arter av denna växt, men endast en del kan planteras i denna del av planeten.

Clematis, som lätt tolererar plötsliga temperaturförändringar:

  1. Zhakman. Det är en liana som har ganska stora knoppar. Ofta i lös form är de en lila nyans. Skott av denna sort kan nå 4 meter i längd.clematis av jacmman sorten
  2. Integrifoliya. En buskeart vars höjd når 2,5 meter. Blommans diameter är ca 12 cm. De liknar väldigt mycket klockor. Visa endast knoppar på unga kvistar.Clematis Integrfolia
  3. Vintsella. Längden av skott av denna växt kan nå 3,5 meter. Bladen är komplexa. Blommor stora. Ofta har de en rosa, lila eller röd ton. Med rätt vård kan upp till 100 knoppar dyka upp på en buske.clematis Vincella

Clematis i den nordvästra delen kräver speciell plantering och vård. Till växten dog inte på vintern, det borde planteras under vårens första månad. Före frost växer buskarna starkare och rotar väl. clematisplantor i plantskolanSaplings som köps i butiker bör placeras endast i öppna områden där det finns god tillgång till solen.

Clematis i uralerna kommer att utvecklas bra om de planteras på en terräng skyddad från vinden.

Växtplantor behöver ett djup av 20 centimeter. Spåret för blomman bör förberedas i förväg. Diametern bör vara ca 0,7 centimeter. Om jorden är dålig, är det bättre att göra en dimple bredare. Detta är nödvändigt för att i mitten var en plats där man skulle kunna lägga på gödningsmedel.

Clematis plantorFör områden där grundvatten är nära bör dränering användas. Dessa är växter som inte gillar för mycket fukt.dräneringsanordning

Även clematis reagerar dåligt på sura och lerajord. Optimalt alternativ för vinstockar är ett näringsrikt, fräckt substrat.

Mycket beror på den rätt förberedda platsen för plantering. Till plantan som snabbt fångas på bör botten läggas ett lager av sand eller perlit, som kommer att fungera som bakpulver. Saplingen bör vara insvept av jord, förbunden med humus.

För att underlätta vården av växten bör unga plantor omedelbart fästas till det stöd som de kommer att ströva runt.

clematis landningInnan du placerar plantorna i jorden måste du beskära dem. Skott tas bort så att det finns två levande njurar. Sektioner ska sprinklas med kol. Detta skyddar dem från ruttna. Efter plantering måste plantorna vattnas.

Clematis vård i uralerna

Clematis vård i uralernaFör att blomma blomman med en lång, riklig blomning, måste man inte bara veta hur man planterar clematis, utan också hur man ska ta hand om det. Ett stort inflytande på tillväxten har växter som är nära. Gynnsamt påverkar utvecklingen av vinstockar vilda druvor, kampsis, aktinidia.

Regler för vård av en växt:

  1. Top dressing. Detta är en viktig del av vården av växten. Gödsel blomman bör vara flera gånger om året. På våren rekommenderas att införa medel baserade på kväve. Det är bäst att använda flytande preparat som späds före användning i vatten. Kväve kommer att accelerera vinterns tillväxt i början av våren och ge den en frodig gröna. Det andra förfarandet utförs före det spirande. För detta är det nödvändigt att använda kaliumföreningar. askansökanDet bästa alternativet är aska. Stop top dressing bör vara det första utseendet på blommor. Om du fortsätter att göra gödselmedel, slutar clematis att blomstra, och alla dess styrkor kommer att gå till utvecklingen av grönska. Den första blomman varar i 14 dagar. Efter detta, efter några dagar börjar den andra fasen av blomningen, för vilken en liten mängd kaliumgödningsmedel måste tillsättas igen.gödselmedel för clematis
  2. Trimning. Till anläggningen nöjda ögat med riklig och långvarig blomning, är denna procedur helt enkelt nödvändig. Om du tar bort vuxna och skadade skott, förnya bushen snabbt sin styrka, och kvistar accelereras i tillväxt. För vintern är det nödvändigt att skära av alla grenar och lämna två eller tre noder ovanför marken.clematis skärning
  3. Förberedelse för vintern. Eftersom i Uralerna under lång tid finns det stora förkylningar, bör buskarna skyddas. För detta rekommenderas att använda dukar, som kan köpas på en specialaffär.clematisberedning för vintern
  4. Skadedjur. Denna växtart har gott motstånd mot olika sjukdomar. Men trots detta påverkar clematis fortfarande vissa sjukdomar. En av dessa är viljan. Det är en sjukdom som, för det första, övre bladplattorna lider. Om ingenting är gjort, kan busken dö.clematis behöver hjälp

Det bästa sättet att bli av med sjukdomar som påverkar clematis är lösningen av kaliumpermanganat.

Om du observerar alla villkoren för att odla en vinstock, så kan du på kort tid observera den vilda blomman av denna otroligt vackra växt.

Ett snabbt sätt att multiplicera clematis med frön

clematis frönDetta är en av de viktigaste metoderna som används av trädgårdsmästare. Att veta hur man odlar clematis från frön kan du snabbt öka samlingen av denna fantastiska blomma. Lianens korn kan vara stora och små. Från dem beror varaktigheten av spiring av frön och kapacitetsperioden för kapslarna.

Storleken på frön beror inte på storleken på knoppen och busken själv.

För att odla clematis från frön hemma måste du först skörda frön. I växter med små frön kan samlingen av frukter börja en månad efter slutet av blommande och i stora växter – efter 4 månader. Förvara dem i ett rum med ett minimum av fuktighet och låg temperatur.

Såddsteg:

  1. Framställning av korn. Barboring är det mest effektiva sättet. Tack vare honom ökar grödans frekvens av frön ibland. För att göra detta måste du hälla en lösning av läsk i en liter burk (2 teskedar per 200 ml vätska). I den resulterande blandningen sätta kornet och anslut dem till kompressorn för akvariet. I detta tillstånd, håll i 5 timmar. Denna procedur rekommenderas varje dag i en vecka. Samtidigt byter vattnet dagligen. Kornen kan också placeras i tillväxtstimulatorn i trettio minuter.bubbla av clematis frön
  2. Sådd. Använd endast en trälåda, vars höjd är inom 20 cm. Sår kornen i ett substrat som består av torv, fez och trädgårdsjord (i lika stora delar). I botten av tanken låg dränering. För detta kan du använda krossad tegelsten eller expanderad lera. På jordens yta gör du små furar som inte är mer än 1 cm djupa. Placera kornen 5 cm från varandra. Toppa med jord och häll med en spray.clematis plantor
  3. Transplant. Efter att två löv har blivit på de unga plantorna, kan du transplantera sina plastbehållare.

Top att nypa. Att landa på en permanent plats nästatransplantation i separata behållaret efter plantorna är väl förstärkta.

Till frö sprutas snabbt, det rekommenderas att göra ett minikväxthus med polyeten.

Om allt är gjort korrekt, så observeras den första blomman i andra eller tredje året av sitt liv.

blommar unga clematisFör att accelerera spiring kan det vara en metod för manuell avlägsnande av skyddsskalet. Men detta bör göras mycket noga, för att inte skada kärnan.

Plantering, vård och multiplikation av clematis i Uralerna är ett tillfälle att njuta av plantans unika blomning under hela den varma årstiden. Om du uppfyller alla villkor, kommer lianen alltid att ha en vacker utsikt och dekorera någon del av webbplatsen.

Video om funktionerna vid plantering och vård av Clematis