doft av påskliljor på vårenInte alla vet, men det finns många sorter av påskliljor. Växter skiljer sig i form av blomman, vägen för växande, varaktigheten och varaktigheten av blomningen. Tänk på de populära och vackraste sorterna av påskliljor, deras foton och rätt namn.

Poetisk Narcissus

poetisk påsklilja på bergstopparnaBlomman kommer från bergen. I naturen ligger poetisk narciss på hög mark, nära reservoarer och källor. Ursprungligen var arten skild nära Medelhavet och inte långt från Italien. Växten växer snabbt och blommar bland kastanjeträden. För att fullt utveckla blomningen krävs måttlig fukt och direkt solljus. Blomman växer till 50 centimeter i höjd. Förökas av lökar som har formen av en boll eller ett kycklingägg med en spetsig ände. En busk av en poetisk narcissus producerar upp till fem platta, långa lakan. De har en ljusgrön färg. Blommor blommar på en enda gren, vit, huvudet ser ner. Inuti dem finns en krona av ljusgul färg.

narcissus poetisk på platsenArten kläcktes först 1538. Italienarna tyckte om narcissus med sin starka doft. Storleken på blommande blomman når sex centimeter. Den blommande stammen växer längre än bladen och kan nå femtio centimeter. Anläggningen visas från marken på våren, växer aktivt och börjar blomstra i maj. Blomningsperiod upp till 12 dagar.

Med en minskning av temperaturen på vintern under 10 grader, kräver blomman skydd.

Att ha bekantat med fotot med påskliljen och beskrivningen av sorten, kan du välja växten av poetisk narcissus du gillar och späd den på din webbplats.

Gul Narcissus

gula påskliljorEn representant för denna sort har ett efternamn – en falsk narcissus. Blomman kommer från Frankrike, Tyskland och södra Italien. Det växer bra på sluttningarna av Kaukasus berg. Gul påsklilja växer kort. Den vuxna växten når 30 centimeter. Förökas av lökar, vars diameter inte överstiger 5 centimeter. De har en rund form, oftare oval. En blomma växer på blombenet, som når en diameter av 4 cm. Blomman i processen med aktiv tillväxt ger tunna, mörkgröna löv som ligger under blomman med 10 centimeter.

Inom den blomstrade blomman finns en krona, ljusgul med en korrugerad ojämn kant. Blomningstiden för gul narcissus inträffar i mitten av maj. Det varar inte mer än 15 dagar. Blomman är uppfödd och introducerad i trädgårdsodlingen sedan 1500.

Tack vare denna variation har ett antal växtformer erhållits genom korsning.

Gula påsklilja trädgårdsmästare brukar nära att förlora nära husen och steniga trädgårdarna, plantera dem bredvid tulpaner, den kungliga kronan, blandade planteringar och kompositioner med enbär.

Vit Narcissus

vita påskliljorBlomman togs från de iberiska öarna. Det växer bra på sluttningarna av berg berikade med pittoresk vegetation, inklusive rikligt gräs. Vit påsklilja kan ses på surgjord jord eller i tallskogar. Den vuxna blomman når 35 centimeter. Förökar och stolar med lökar. De har en storlek på högst 4 cm och en sfärisk form. Blomman har tunna, flera gröna blad. Den blommande stammen överstiger inte 23 centimeter. Blomman är vit, som den inre kronan.

Vit påsklilja introducerades i kulturen sedan 1579. Börjar växa aktivt från mitten av våren. I slutet av maj löser blomman blommor, som inte luktar mer än 10 dagar.

När man växer under låga temperaturer bör påskliljor skyddas under den kalla årstiden.

Rosa Narcissus

rosa påskliljorBlomman togs 1520 från västra Italien. Vid ungefär samma tid introducerades sorten i kulturen i södra Frankrike. Rosa påsklilja skiljer sig från andra växtarter i en ganska hög storlek. Blomman når 45 centimeter. Bladen är mörkgröna och bredare än andra arter med 0,5 centimeter. Det kännetecknas av själva blommans färg. Under blomningsperioden ligger 1 knopp på pedicel. Blomman har en vit färg med en försiktig rosa krona, ganska ovanlig för denna grupp av växter.

Den rosa narkissan reproduceras med hjälp av lökar. I en vuxenväxt kan de nå 5 centimeter. Narcissus blommar i början av maj. För att bevara blomman är glödlampan bättre för att gräva och hålla kvar på ett mörkt ställe fram till våren. Rosa påsklilja kan inte bara förädla trädgården, utan också överraska gästerna. Växten kommer att uppmärksamma blomsträdgården i vilken design som helst.

Narcissus Tet-a-Tet

cyklamen påsklilja Tet-a-TetBlomman tillhör cyklamen gruppen. Narcissus Tet-a-Tet odlas sedan 1584. Bragt från bergen i Kaukasus och Tyskland. Växten når en låg tillväxt. Oftast överstiger narciss inte en höjd av 25 centimeter. På pedicel finns en blomställning. Knoppen har ett hängande utseende, det sänks kraftigt till marken. Blomman är ljusgul med ovanliga kronblad, uppåt uppåt.

Narcissus Tet-a-Teth blommar från början av maj. Den har en trevlig arom. Det tolererar inte torka. Växter planteras längs kantar och låga staket. Det växer bra och producerar nya glödlampor med sfärisk form. När vintern blivit utgrävd blommar och lagras på en mörk, sval plats tills våren börjar.

I antika Rom betraktades påskliljorna blommor som symboliserar segern. Efter slaget hängdes vinnaren runt halsen på en krans från denna växt. Några hjältar av slagsmål förde levande buketter till åskådare.

Dubbla påskliljor

påskliljor blommar i stuganDe flesta sorter av terry påskliljor tas från Sydamerika. Växten gillar ett fuktigt klimat och tolererar inte en långvarig torka. Denna grupp innehåller flera typer av påskliljor, betyg med ett foto, namn och beskrivning presenteras nedan.

Gay Challenger

Terry påsklilja Gay ChallengerEn lågväxande växt med mörkgröna löv 0,5 centimeter bred. På varje pedicel finns en blomma av ovanlig skönhet. Terry påsklilja under blomningen har en gul blomma med en ljus orange oransje, ojämn i storlek. Budets storlek kan överstiga 7 centimeter. Blomman är dekorerad med buketter, den har ingen lika vid skärning. Det börjar blomstra i slutet av maj.

Betyg Texas

narcissus texasAvser en grupp terry påskliljor. Blomman är stor i storlek och har en krona. Färg vit – gul eller mjukt rosa. Narcissus är anspråkslös i att växa. Älskar berikad och fuktig jord. Bragt från Tyskland och Italien. Blomman har introducerats i kulturen sedan 1565. Texas har visat sig bra i grupplandningen. Lämplig för dekoration av blommiga kompositioner, kan inte länge utan vatten vid skärning.

Terry påsklilja av Texas sort aromatiskt doftande i blomningen från mitten av maj. Med en kall vinter är det bättre att täcka.

Narcissus Ice King

påskliljor Ice KingVäxten är uppfödd i Italien och planterad av trädgårdsmästare sedan 1850. Narcissus Ice King reproducerar vegetativt. Lampan på en vuxenväxt överstiger inte 5 centimeter. Hur ser narcissen ut?

Bilden visar blommans familj. Växten har breda löv, belägna under och vid knoppnivå. Varje pedicel har en vit blomma med en ljusgul krona. Narcissus Ice King präglas av stora blommor, vars storlek är 11 centimeter.

Den växer i rikligt fuktig mark. Kan inte tolerera en långvarig torka.

Blomman förblir av trädgårdar, den används i blomma kompositioner. Narcissus Ice King börjar blomstra från början av maj. Det kommer att tacka odlaren med vackra blommor till slutet av månaden.

Vad ser Tahrian Narcissus ut?

påskliljor av TahitiVäxten har stora dubbla blommor och når en storlek på 10 centimeter. Huvud kronbladets färg är ljusgul. Inuti finns en röd-orange krona. Narcissus Tahiti i perioden med aktiv tillväxt växer till 35 centimeter. Har smala mörkgröna blad som ligger under knopparna. Varje blomma är på en separat pedicel.

Växten reproducerar vegetativt, växer i närheten av husets tomter. Väl tolererar direkt solljus, älskar fuktig jord. Utmärkt växer i grupper. Få aktiv tillväxt sedan mitten av maj. Vid slutet av blomningen bleknar, men förlorar inte sin behagliga doft.

Narcissus Replit

Terry påskliljor ReplitVäxten reproducerar på ett vegetativt sätt. Tolerar väl solens strålar och kan växa i skuggan av träd. Växten har breda blad av mörkgrön färg, belägen vid eller under blomställningen. Det kan finnas flera knoppar på en pedicel. Blommor av stor storlek med kronblad av ljusrosa färg. Kronan är terry, med persika tinge. Växten når en höjd av 50 centimeter. Narcissus Replicate används för landskapsplanering av trädgårdar.

Blomman älskar rikligt berikad, fuktig och lös jord. Används i blommiga kompositioner.

Narcissus Rip Vann Winkle

påskliljor Rip Vann WinkleBlomman kan lokaliseras och blomma, vara i det öppna området och i skuggan av träd. En lågväxande växt som når högst 30 centimeter. Den har brett löv som inte växer till blommor. Narcissus Rip Vann Winkle växer i fuktig och berikad mark, tolererar inte torka. Blommor och kronor är terry, ljusgula. Varje pedicel har en singelknopp. Växten grävas efter blommande och planteras i öppen mark i slutet av vintern.

Narcissus Obdam

påsklilja ObdamAnläggningen tillhör en terrygrupp. Narcissus Jag luktar doftande med en subtil och raffinerad arom. Blommor placeras på en separat pedicel. Ha en mild beige nyans. Knopparna är stora. Vid avslöjande kan överstiga 10 centimeter. Växten växer stor. Vid slutet av aktiv tillväxt kan överstiga 50 centimeter.

Växtlökar i en befruktad jord på sensommaren. I början av våren börjar Narcissus spruka från marken. I mitten av maj trivs växten sin art. Blomningsperioden varar inte längre än 12 dagar. Vid slutet av denna period bränner blommorna ut till en vit nyans, men förlorar inte sin delikata smak. Trädgårdarna rekommenderas att plantera knölar i öppna soliga områden eller i skuggan av träd.

Hörlurar av en anläggning tillräckligt stor, upp till 6 centimeter. Narcissus Obdam planterade i trädgårdsplaner i grupper.

Intressant om arter och sorter av narcissus – video