tvinga ut blommor för semesternDet är inte svårt att föreställa sig ett vinterlandskap, när jorden är insvept i en bländande vit slöja, blåser en kallvind och frostsprickor. Den fullfjädrade ägaren i februari ger inte upp sin ställning, håller växtvärlden i grepp om torpor och vila. Men det är bara på gatan. Under taket av huset, där det är mysigt och varmt, blommar blommorna på fönstren med ingenting oföränderliga blommor, som är fulla av styrka och charm. Vad är hemligheten att skapa denna magnifika? Det oupphörliga arbetet hos älskare av blommande växter.

Blomstdestillation är en manifestation av kärlek för människor

Trots det faktum att blommorälskare utanför fönstret i februari skapar verkliga blommiga mästerverk i sina hem. För att göra detta använder de betesmarker – en process som gör att plantan blommar under en olämplig period för det. Oftast för detta ändamål väljes växter av dessa typer:

 • krokusar;krokusar
 • snödroppar;snödroppar
 • tulpaner;tulpaner
 • hyacint;hyacinths
 • påskliljor.påskliljor

Förberedelser för tvingning börjar långt före själva processens start. På våren, när gröna förekommer, välj lämpliga exemplar för destillation. Titta på växten, trädgårdsmästare riva av knoppar, så de har inte tid att blomma. För att framgångsrikt utveckla blommor, vattnas de regelbundet och matas. Som ett resultat absorberar glödlampan ett stort antal användbara element, som lagras i det tills destillationstiden.plantering av kvalitetsmaterial

Planteringsmaterialet lagras under den strikta temperaturregimen som fastställts av biologer. I juli – inte högre än 23 grader, i augusti – upp till 17. Om det är hemma är det omöjligt att skapa det, det är bättre att köpa glödlampor i specialutbud.

För destillation tar vi stora glödlamporFör destillationsprocessen är stora pärlor av rätt form lämpliga. Före planteringen befrias de från torkade vågar. I potten tillverkas en jord som består av jord blandad med sand (1: 1). Sedan plantera lökar 3 eller 5 stycken på ett avstånd av 1,5 cm. De bör sitta tätt, utan att röra varandra. Djupet av marken under dem är inte mindre än 8 cm. Toppskiktet är ca 2,5 cm.

Planteringsmaterialet som ska användas för tvingning i februari utsätts för konstgjord kylning. Den hålls vid en temperatur av 9 ° C i 4 eller 6 veckor.

tvinga glödlösa husEfter vattning tas krukorna till ett kallt rum med en temperatur på 5 till 9 grader. Där är de fram till utseendet av grönska och överförs sedan till ett varmt rum. De första 10 dagarna står de i mörkret för att påskynda tillväxten av skott. För detta är blommorna täckta med ett lock av svart papper. Så att de blommar i början av våren, läggs de rotade lökarna till bete under de första dagarna i februari. Och för att visa kärlek för kära kvinnor är det ganska möjligt med en bukett riktiga blommor.

Särskild vård för inomhusplantor

inomhus växter i februariVarhelst människor bor på planeten, försöker de att dekorera sina hem med inomhusväxter. När som helst på året kräver blommor uppmärksamhet, särskilt när fönstret är februari. Just nu börjar deras “våruppvakning”.

våruppvakningen börjarVäxter som växer i badkar eller stora krukor överförs till rymliga rum där det finns mycket ljus. Det kan värmas verandaer eller loggier. Vid denna tidpunkt sprutas blommorna och hälls med en lösning av mineralgödselmedel. För beredningen ta 10 liter vatten och 15 gram extra gödselmedel. Rör och använd som vattenlösning.

transplantationI februari är det lämpligt att inspektera den övre jorden bollen i blomma behållare. Om moss eller alger hittas ska de avlägsnas. För förebyggande är ytan täckt med stenar eller små stenar.

Kraftigt expanderade krukor är tid att replantera i nya behållare. Detta indikeras av rötterna som kommer ut från hålet i potten. Några unga blommor transplanteras regelbundet. Dessa inkluderar:

 • dieffenbachia;dieffenbachia
 • monstera;Monstera
 • Ficus.pipal

Växter som blommar på vintern är det lämpligt att flytta till nya krukor bara i februari. Under denna period är de i vila och ökar styrkan.

När blomman transplanteras fuktas jorden rikligt för att inte skada rotsystemet. Till blomman snabbt rotad placeras den bort från direkt solljus och sprayas regelbundet.

Transplanterade krukor är snyggt trimmade och ger dem en vacker form. Dessutom är februari rätt månad för förökning av inomhusblommor. förökning av krukväxterDet är under denna period som unga stammar verkar lämpliga för reproduktion i livmoderkrusantemum. De skärs noggrant och roteras sedan i separata behållare. Med glädje i slutet av vintern kan du “vila på laurbærna” bland de frodiga blommande inomhusplantor året runt.

Hemligheter att förbereda blomkål

plantor av gatumblommorNär våren är runt hörnet börjar fans av gatumblommor i februari att tänka på sina favoriter. De försöker att inte sakna den dyrbara tiden, utan att plantera frön av blommor till plantor. För att göra detta är det viktigt att välja ett kvalitetsplanteringsmaterial och framgångsrikt odla unga plantor.fröberedning och sådd

Före såning sugs frönna i en speciell lösning bestående av en svag koncentration av kaliumpermanganat med tillsats av borsyra. Fröerna tappas där och får stå i 12 timmar vid rumstemperatur. Sedan placeras disken i kylskåpet för samma gång. Förfarandet fortsätter tills utseendet på gröna skott.

När plantorna växer mycket långsamt, sås de i februari, i tid för vårens uppvärmning. Oftast i denna period växer blommor som:

 • petunia;petunia
 • salvia;salvia
 • viola;viola
 • pansies.pansies

För att uppnå det ultimata målet är det viktigt att överväga de viktigaste punkterna för odling av blomkål.

Lämpliga behållare

behållare för plantorFör såning ett stort antal blommor använder du en låg (ca 5 cm) trälådor med avtagbar botten. Sådana behållare räddar utrymme, men det är extremt obekvämt att extrahera plantor från dem. Vissa trädgårdsmästare sår frön i gamla skålar, krukor, kartonger. Men i sådana behållare kan jorden bli sur eller stillastående.

Det är bäst att så blommor för plantor i torvbehållare, plastkoppar, speciella krukor. Det viktigaste är att bevara rotsystemet av plantor när de transplanteras i nya behållare.

Fruktbar mark

bördig jordDen framgångsrika tillväxten av plantor beror på jordens kvalitet där fröna är sådda. Det bästa alternativet är att köpa den i butiken. Vissa sommarboende förbereder jorden själva. För detta blandas en del av gräsmattan med sand av samma mängd plus 3 delar torv. Som avloppsmaterial används litet grus eller grovkornig sand.

I inget fall kan du använda det land där växterna växte tidigare. Det finns sporer av olika svampar, mask larver och ogräsfrön.

Idealisk plats för plantor

plats för plantorSåda frön odlas ursprungligen i totalt mörker tills utseendet på gröna skott. Sedan placeras behållarna i ett rum där det finns mycket ljus. Den idealiska platsen är en fönsterbrädan, en veranda eller en uppvärmd loggia.

Regelbunden vattning och övre förband

vattning och gödningVattningen av fröna utförs med en sprutpistol eller kanna med en smal nacke. Först fukta växterna med en svag lösning av kaliumpermanganat i måttlig mängd, så att groddarna inte påverkas av överdriven fukt.

Fram till det ögonblick då plantorna planteras på den öppna marken behöver den utfodring. Lösningen kan framställas oberoende, med användning av 1 del Mullein i 20 delar vätska. Vissa trädgårdsmästare använder speciella mineralgödselmedel för växter i färdig form.

Att tillämpa sådana enkla råd i praktiken kan du framgångsrikt odla plantor, trots att februari är på gatan. När utsidan är kall och snöstorm, och en blomsterälskare sover inte på spisen, kommer han att träffa våren omgiven av frodigt grönska. Och detta är den sanna glädjen i deras arbete.

Vilka blommor ska så plantor i februari – video