potatisjuice Potatis är en oersättlig vegetabilisk produkt, men bara efter tillagning. Färsk potatisjuice, vars nyttan och skadan beror på råmaterialets kvalitet, är en medicinsk dryck. Dess mottagning beror på några begränsningar av hälsa, dosering och varaktighet av kursen.

Korrekt beredning och sammansättning av potatisjuice

pressningRåmaterialet för den medicinska drycken är potatis. Det är viktigt att hitta knölar som växer med minst förband och behandlingar under växtsäsongen. Potatis, som en svamp, absorberar från marken, absorberar från luften hela periodiska bordet. Därför är det viktigt att använda en miljövänlig produkt.

Källan kan bli din egen sommarstuga. För medicinska ändamål väljs potatis av medelstor från friska buskar. Han borde inte ha en grön beläggning på huden. Använd potatis, från och med 2 augusti. Det här är dagen för den första förfriskningen av unga potatis. I februari förlorar potatisen, även i en kall källare, sina användbara egenskaper för behandling.

Till potatisjuice istället för nytta orsakade inte skada, på marknaden köper dacha-ägare endast produkter från hushållet. I stora områden är odlingstekniken baserad på intensiv utfodring.

Varför den okända produkten är farlig kan man förstå från saftens kemiska sammansättning. Den innehåller 30 element, av vilka många är mycket sällsynta i andra odlade växter. Fullt vitaminuppsättning för grupp B möjliggör närvaron av vitaminer C, E och PP att stärka kroppens enzymserier.näringsvärde av potatis

Förekommer i kompositionen:

  • aminosyror;
  • potatisprotein tuberin;
  • fenoliska ämnen;
  • pektiner.

En sådan rik komposition representeras inte av någon produkt. Element ingår i en uppsättning lungor för assimilering av organiska föreningar. Det är emellertid den komplexa kemiska sammansättningen av potatisjuice som kan gynna och skada om produkten missbrukas.

Under värmebehandling sönderdelas några av näringsämnena, en del passerar i lösning eller modifieras. Ju snabbare den färskjuice är full, desto mer näringsämnen kommer in i kroppen. En annan förutsättning är begränsad användning av drycken. Ämnen som är fördelaktiga för kroppen i små mängder, med okontrollerad applicering kan bli ett gift.

Du kan inte laga juice från frysta potatis, från knölar med en grönaktig hud. Den cellulära sammansättningen av en sådan produkt innehåller mycket solanin, en giftig substans. Spruta knölar är inte heller lämpliga.

Användningen av juice under lång tid är oacceptabel. Juice har en skadlig effekt på bukspottkörteln, eventuellt en störning i processbalansen i kroppen

Åtgärden av potatisjuice på människokroppen

potatisjuice som ett läkemedelDet finns råa potatisar smaklösa och lite bra från det. Juice från råvaran används i folk och officiell medicin. Fördelarna med potatisjuice bekräftas av officiell forskning.

Sammansättning av potatisjuiceDen fysiologiska effekten av den helande drycken på kroppen baseras på en stor mängd stärkelse. Med problem i mag-tarmkanalen omsluter det organens väggar och blockerar slemhinnan från pepsin av magsaft. Det bör noteras att drycken sänker surheten i matsmältningssystemet.

Med gastrit mot bakgrund av nedsatt surhet kan du inte ta potatisjuice. Drycken har en alkalisk form, neutraliserar syran, vilket inte räcker till.

Potatisjuice hjälper till med olika sjukdomar:

  • associerad med olika inflammatoriska sjukdomar:
  • för att rensa levern. njure, mag-tarmkanalen;
  • neutraliserar giftiga ämnen och tar bort dem från kroppen
  • bidrar till mättnad av kroppen med mineraler och vitaminer.

För behandling av potatisjuice är kroppen förberedd i förväg. I 3 dagar är det nödvändigt att utesluta från livsmedelsmenyn proteiner som inte är av vegetabiliskt ursprung. Ju längre termen av en vegetarisk kost, desto effektivare blir resultatet. Kryddig mat är oförenlig med mottagandet av juice. Innan behandlingen börjar bör du tvätta och rengöra matsmältningskanalen med en emv. Förbered kroppen på samma sätt, och schemat för att ta en helande dryck beror på orsaken som tvingades ta en drink.

Innan du använder potatisjuice för medicinska ändamål är det nödvändigt att konsultera en läkare. Det finns kontraindikationer för användningen, särskilt för diabetiker, problem med bukspottskörtelfunktionen.

Mottagandet av potatisjuice för olika sjukdomar

potatisjuice mot sårMed olika sjukdomar, hur man dricker potatisjuice, bestämmer läkaren. Han sätter kursen och mängden dryck som inte mäts med glasögon, matskedar.

Om en patient lider av ett duodenalsår, föreskrivs 2 cykler om 10 dagar för honom. För en halvtimme innan du äter, behöver du dricka 10 matskedar juice. Under dagen används saften 2-3 gånger. Under denna tid skapar kompositionen en skyddande film på väggarna som främjar sårläkning. Det finns 2 kurser med en paus på 10 dagar. Mer ta juice för ett år borde inte vara.

Potatisjuice i pankreatit används som en cocktail. Kompositionen framställs genom att ta 12 matskedar morot och potatisjuice. Drick en blandning av juice du behöver bara på morgonen på tom mage. Behandlingen varar 2 kurser i tio dagar, vila är tio dagar. Sekundär behandling kan upprepas tidigast 3 månader i samråd med läkaren.

Patienter med högt blodtryck som tar en helande dryck visas på morgonen på tom mage efter uppvaknandet i 10 dagar. Resultatet kommer att synas om några dagar. Kroppen är mättad med kalium och magnesium, hjärtmuskeln stärks. Men du kan inte upprepa mottagningen av juice till 20 dagar senare, för att inte överbelasta andra organ. Dosering är standard – 10-12 skedar i en dos.

Potatisjuice med gastrit minskar halsbränna. Minskar surheten minskar de aggressiva egenskaperna hos magsaften. Stärkelse, omsluter väggarna i matstrupen och magen sys upp inflammerade väggar.

Juice minskar toxicos hos gravida kvinnor. Under första trimestern hjälper det att klara av illamående, i andra hand – med halsbränna, och är alltid ett botemedel mot förstoppning. Ta juice på morgonen och på kvällen, i 7 dagar med en paus. Om resultatet uppnås från första gången behöver du inte missbruka.

Juice främjar läkning och mjukning av hemorrojder. Tvättade servetter appliceras på problemplatsen i upp till 3 veckor. Sprickor stramas, smärtsamma manifestationer minskar.

spinning av potatisjuiceNyberedd potatisjuice under lång tid behandlar folkläkare trofiska sår och brännskador på kroppen. Potatis passeras genom en juicer eller gnidad, pressad juice, det öppna såret appliceras med en tappning, topp appliceras på en potatisuppslamning. Smärtan sänker sig, såren stramar snabbt.

Rensa och stärka kroppen med hjälp av juiceterapi – beslutet av en person som övervakar sin hälsa. En gång om året i 10 dagar på morgonen på en tom mage för att dricka 12 matskedar juice, och effekten kommer att märkas i ansiktet.

Lite historia

potatishistoriaPotatis, som en produkt, gick in i kulturen för 14 tusen år sedan. I Europa kom en grönsak år 1565, i Ryssland – år 1698. Potatis i Ryssland introducerades våldsamt, upp till upplopp. Först förgiftades människor av oätliga balaboler och åt dem till mat. Bönderna lärde sig att använda knölar endast i slutet av 18th century.

Video om behandling med potatisjuice