hemma hemmaPakhira hemma odlas helt enkelt om du följer ett antal rekommendationer. Denna tropiska växt kommer från de svampiga platserna i Sydamerika och Sydamerika. Innehåller 24 typer. Enligt vissa rapporter tillhör växten familjen mallow, men enligt andra källor anses det vara ett släkting av baobabs. Ofta kallas pahir en Guyana eller Malabar kastanje för en extern likhet med ett vanligt kastanjeträd.

Typer av pahiri för inomhusodling

pahira aquatikaDe mest populära arterna för att odla hemma är akvatiska pahir, det kallas också vattenlevande. Dess frukter är ätbara, kan användas som helhet, men de gör ofta mjöl för vidare beredning av en dryck som liknar varm choklad. Utanför denna växt liknar ett flaskträd, så det används ofta i bonsai kultur.

Odling av pagira hemma är ganska långsam och växten når högst 3 m, medan vatten ackumuleras i det resulterande hålrummet mellan barken och veden. I en naturlig miljö kan växten nå 20 m i höjd. Dess löv är läderiga, har en mörkgrön färg och växer på långa sticklingar. De kan se en slät krona av grön färg. Blomningsperioden för denna art börjar först i juni och varar fram till november. Om du sköter omhändertagandet kan akvariet Pachira blomma nästan året runt. Det är anmärkningsvärt att det under denna period inte kasserar sina löv, vilket är typiskt för liknande växtarter.

Regler för odling

Egenskaper av omsorg för pahiri är ganska enkla, så växten kan växa till och med nybörjare. Emellertid förvärvar unga exemplar ett karakteristiskt utseende under en lång period – bildandet av skott, såväl som tillering, tar år. Typiskt börjar förgrening endast när växten når en viss höjd – minst 2 meter. För plantering kan jord med en genomsnittlig näringsnivå användas.

Om pahira har bruna bladspetsar kan det här indikera att det inte finns tillräckligt med vatten eller inomhus för torr luft. I vissa fall kan orsaken vara utkast.

Plats och belysning

ljust diffust ljus för pahiraDet är att föredra att odla pahir hemma på västra eller östra fönster. Till växten som utvecklats i en normal rytm är det viktigt att skydda det från direkt solljus, särskilt under tiden från 10:00 till 17:00. På sommaren tolererar växten, liksom alla tropiska representanter, frisk luft. För detta kan pahiren överföras till en öppen plats utan starka utkast, nederbörd eller direkt solljus. Det är mycket avskräckt att placera pahir mot värmare.

Pakhira aquatics i hemmet behöver ljus och spridda ljus. Om du inte tillhandahåller sådana förhållanden, börjar plantans stam börjar sträcka, vilket leder till förlust av dekorativitet.

Vattning och fuktighet

pahira i plantskolanPahira föredrar riklig vattning. Det måste emellertid säkerställas att vatten inte faller på fatet. Du kan använda varmt vatten med låg styvhet. Vattning utförs enligt krukans diameter. På våren och sommaren bör det vara måttligt. Det är väldigt viktigt att vänta tills primerns övre lager torkar ut före återvattning. På hösten tolererar växten lätt fuktfrihet, men överdriven torkning av marken bör undvikas. Om pahiren är försedd med otillräcklig bevattning finns risk för att dess löv hänger, och om det är för fuktigt, kan växten ruttna.

När det gäller luftfuktighet spelar denna figur ingen betydande roll vid odlingen av denna art. Även måttlig torr luft kommer inte att ha skadlig effekt på Malabar kastanj. Anläggningen föredrar emellertid regelbunden sprutning. De bör utföras minst 1-2 gånger i veckan. För detta används endast mjukt vatten. Liksom vid vattning är det viktigt att övervaka det faktum att fukt inte faller på fatet. Detta kan snabbt leda till förfall av växten.

Trimming regler

frukten av pahiraenSjukdomar i Guyana kastanj är oftast resultatet av analfabeter. För att undvika sådana konsekvenser är det viktigt att ständigt tillhandahålla växten noggrann vård. Beskärning utförs på våren, när växten bäst svarar på denna procedur. De övre grenarna är trimmade, vilka är mer än de andra som sträcker sig till toppen. På platser där beskärningen utfördes växte växten med en tjockare krona. Efter exempel på stunted träd försöker pachiren ofta att ge en rundad form som liknar en boll. Beskärning ger det ett dekorativt utseende. I specialaffärer finns det ibland fall som har interlacing stammar. Hemma kan du också uppnå detta resultat, men det kräver specialkunskaper och erfarenhet.

Egenskaper av reproduktion

blommande av pahiraOm du vill framgångsrikt odla en tropisk växt som pahira, blir det enklaste alternativet att multiplicera med frön. Växten reproducerar ganska enkelt på detta sätt vid rätt jordstemperatur på upp till 30 grader. Det bör noteras att föråldrade frön inte är lämpliga, som långsiktigt lagring, förlorar de sin groddar. Unga frön föredrages. De är sådda i den vanliga blandningen. Starkt ströet med marken är inte värt det. Det är nog att spruta frön lite med mjukt vatten och sedan täcka med glas, kan du också använda en plastpåse. Under minst tre veckor bör planteringarna ständigt kontrolleras, ventileras och sprayas med vatten. Med rätt vård skott förefaller ganska snabbt.

Reproduktion av pahir med sticklingar är ett annat populärt och effektivt alternativ. För att göra detta klipps stekar med en häl av växten. Gör detta helst i sensommaren för att minimera skador.

Sedan måste de läggas i en fuktig blandning bestående av sand och torv, täcka på samma sätt som vid reproduktion av frön. Det är mycket viktigt att observera den korrekta fukt- och värmeprocessen. Om ett par månader växa ett ungt träd.

Video om paiting hemma