Vår på en fönsterbrädan eller utbrott av krokusar hemma

blommor krokusar på vinternDelikat crocuses blommar en av de första och visar att snö och frostig vinter gradvis ger vägen till det ömma vårsolskenet. Och vet du att du kan beundra sin blomning även när snöstormen fortfarande blåser på gatan och är långt borta till nuvarande vår? Låt oss föreställa oss en minut att vi är trollkarlar som är föremål för säsongens förändring, och vi kommer att visa sig krokusar hemma. Enas om att det inte finns något vackrare än blommande växter, och dessa primroser är kända som en av de bästa grödorna, som lätt kan levereras. Hela skönheten i detta förfarande är förmågan att kontrollera blomningen av krokusar, vilket gör det närmare det önskade datumet.

Så, vad är denna magiska process och hur man gör blommor blommar vid rätt tidpunkt? Om detta och prata idag.

Vi väljer planteringsmaterialet

välj lampor för planteringFrån vad som kommer att vara planteringsmaterialet beror inte bara blomkvaliteten, men också varaktigheten av processen att tvinga. Det märks att de största blomställen på kortast möjliga tid erhålls från stora sorter som blommar mer rikligt.

Trädgårdsväxtprover som växer på blombäddar är också möjliga att tvinga, men det är värt att överväga att deras blommor blir grunda och snabbt blekna.

Det bästa för att tvinga i hushållen är erkända hybridkrokusar, i synnerhet tillhör det nederländska urvalet.

typer av krokusar för att tvingaNär du köper knölar måste du vara uppmärksam på dessa punkter:

  • De måste vara täta, mörkbruna i färg;
  • På ytan finns inga spår av mekanisk skada.
  • vågar helt friska, utan tecken på ruttning;
  • glödlampan borde förbli i ett tillstånd av fullständig vila, det vill säga utan att spjuta rotor och stjälkar (annars blir det svårt att hålla sin blomma till önskat datum);
  • Det är bäst att välja knölar med en diameter på minst 7 cm, eftersom mängden plantmaterial beror på antalet framtida blomställningar.

När det gäller de populära krokuserna av Chrysanthus-gruppen (guldblommiga), används de praktiskt taget inte för att tvinga. Trots att de är väldigt vackra, men växternas karaktär är ganska lockig: oftast “lever de inte längre” för spirande, och omedelbart vissnar.

Förbereder knölar för att tvinga

Vi skickar glödlamporna till en kall platsDemontering av krokus ger en korrekt förberedelse av glödlampor, för utan det är det mycket svårt och nästan omöjligt att hantera blomning. Först av allt, efter att ha köpt plantmaterialet, låt det ligga i en vecka vid rumstemperatur. Fortsätt sedan till “släckningsförfaranden” och gradvis sänka temperaturen, överföra ormarna till ett kylrum.

Till slut borde allt sluta i det faktum att krokuserna ligger i källaren eller kylskåpet, där lufttemperaturen fluktuerar inom 3-9 grader av värme (inte högre eller lägre). Där måste de stanna minst 20 dagar, eller till och med en hel månad.

Innan du fyller i kylskåpet bör lökarna vikas i papper.

När och hur man fortsätter med att tvinga?

plantera krokusar i en skålTidpunkten för att plantera lökarna beror direkt på det specifika datumet. I allmänhet är det nödvändigt att styras av det faktum att 70-90 dagar går från plantering till blommande.

För att driva ut krokusarna senast den 8 mars måste de planteras under det första decenniet av december.

Crocuses blomstrade senast 8 marsFör plantering är det bättre att ta en bred skål – i dem är krokusar bättre rotade. På botten av skålen måste fylla dränering och fylla den med näringsjord.

Om syftet med tvingning endast blommar (utan vidare användning av lökar för reproduktion), istället för jord, kan de placeras i expanderad lera eller sand.

När tvinga krokusar hemma, planteras lökarna på ett sådant sätt att de inte kommer i kontakt med vasen eller med varandra och helt täcker med jord eller annat material och lämnar en liten svans. Så kommer stammen att växa jämnt. spirande glödlampor på en sval platsSedan placeras potten på ett svalt mörkt ställe tills korsbildning sönderfaller.

Förbereder krokusser för blomning

blommande krokusarSpruta krokusar med täta spruer upp till 5 cm höga sätts upp i ljuset. Temperaturen i innehållet bör ligga mellan 14 och 20 grader Celsius, annars kommer blomman snabbt och snabbt sluta.

Vatten dem inte mer än 3 gånger i veckan, så att glödlamporna inte ruttnar. Sällsynt sprutning tillåts. Efter slutet av blomman kan du lämna krokusarna i kruken, låta dem blekna och sedan lagra till våren landar på blomsterbädden.

Som du kan se är utbrottet av krokusar hemma inte en stor sak. Hantera deras blomning är lätt nog, och resultatet kommer att tillfredsställa även de mest krävande blomsterodlarna, eftersom en kruka med fantastiska blomställningar är en perfekt present till vårlov för sina nära och kära. Experimentera och njut av ditt jobb!

Avmontering av krokusar – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector