pilbarkWillow bark, medicinska egenskaper och kontraindikationer som alltid var kända rekommenderas aktivt av folkmedicin. Vit pil, även känd som pil, hänvisar till antalet fleråriga träd (Iowa-familjen). Skorpan har en karakteristisk gråaktig nyans och kronan skiljer sig i en spridande halvkärlsform.

När samlas pilbarken?

bark av pilbarkOfta är det för medicinska ändamål den bark som används, lite mindre ofta bladen. För beredningen av barken är perioden för våren lämplig. Därefter bereds infusioner och dekoktioner för terapeutiska och förebyggande effekter på olika sjukdomar.

Willow bark medicinska egenskaper och har en hel del kontra, så innan du använder detta verktyg är det nödvändigt att säkerställa dess säkerhet för organismen. Råvaror för behandling av vissa sjukdomar samlas in från träd som redan fyllt 6 år.

Skörden av pilbarken har några nyanser som många inte vet om. Samla inte medicinska råvaror från alla träd som du hittar. Denna process påverkar tillväxten av pil, så det är önskvärt att göra ämnen i en måttlig mängd. Detta sparar befolkningen av träd i ett visst område, och därför får du alltid möjlighet att samla in en ny sats av ett botemedel.

Egenskaper och sammansättning av pilbarken

barkpil för tillagning av tinkturer och avkokI pilbarken uttrycks medicinska egenskaper och kontraindikationer aktivt, vilket beror på det här träets kemiska sammansättning. Barken är mättad med en substans som kallas glykosid, salicin. Det är en unik egenskap i sin naturliga komponent, som upptäcktes av den tyska forskaren Buchner i början av 1800-talet.

Lite senare lyckades italienska professorer isolera från substansen “sálix” – en välkänd salicylsyra. Det är på grundval av det officiella läkemedlet att det vanliga läkemedlet för alla – aspirin – har uppstått. Men för närvarande är salicylsyra produceras genom artificiella medel, eftersom dess extrakt från pilbark (vit pil) – en mycket kostsam process.

Related  Varför zmiokulkas blir gula och vad man ska göra för att rädda det

Det är närvaron av detta ämne i skorpan som förklarar den positiva effekten av pil. Så när man tar salicin i form av tinkturer eller avkok i människokroppen börjar producera salicylsyra. Hennes inflytande är mindre skadligt än effekterna av syntetiskt aspirin. Som forskning visar, påverkar dess långa mottagning negativt matsmältningssystemet.

Användbara egenskaper för pilbark

I pilens bark finns salicinNaturlig salicin används som:

 1. En bedövning.
 2. Hemostat.
 3. Diuretikum.
 4. Febernedsättande.
 5. Inälvsmask.
 6. Antiinflammatorisk läkemedel.

Det är därför som pilbark rekommenderas för följande hälsoproblem:

 • förkylningar;
 • blåsans sjukdomar, tarmar
 • huvudvärk;
 • magsjukdomar;
 • inre blödning
 • klimakteriet.

Sätt att använda pil (pil)

skördtid för pilbarkFör beredning av en läkemedelsbuljong rekommenderas följande recept:

 1. En matsked pilbark bör fyllas med kokande vatten. För detta ändamål är det önskvärt att använda emaljerade rätter.
 2. Ytterligare vatten och råvaror bör tillagas i ytterligare en halvtimme, med hjälp av vattenbadmetoden.
 3. Buljongen ska filtreras fortfarande i ett varmt tillstånd.
 4. Vidare är det nödvändigt att hälla i fortfarande kokt vatten (initialvolym).
 5. Läkemedlet tas flera gånger om dagen, en matsked i en halvtimme före måltiden.

Med hjälp av salicin behandlas också inflammation i lederna aktivt. På grund av dess antiinflammatoriska verkan av pil bark används vid behandling av reumatism, osteoartrit och gikt. Willow används i folkmedicin för sådana sjukdomar som arytmi, diarré, gulsot och även problem i munhålan.

gravida kvinnor är pilbark kontraindiceratLiksom de flesta droger, är det inte rekommenderat att använda ett avkok av vide bark för kvinnor, det ofödda barnet, samt barn under 16 år. Kontraindikation för intagande kan vara och individuell intolerans mot denna åtgärd. Innan du använder medicinska ändamål är det värt att rådgöra med en läkare.

Video om Willows barks helande egenskaper