kaffeträdDet är ganska svårt att hitta en person på norra halvklotet som inte vill besöka planetens tropiska breddgrader. Ett trevligt varmt klimat, läckra exotiska frukter, vintergröna växter och naturligtvis ett kaffeträd. För många människor är det en omöjlig dröm. Men förtvivlad inte! Vissa växter mirakulöst rotar i kalla breddgrader, om de växer hemma.

En sådan tropisk skönhet reste världen tillräckligt länge tills hon kom till Europa. För närvarande odlas den som en planta, men det ger inte till sina avlägsna släktingar.

Den första bekanta med en gäst från troperna

kaffeträd på vindrutanKaffeträdet, som den tropiska delen av Afrika överväger, växer framgångsrikt i hem och lägenheter av äkta blommaälskare. I en naturlig miljö kan växten växa till 8 eller 9 meter, och hemma når knappt två. Vissa arter, till exempel, pygmy, är bara 50 cm.

tropisk skönhetDen tropiska skönheten tillhör familjen “Marenovye” och har upp till 40 olika arter. Dess huvudsakliga funktion är glänsande löv, som ligger på tunna stammar av ett litet rumbuske. De är avlånga i form av en ellips med skrynkliga kanter, köttiga, mörkgröna i färg. Bladets övre platta är blank, baksidan är blek. Som ett resultat skiner busken i olika nyanser.

så gör kaffeträdetNär det blomningsperioden (maj-juni), på bekostnad av unga knoppar visas som små buketter. De består av många små vita blommor, liknande jasmin. snövit blommor av kaffeträdKnopparna öppnas gradvis, så processen fortsätter under lång tid. Från sidan verkar det som att trädet är täckt av snö, som inte smälter vid hög temperatur. Vid denna tidpunkt är blomman särskilt imponerande för älskare av inomhusplantor.

frukt kaffe trädKaffe trädets frukt är rund i form. Först målas de i en gulaktig färg och över tiden förvärvar de en rik grön nyans. När de är fullt mogna blir de ljusröda eller burgunder. frukt av ett trädFostrets yttre kuvert är tätt. Inuti är sötmassan, där fröna är gömda. Vanligtvis finns det två av dem. Längden på var och en av dem är ca 13 mm.

Från det inomhuskappens frukt kan du laga en god och uppfriskande drink.

Vanliga sorter av en fantastisk växt

växande kaffehus hemmaTrots att det finns många olika typer av kaffeträd, odlas bara några av dem hemma.

Related  Det mest intressanta med philodendron

Arabiska

Arabisk sortArten är en kompakt växt som växer med ellipsoidala blad. De är målade i mörk olivfärg. Den övre delen av plåtplattan är blank med en blank beläggning, bakdelen är matt med en matt färg. Knopparna är små, ca 2 cm i diameter. De samlas i klaser för flera bitar. Efter det att de löser sig, förblir det bara några timmar i den fräscha formen, och sedan bleknar de. Men som beskrivs i sin tur sträcker blommingsprocessen en hel månad.

När blommorna pollineras, bildas frukt, som liknar bär, på deras plats. Efter 7 eller 8 månader mognar de och får en burgunderskugga. Från dem kan du förbereda en utmärkt dryck med en trevlig arom.

Dwarfish utsikt över Nana

dvärgkaffeDenna växt kan växa bara upp till 85 cm, så det anses vara en dvärgart. Liksom andra kaffeträd, är det rikligt täckt med snövit knoppar under blomningen. Bladen är också blanka i naturen, i form av en avlang ellipsa med vågiga kanter.

För att trädet ska ha en vacker form bör det periodiskt klippas och nypa toppen.

Liberias

Liberian kaffe kaffeträdArten anses vara särskilt hög, så det kräver regelbunden beskärning av trädkronan. Det stora lövverket når 40 cm i längd. Har en köttig natur, mörkgrön färg. Skivans översta skikt är blank. Baksidan är matt med en ljusare nyans. Snövit blomställningar samlas i små buntar. Frukt liknar stora bönor och är målade i rött eller orange.

kongolesiska

grade kongolesDetta kaffe träd har pekade lanserade eller elliptiska löv. De är målade i mörka färger med grön färg. Den nedre delen av plattan är något lättare, vilket ger växten en viss charm. Dessutom ses på varje bladplatta de luminescerande venerna i venerna. Blommar trädet med snövit knoppar, som påminner om blomställning av jasmin. Under denna period fylls huset med en delikat arom.

Regler för att odla en tropisk skönhet hemma

kaffe träd växerNaturligtvis, alla gröna älskare vill jag växa ett kaffeträd med egna händer. För detta är det viktigt att följa enkla regler och snart kommer en unik skönhet från troperna att dyka upp i huset. Det finns två sätt att odla ett kaffeträd: från ett handtag eller ett spannmål.

Related  Varför torkar din kalatei och vrider bladen

Odling med hjälp av bilagan

kaffe från bilaganDenna metod tillhandahåller närvaron av det ursprungliga plantmaterialet. Det kan köpas från dem som växer kaffe träd hemma i flera år. Vanligtvis görs sticklingar i slutet av vintern eller början av mars. Fördelen med att odla en exotisk växt med sticklingar är följande:

 • 100% rooting;
 • behåller alla moderplantornas egenskaper
 • de första frukterna är stora i storlek.

fruiting house coffeeTill att börja med förbereda jorden som består av följande komponenter:

 • humus;
 • syra torv;
 • sand;
 • växthusgaser;
 • lummig jord.

Varje komponent tas i en bit och surt torv är två. Blanda väl och fyll den förberedda behållaren.

Eftersom växten i en naturlig miljö föredrar en sur jord, tillsätts en finhackad sphagnummos till blandningen.

För att stammen ska rota i den nya miljön, görs några få 5 mm från klippet några få skåror. Som ett resultat kommer han att släppa fler rötter. Processen placeras i en speciell lösning för att stimulera tillväxten, i flera timmar. Sedan planteras i en liten behållare och täckt med en plastpåse med hål. En gång om dagen belyses växten och ströms med sommarvatten. Behållaren med kaffeträdet sätts i partiell nyans. Temperaturen i rummet bör inte vara över 25 grader. När växten är rotad transplanteras den till en vacker blomkruka.

Hemligheter att växa från fröet

kaffe från fröetFör denna metod är naturligtvis inte konventionella kaffekorn stekt. Eftersom kornets skal är svårt och mycket svårt, förstörs det med hjälp av saltsyra eller svavelsyra. Om det inte finns någon sådan möjlighet kan fröet vara något snitt eller inskriven.

kaffe trädkornDärefter blöts kornet i en speciell lösning av kaliumpermanganat i flera timmar och planteras i separata små behållare. I var och en av dem borde det finnas en mjuk och lös jord. Krukor sätts på en solig plats, täckt med polyeten och kontrollera rumstemperaturen. Den får inte överstiga 20 grader. En gång om dagen ventileras växten och vattnas när marken torkar.

Related  Tillverkning hemma och instruktioner för användning av Kalanchoe juice

Kompetent vård och kärleksvård

Växten behöver vårdomsorgVerkligen – det är ett stort nöje att växa en växt hemma, vilket ger sådana användbara frukter. Dessutom anses det vara en originaldekoration av bostads- eller kontorsinredning.

Omsorg hemma för ett kaffeträd består av sådana viktiga punkter:

 1. Lämplig belysning. Växten gillar en väl upplyst plats, men utan direkt solljus. Det bästa alternativet är att sätta ett exotiskt träd nära fönstret söderut. På sommaren kan du ta det till balkongen, om det går norrut, eller en loggia. Det viktigaste är att det inte fanns några utkast.lämplig belysning
 2. Optimal mikroklimat. Under en varm period bör rumstemperaturen inte överstiga 25 grader. På vintern – inte under + 15 ° C. Överträdelse av temperaturregimen leder till att lövets knoppar och yellowness sprids.optimal mikroklimat
 3. Luftfuktighet. Eftersom kaffeträdet kommer från troperna, föredrar det hög luftfuktighet. För att uppnå detta mål i en bostadsbyggnad, bör anläggningen regelbundet uppdateras med en sprutpistol.luftfuktighet
 4. Kompetent vattning. När fönstret är vår eller sommar, gillar plantan att få tillräckligt med fukt för att lyckas blomstra och bära frukt. Under den kalla årstiden räcker det med att bevattna trädet en gång i 7 dagar.regelbunden vattning
 5. Generös toppdressing. Liksom alla växter behöver kaffeträdet matas. Det utförs med början av våren och fram till hösten. Gödsel introduceras i jorden inte oftare än 1 gång på 14 dagar. Det viktigaste är att foderkompositionen bestod av salter av kalium och kväve. På vintern behöver växten inte topp dressing.kaffe träd utfodring
 6. Regelbunden transplantation. Det majestätiska kaffeträdet kan växa upp till 5 m i höjd, så det kräver en periodisk transplantation. Proceduren utförs i början av våren. Om växten ännu inte är 3 år utförs transplantation årligen. Senior kopior – 1 gång om två år.kaffetransplantation

För att förhindra att träet översvämmer med vatten, är det lämpligt att kontrollera djupet av den torkade jorden. Det får inte överstiga 1 cm.

Uppenbarligen handlar det inte om speciella färdigheter för att ta hand om en tropisk skönhet. Men genom att följa dessa regler kan du ständigt njuta av en doftande drink från inomhuskappsträdet.

Video om att odla ett kaffehus hemma