Bokarnee i naturenBokarneya – Beaucarnea tillhör familjen asparges. En tjock sju meter tunn, som påminner om en flaska, är ett lagerhus med vattenförsörjning. Barken ser ut som en elefants hud och förhindrar förångning. Urval och vård på hemmaplan bakarneyu, som på bilden, förvandlades till ett hushåll.

Skötsel av en bokarney i husförhållanden

Den odlade växten som förloras i tillväxt, liknar hushållsplattformen en flaska upp till en halv meter i höjd. På toppen är en sultan av pinnate löv, som hänger som en hästs svans. Gamla löv, torka upp, faller inte av och skapar en brun halo. Skivan är grov, liknar ett bälte med en skårig kant.

Bokarneya som en inomhusväxtDet är det, en palm. Ofta böjer bokarneya växer på fönsterbrädorna. I naturen når sin höjd 8 meter. Längden av löv av krukväxter når upp till en och en halv meter med en bredd på 1 – 2 cm.

Bokarneytransplantation efter inköp

Efter att ha köpt en bakarneyu är det bättre att sitta nerOfta finns det inte en enda växt, men flera exemplar. I alla fall är transplantation obligatorisk, men i detta speciellt. Först av allt måste växten anpassa sig till villkoren för frihetsberövande. Veckotiden kommer att tillåta att visa tecken på sjukdom eller bosättning skadedjur. Efter karantänen måste växter planteras.

Jordens sammansättning innefattar:

 • sod land – 2 timmar;
 • bladjorden – 1 timme;
 • humus – 1 timme;
 • torv – 1 timme;
 • Sand och vermikulit på ca 5 delar.

Tillsätt krossad kol, topp häll ett lager av stenar.

Utvidgade claydite bollar. Skålen ska vara bred och grund, eftersom den i naturen växer på steniga tallrikar.

För bokarnei behöver man en bred och grunt diskNär du planterar växten i en ny kruka, lämna den förtjockade delen på samma nivå. Växtens rötter är bräckliga och måste hanteras med försiktighet.

Du kan inte bevattna växten vid transplantation. Den värkande växten kommer inte att kunna använda fukt och kommer att ruttna.

Efter transplantation på en växt, sätt på en väska med luftåtkomst. Håll kvar tills blöden växer fram.

Transplantation av en vuxen bokarney växtUnga växter måste transplanteras varje år i tre år, efter samma arbetssätt, men varje gång plåtens storlek ökas med 4 cm. Den unga växten har ursprungligen en stam som liknar en lök. En vuxenväxt behöver en transplantation om potten är fullt utnyttjad.

Bokarney, hur man bryr sig?

På sommaren ska vattnet vattnas efter att jorden helt har torkat upp genom pallen. På vintern, om växten har vilat, är det inte nödvändigt att bevattna. Vattnet används som en standby, utan spår av klor. Du kan använda vatten som passerar genom ett kolfilter.

På vintern, när vattnet växten är uteslutet, kan bladen tvättas under en varm dusch, vilket sparar dem från damm- och insektsskadedjur.

Bokarneya behöver regelbundet bevattningUppkomsten av bokarneas krona beror på villkoren för växtens underhåll. Kommer växten lyxig “mane” eller ett långt “elefantben” beror på belysning och vattning. Om underhållsförhållandena är normala, medelljus och regelbunden vattning, kommer den biologiska cykeln att gå till utvecklingen av bladplattor. I detta fall kommer stammen att vara platt.

Vid torkförhållanden har växten anpassat sig för att avgöra en fuktig fukt i luften. De crenellerade bladen samlar droppar morgondugg och leder den till reservoaren – caudex.

Om du planterar växten i södra fönstret och vatten efter att ha torkat jordens koma, skapar situationen ett stressfullt, minnesvärt hemland. I det här fallet kommer det att finnas ett dekorativt ben med långvariga ärr och sprickor från att expandera ojämna vävnader. I det här fallet kommer toppen på toppen att tunna och saga.

Till växten att utvecklas i rätt dekorationsriktning är det nödvändigt att observera en balans. På sommaren är trädet användbart för solbadning utan regn och vind. På vintern är det nödvändigt att lysa upp.

På vintern är inte matningen av bokarneen färdigVäxten ackumulerar massa långsamt, behöver inte kvävebefruktning. Med överskott av kväve blir bladen mjuka, dekorativiteten minskar. En gång i månaden kan du tillsätta en fosfat-kaliumförening i en halv dos. På vintern, använd inte topp dressing.

Problem med att ta hand om växten

Bokarneyens utseende kommer att berätta om problemen. Växtens löv är vanligtvis inte utsatta för skadedjur. Men de kan vara befolkade:

 • spindelmider
 • skala insekter;
 • trips.

De rengörs med hjälp av kända insektsmedel, den säkraste – Fitoverm.

Om du märker, bokarneys torra löv måste du skapa förutsättningar för god tillväxt:

 • Ljuset får inte vara direkt, spritt, men rikligt;
 • utesluta utkast
 • ta bort växten från radiatorn;
 • justera vattningen.

Samtidigt är löttorkning en naturlig process, och på gamla växter bildas ett skägg. Men torkning av tipsen bör inte vara, det här beror på att kränkningarna av villkoren uppfylls.

När ruttna rötter är det nödvändigt att transplantera växten och avlägsna de sjuka rotlödena.Löv kan vända när barkbaggen faller. Bristen på mat kommer att påverka, för att växten ska offra hår. Förfall är endast möjligt om vattendirektivet bryts. Du kan inte vattna växten utan att vänta på att jorden torkar ut. På vintern behövs inte mer vattning, om växten hålls i det svala.

Vid små skador måste ruttna ställen skäras och ströas med pounded kol. Efter torkningen plantera växten igen i substratet. Ett tecken för att revidera rötterna blir ett blekbladblad och en mjukning av caudexen, en förtjockad del av stammen.

Du kan rädda växten om den är delvis skadad. Om huvuddelen av stammen blir mjuk, kommer anläggningen att dö.

Flaskpalmen växer långsamt. På 20-25 år kommer det helt att bilda bagaget. Hemma växer växter nästan aldrig. I naturen slänger du en fin kvast om en meter hög. Hemma anses växten anspråkslös. Det kräver ingen speciell vård.

För att bilda en stam måste växten vara 25 år gammalUnga växter hålls ofta i en gemensam behållare i flera år. Ett tecken på att plantorna är trånga är att tillväxten av den gröna massan upphör. Om villkoren för frihetsberövande inte har förändrats och plantorna har frusit, kräver de att de sitter i separata celler.

Video om transplantationen av bokarneya