stalking heliotropeEn mild och raffinerad heliotrop fyller kvällshaven med en fuktig vaniljdoft. Dessa frodigt växande violetta buskar dekorerar vackert landskapsdesignen i landet. Du kan odla kulturen både i trädgården och i lägenheten. Välj för att du behöver de sorter som är anpassade till de naturliga förhållandena i regionen. En gynnsam miljö för blomman är subtropiska breddgrader. I detta avseende anges landning och vård av heliotrope, ett foto av vissa sorter nedan, kräver professionell kunskap.heliotrope havsbris

Några funktioner i blomman

blomsköldUppfödare extraherade cirka 300 arter av denna kultur. I tempererade breddgrader (med frostiga vintrar) odlas endast ettåriga, men för hemmiljö, många förvärva och perenna sorter.

Att ge en prakt till en buske och blomning kan göras med hjälp av mineralgödselmedel. Lägg till fertilisering var 14: e dag tills utseendet på de första knopparna knyts.

Blommandeperioden varar mer än en månad, som börjar i juli (beroende på terrängen) och slutar med den första dropptemperaturen. Denna representant för familjen Buryachnikov växer uteslutande i öppna områden, som är tillräckligt uppvärmda av solen. Namnet på heliotropblomman kommer från 2 latinska ord: “sväng” och “sol”. Det beskriver noggrant växtens natur. Utåt har denna primbuske sådana egenskaper:

 1. Lämnar. Färgen är mörkgrön och formen liknar en liten inverterad båt. Tack vare de symmetriskt arrangerade åren har bladen en lättnadskonstruktion. På stjälken är de förskjutna och planterade på små stjälkar.Heliotrope lämnar
 2. Blommor. En flik innehåller dussintals små blommor. Diameteren på denna blomning är ca 25 cm. Pedikeln är lång och rak. De är mestadels gjorda av den stora konstnären i mörkblå och lila toner. Men det finns fall av vit färg (White Lady) och gul / brunaktig halvvägs (Kurasovsky).blomstrande heliotrope sorter White Lady
 3. Frukt. När de mognar bryter de upp i fyra lobuler. Om de monteras i tid kommer de att vara lämpliga för att plantera heliotropen för nästa år. Man bör komma ihåg att frön i norra regioner inte har tid att mogna, så de växer inte bra och blommorna är små och fattiga.kurasavian heliotrope

Växt buskar ska vara på solens sida av infielden. Marken bör vara rik på humus och grundvatten. Du bör ofta blomma sängen, men se till att vattnet inte stagnerar. För att kulturen ska kunna utvecklas framgångsrikt måste den dessutom prishöra spiskor, toppar. När allt kommer omkring, når vissa sorter 30-60 cm i höjd.heliotrope sorter Odyssein

Ogräs kan dränka ut rotsystemet, så det är viktigt att jämna regelbundet jorden. Så att jorden inte försvinner i den varma sommaren kan du göra mulch från löv och gräs.

Reproduktion av frön

Heliotrope frönDen mest optimala utställningen till trädgården är Heliotrope Marin, eftersom den släpper ut en frodig färg och utmärker sig vid förgrening. Experter rekommenderar att de odlas uteslutande med hjälp av plantor. Fröer kan inte ge de nödvändiga plantorna. Trädgårdarna ökar för att börja sådda efter de senaste frosten – i mars. Som ett resultat kan de första groddarna ses i en månad och elegant blommande – efter fyra. För att påskynda processen att odla en heliotrop från frön (du kan se deras bilder), bör du utföra följande procedurer:

 1. Bomullstyg impregnerat med en tillväxtaccelerator. Frön är inslagna i den och kvar på en plastpall. När materialet torkar tillsätts en lösning. Förfarandet utförs i 2-3 dagar.fröbehandling
 2. Istället för den vanliga jorden, använd komprimerade pellets av torv.
 3. I 24 timmar suga frön i lösning. Som tillväxtaccelerator används silver eller zirkon. Tillsätt 6 droppar av det valda kemiska elementet till bägaren med den varma vätskan. Före såning bör fröna torkas på en handduk.blötläggning frön

Related  Färgglada gaylard – den eleganta dekorationen av trädgården

Sådana åtgärder kommer att skydda växt heliotropen från sjukdomar och skadedjur, och gör det också mer motståndskraftigt mot temperaturförändringar. Således förstår trädgårdsmästarens första skott om 10 dagar, i stället för 30. spirning av heliotropa frönNär mer än två blad dyker upp på stjälkarna, och det händer om en halv eller två månader dyker plantorna i 2 uppsättningar. Först transplanteras de i satser på 6-10 st. i en behållare. helikopterhjuletNär de växer upp, överförs de till krukor: individuellt eller i grupper (avståndet mellan dem är 10-15 cm).

Blommande grenar är viktiga slipsar för att göra blomman ser solid ut. I annat fall faller heliotropen “från varandra” på platsen och blir till en matta.

Skärning av heliotropen

blanking heliotrope sticklingarHeliotropiskt träd är en mycket krävande invånare i trädgården. Men fortfarande tusentals trädgårdsmästare reproducerar det med hjälp av steklingar. Mars och april är en gynnsam period för denna metod. sticklingar av heliotrope i en torvblandningI torvmarken, befruktade med humus planteras sticklingar. Mikroklimatet bör vara vått, och temperaturen får inte vara lägre än 18 grader. Det är önskvärt att skapa för honom ett miniatyrhus. sticklingar under glasBank eller film är mest lämplig, men glöm inte om daglig ventilation. När rötterna förekommer transplanteras skotten i separata behållare. När rötterna rotar, överförs de djärvt till en permanent plats.

landning

plantera i lös markFrån planteringsubstratet beror belysning, toppdressing och regelbunden vattning på plantans framträdande utseende. Bladen blekna och blekna om kulturen växer i skuggan. Därför bör den välja södra eller sydvästra sidan av platsen. Hemma, växten i en kvalitet och daglig ventilation.

Det bör användas jord utan föroreningar av lera. Företräde bör ges till lös och lättare substrat.

För att plantera blommor heliotrop ska köpa en speciell scen för buskar och sedan se plantor god vård, som visas på bilden. Du kan skapa ett substrat själv. Detta kräver följande komponenter:

 • mjöl och lövmark
 • grovkornig sand;
 • kvalitet gödsel humus;
 • träkol riven i aska (1-2 handfuls);
 • icke-surt torv;
 • Keramzit används som dränering.

Related  Hemvård för jasminpride

transplantation, bevattning, gödningsmedelTorv och jord – den största delen av substratet, och resten bör ta mindre än en storleksordning. Då ska gräva ett stort hål, sätta på sin botten avlopp, fylla den med organiska gödselmedel, och sedan försiktigt sätta en planta. Rötterna måste rätas, sedan fylls i små portioner med förberedd jord.jordförberedelse I slutändan borde du pressa marken nära rotkragen och vattna busken rikligt.

Vissa spirar kan plockas ut för att göra vasen mer voluminös.

vård

Heliotrope gillar ljusEftersom heliotrop örtartade – växt är mycket fastidious att öppna marken, det rekommenderas att vatten och creamed mjukt vatten (20-25 ° C). Det är önskvärt att spruta busken var 2-3 dagar, men det kan inte stå överflödigt vatten. Under perioden av intensiv vegetation Jorden bör vara regelbundet och rikligt fukta. vatten för bevattningsanläggningarFöre varje bevattning rekommenderar trädgårdsmästare att kontrollera markens fuktighet. Det ska inte vara våt eller överdriven. Organiska och mineraliska gödselmedel, som redan nämnts, införs före början av blomningsperioden. Två-timmars toppdressing varje månad för att skydda heliotropen mot utmattning.

Regnvatten passar bäst för bevattning. Det borde bli lite och bli bra i solen.

Mulching är en effektiv metod för att skapa en fuktig mikroklimat Heliotrope Peruvian, liksom andra hybrider av denna familj. Skapa ett sådant skydd kan vara från någon form av organisk, nämligen:

 • kompost;
 • sågspån;
 • lövverk.

heliotrope sorter peruanskaSom ett resultat kommer trädgårdsmästaren att spara på vatten, såväl som avlukning. Under en sådan organisk “filt” kommer jorden alltid att vara lös och fuktig. mulching av en heliotropeMulch är gjord upp till 10 cm hög. Det är ledsen, men heliotrop är en god smak för:

 • en spindelmyt (ett tecken – bladen smuler);spindelmedel
 • whitefly;whitefly
 • svampbakterier (grå form och mögel);
 • bladlöss.aphid

Related  Fördelar och skador på pumpa frön för män

I kampen mot svamp skadedjur använda antiseptiska läkemedel (fungicider). Sprayning utförs en gång i veckan tills sjukdomen helt försvinner. För att förstöra mitten, bara 3 gånger om dagen, spraya busken rikligt med mjukt vatten.

hälsosam växtI oktober är trädgården med resterande delar av växten önskvärt att gräva. På vintern rekommenderas att göra gödselmedel, så att det rottade i marken fram till nästa plantering.

Ettårig kan göra en flerårig. För att göra detta, i början av hösten är det utgrävt med en jordklump (diameter 30 cm). Överför till en stor kruka, längst ner som det finns ett stort hål. Placera potten i ett rum med en temperatur på minst 7 ° C. Vattnas med en pall, eftersom kulturen är i vila.

Trots sin skarpsinnighet möter denna invånare i Medelhavet inte bra i Ryssland, Vitryssland och Ukraina. Men i regioner med svåra vintrar odlas ofta heliotrope hemma.

Växande heliotrope hemma video