datura blomma på blomsterbäddenSå snart människor hör ordet – dope, dyker upp i söta söta blommor i form av rör, vilket utstrålar en trevlig arom. Titta på dem från sidan är det osannolikt att det är osannolikt att växterna är giftiga. Trots detta fascinerar de majestätiska knopparna helt enkelt naturens sanna älskare. Och vad händer om vi lyfter slöjan av missförstånd och tittar på blomman från objektivsidan? Förmodligen värt ett försök.

Övning visar att användningen eller nära kontakt med dopen leder till utseendet av ljusa hallucinationer. Det är därför som shamaner och häxor använde det för sina magiska riter för att lura människor.

Höj slöjan av en mystisk blomma

frodig blommande dopeDatura är en ständigt gröna örtartad perenn. Det växer i den tropiska och subtropiska zonen på vår planet. Det känns bekvämt i Steppe-regionen och kuperade områden. I ett kallt klimat odlas blomman som en årlig variant. Det finns ofta på ödemarker och på vägar. Älskar fuktig jord, så visas i skuggan av byggnader som en ogräs. På Krimhalvön odlas den för medicinska ändamål.

datura stramoniumEnligt olika folktraditioner kallas växten annorlunda. Här är några av dem:

 • ängelrör;
 • bolmört;
 • djävulens gräs
 • månblomma;
 • galet gräs
 • durnopyan;
 • tistel;
 • gräsmästare
 • en galen dryck;
 • dumt gräs.

Naturligtvis är namnen inte så trevliga. Dessutom användes blomman i hedniska kulturer för att kommunicera med demoner. Och gamla healare behandlade växten med allvarliga sjukdomar. Vad som än var, om du följer säkerhetsbestämmelserna, kan dope enkelt odlas i förortsområdet.vi växer dope i stugan

En blomma anses vara en representant för Nightshade. Hans nära släktingar är ganska fina växter. Det är en favoritpotatis, saftiga tomater eller lila aubergine. I allmänhet är dope en stor ört som särskiljs genom att ställa in eller upprepa rörformiga skott. De kan nå en höjd av ca 120 cm. Utanför är stjälkarna täckta med en blank bark av mörkgrön eller rödaktig färg. När dopgräset blir gammalt blir rotskotten lignifierade och får en brunaktig färg.

stora blommor av dopeFrån huvudstammen avgår utskjutningarna, på vilka det finns vanliga löv av stora storlekar (längd ca 15 cm, bredd ca 10). De kommer med en serrated ram eller avlång form. Den yttre färgen är mörkgrön. Den bakre delen av vanligtvis lättare toner. Intressant, längs venen, som ligger i mitten av bladet, är en ljusstrålkastare synlig vilket ger det ett snyggt utseende.

Related  Vilka blommor kan planteras i april

känsliga blommor stramoniumOm du noga överväger fotoet av en datura blomma, kan du se att knopparna härstammar i bihålorna på bladplattan eller på skottets gaffel. Magnifika rörformiga blomställningar består av fem känsliga sektorer. Djupet av tratten sträcker sig ca 15 cm. Vissa arter kan skryta klockor med en längd av 25 cm. Knoppar uppträder vid ankomst av de första sommardagen. Den sista blomställningen glädjer ögat på hösten, med början av frosten. Datura blomma kan målas i ljusa färger:

 • snövit;snövit dope
 • apelsin;orange dope
 • gul;gul dope
 • ljust lilaljus lila dope
 • lila.lila dope

Den ursprungliga formen av knoppen händer i form av en enkel stor klocka med smält kronblad. Vissa arter skiljer sig åt i spiralformiga komplexa blomställningar. Det har noterats att dopväxten inte alltid utsuger en trevlig doft. Vissa sorter luktar nästan inte, men de har oöverträffad skönhet med knoppar.

Eftersom blomman refererar till nattväxterna, kan du beundra sina knoppar först efter solnedgång eller på muliga dagar. Vid plantering i förortsområdet bör detta faktum beaktas.

Datura fruktNär den frodiga blomman passerar, bildar buskarna frukt i form av stora avlånga lådor fulla av frön. mogen frölådaUtanför är de täckta med en hud av mörkgrön färg med originella spines. Fostrets inre del är uppdelad i fyra sektorer.

frö av dopeI var och en av dem finns frön av svart färg av runda eller njurform. De första rutorna visas i juli.

Charmiga slags mystisk blomma

blommar dopeTrots att dope är en giftig växt finns det cirka 13 olika arter av det. Men de odlar bara ett fåtal av dem i förortsområdena.

Om du upplever symptom som hudrödhet, snabb hjärtslag, svår huvudvärk, muntorrhet och dilaterade elever, bör du söka hjälp.

Datura är vanligt

datura stramoniumEn otroligt tålmodig växtart, som ofta misstas för en ogräs, kan nå 120 cm i höjd. Dess rörformiga upphöjda skott är täckta med stora löv med klippa kanter. När den täta mjältbrandblomningen verkar, verkar det ganska många klockformade knoppar av vit färg. Men det hindrar inte honom från att andas ut i stupefying lukt.

Related  Är det möjligt att äta vattenmeloner vid diabetes mellitus typ 1 och typ 2?

dope i naturenI den naturliga miljön växer blomman på lediga tomter, nära låga buskar, på skogskanter och flodängar. Som en växtväxt odlas den i Kuban, liksom i södra regionerna i Ukraina. Bilden visar en vanlig dope i en naturlig miljö.

Läkemedel är torkade löv, som samlas i soligt torrt väder. Inte mindre värdefulla är frön. De är lämpliga efter full mogning av fruktlådor. Förvara de medicinska råvarorna i ett torrt rum högst 2 år.

Datura indiska

indisk spikklubbaDenna art kan hittas på blomstersängar på landsorter. Växten är en grenad busk med meterhöjd. Dess stora mörkgröna lövverk vilar på långa petioler. Plattans form är avlång. Knoppar med indisk datura är av olika färger. Mycket beror på arten. Här är några av dem:

 1. “The ballerina.” Det skiljer sig i dubbla färger av violett eller gulaktig färg.dope ballerina
 2. “Medea”. Märket präglas av snövit klockor ca 20 cm långa.koppar dope
 3. «Flore Pleno». Terryblomställningar är blekgula.Datura Flora Skum

Datura indiska

Indiska dopeDenna art har mycket giftiga egenskaper. Invånarna på den amerikanska kontinenten använde den som en soporisk hjälp. Shamaner av indiska stammar som används i deras ritualer som ett magiskt läkemedel som orsakar hallucinationer.

De indiska dolmens löv har en äggformad form. Färg grågrön. Knoppar av enkel eller dubbel natur. Blomställningens maximala längd är ca 13 cm.

Enkla regler för blomvård

opretentiös datura i trädgårdenEn detaljerad beskrivning av daturgräs och foton visar att växten inte kräver särskild vård. Det är nog att följa de grundläggande reglerna, och den mystiska blomman kommer att försenas länge på landets webbplats.

ung dopeOm det finns möjlighet att växa groddar på egen hand, kan du på ett säkert sätt ta itu med den här frågan. Det bästa alternativet är att få det klart. Planterad daturgräs på blommorna i början av sommaren. Avståndet mellan buskarna är cirka 100 cm, så att varje plantor har tillräckligt med luft, ljus och fukt.

För att undvika att skada växtens rot när man planterar blomman är det viktigt att hålla en liten jordkräv på plantorna.

Marken på blomman bör vara lös natur med en neutral eller svagt alkalisk reaktion. Om jorden är sur kan du göra lite kalk. Den lämpligaste platsen är en solig, vindlös del av gården.

Related  Den mest intressanta informationen om rummet alocacia

datura älskar solenEftersom dope älskar måttlig fuktighet, bör den vattnas regelbundet. I det här fallet bör vattnet inte stagnera under busken. Breda blad av växten behöver förfriskningar, så de bör periodvis sprutas.

När tiden för kasta knoppar kommer, är det önskvärt att mata dope. Mineralgödsel löses i vatten, varefter de försiktigt införs i jorden. För att stimulera blomningen av busken är det bättre att vattna det med hårt vatten. Och klipp ner plantans nedre del. Förfarandet utförs i början av våren eller i slutförloppet av blomningen.

Vid tillkännagivande av förkylning avbröts långvariga varianter av ett gräs helt under en rot.

Majestätisk datura blomma, foto och beskrivning som lockar många fans, tolererar ganska bra olika sjukdomar. dope är sjukdomsresistentDet enda problemet är grå rutt. Det sker om växter planteras väldigt tätt. I sällsynta fall kan en spindelmyt, buggar eller våfflor sätta sig på kronan. För att övervinna skadedjur lätt med hjälp av insekticider.

växande dope i byttorI de mellanliggande breddgraderna, där svåra vintrar dominerar, odlas dop i badkar. Några trädgårdsmästare på hösten transplanterar blomman från den öppna marken till djupa behållare. De placeras i ett rum där maximal temperatur på ca 13 grader bibehålls. Vid vått väder blir de sällan vattna. Med vårens tillfälle tas växten till varmare ställen och skapar bekväma förutsättningar för det. På grund av genomförandet av sådana enkla regler är det möjligt att överväga skönheten i “Angel Pipes” i ditt sommarboende under hela säsongen.

Video rekommendationer för växande dope