geiger i landskapetUnder lång tid skrek geysern inte praktiskt ut bland trädplanterna. Det kan jämföras med en blygsam landsbygdspiga som drömmer om att bli prinsessa. Och nu har det efterlängtade ögonblicket kommit: uppfödarna väckte sin uppmärksamhet på blomman. Som ett resultat av deras omtänksamma arbete i trädgården uppträdde originaltyper av nybildad prinsessa.

Botaniska egenskaper Geiger

Geiger blommarBlomman tillhör de ständiga färgglada växterna av den berömda växtbaserade familjen “Kamnelomkovy”. Blomman märktes först på de steniga bergssluttningarna i de nordamerikanska prärierna. Dess exklusiva namn Geiker mottogs till minne av den tyska forskaren IG von Geiger. Han var en känd läkare, biolog och, naturligtvis, en fläkt av gröna växter.

En ovanlig blomma ser från sidan som en halvmått rundad buske. Dess främsta funktion är lyxiga löv. Många tror att denna växt är en riktig gourmet. Under en säsong är det möjligt flera gånger att ändra bladens färg. Ingen trädgårdsblomma har så många möjligheter att färglägga en bladplatta som en geiger.

blad av geyer av olika sorterDess täta ursprungliga buske består av ett antal läderiga blad med skrynkliga kanter. Var och en av dem hålls på ett långt handtag och har en speciell struktur:

 • med en slät yta;
 • korrugerade;
 • lockig karaktär.

fantastisk skönhetsgeigerSpeciellt imponerande är deras färgning:

 • nästan svart;
 • en mörk kastanjebrunBourgogne färg av blad herde
 • ljusa röda variationer;
 • lila färger palett;
 • rosa och bleka färger;
 • gula plattor med en ljus nyans;
 • olika varianter av gröna nyanser.fläckig lövverk

Dessutom är bladen:

 • mönstrad;
 • med strimmor;
 • i små tochechki;
 • med formlösa fläckar.

Geiger blommar i början av sommaren med små söta knoppar, som samlas i originalplagg. I form, de liknar klockor, så ser de på dem, det verkar som om de nu rattlar. Exklusiv foto Heuchera sorter under blomningen och den magnifika hjälp att uppskatta den ovanliga trädgård prinsessa. De är tydligt synliga färger och nyanser av knoppar:

 • vitt;vita blommande geychier
 • rosa;rosa blommor geychera
 • röd;röda blommor geyer
 • grädde.grädde blommor geychera

Bara med tillkomsten av hösten på plats knopparna bildas frukt i form av en låda. Vid tiden för full mognad lagras mer än 20 tusen frön, storleken på en vallmofrö.

På grund av sin breda och detaljerade beskrivning av Geicher används det ofta för att dekorera infieldområdet. Och designarna skapar unika landskapsmesterverk från en färgstark blomma.

Färg harmoni i landskapsdesign

Om Geiker en gång var i rollen som Cinderella i blomsterbädden, leder hon idag listan över sökande för att dekorera blomzonen. Odlade uppfödare upphör inte att förvåna trädgårdsälskare. Därför tog den magnifika växten – Geiger, i landskapsdesign sin äraplats. Det kan ses i olika gröna kompositioner:

 • blommor och buskar mixborders;Geiger i mixborden
 • med stolta rosor, iris, ormbunkar och liljor;Geicher bland rosor
 • i kombination med tulpaner, krokusar och påskliljor, pelargoner och värdar;kompositioner med cykler
 • när man bildar stenhagargeiger i bergsträdgården
 • för att dekorera kantarkanten av Geiger
 • i containerversioner i trädgårdsområdet (gazebos, terrasser);cyklar i behållare
 • för utformning av kustzoner av artificiella reservoarer. herrgård vid dammen

Geichers ljusa blad tjänar som en oersättlig accent av grön trädgårdsplantering under hela säsongen. De används för en harmonisk övergång från en växt till en växt. Sålunda är tomhetens tomhet fylld helt under blommans lågsäsong.

Geiger kräver inte mycket omsorg. Tar perfekt rot i solen och skumma ställen. Det är frostbeständigt. Multipliceras enkelt. Han är inte sjuk.

en komposition från geicher av olika sorterPå bilden visade sig Geiger underbart i sina kongeners sällskap. En mängd nyanser av sina löv, gör att du kan skapa ett motley mångfärgat hörn på webbplatsen.

Många trädgårdsmästare noterade att det var ett nöje att arbeta med geyheroi. Den kombinerar harmoniskt med några växter i förortsområdet och ser alltid royally ut.

Omgiven av charmiga sorter av geyer

Många tror att den enda drottningen i trädgården är en ros. Och det är faktiskt bortom konkurrensen. Men tack vare det fientliga arbetet med uppfödare kan geyheru planteras i stället för en vacker prinsessa. Trots allt har överflöd av olika färger och former av blomlövverk och ursprungliga panikulatknoppar inga analoger bland växter. Med tanke på bilderna nedan med namnen på arter och sorter Geicher, kommer vi att försöka springa in i den charmiga världen av blommor.

Oöverträffad blodröd geyser

blodröd geyserDenna typ av blomma anses vara förfader till de flesta sorter av denna härliga växt. Geiger blodröd hänvisar till en mycket hård bergsart. På grund av de söta lilla knopparna kallas blomman en korallklocka. Bladplattor är oftast gröna. Några exemplar präglas av subtil marmorering i en ljusgrön ton. Lövets känsla är väldigt tät i jämförelse med andra arter av herrgårdar. Formen är rund, kanterna är knäppta, vilket ser ganska snygg ut mot bakgrunden av andra växter. Det är fantastiskt, men vissa grader av blodröd herrgård har vita eller krämfläckar på bladen.

Små knoppar samlades ursprungligen i en harmonisk visp. Ofta är de målade i rött, korall eller rosa. Härliga klockor lockar inte bara insekter, utan också kännare av naturlig skönhet.

Historiska fakta visar att vissa indianska stammar använde de blodröda blommorna i geyer för att behandla olika sjukdomar. Om du växer en sådan skönhet i din dacha, kan du bara “återhämta sig” från hennes närvaro.

“Delicious” geyhera Marmalade

Geiger MarmaladeNär du hör ordet marmelad, syns en trevlig smak i munnen. Och när du ser blommor som godis – du får en söt godis. Geiger Marmalade anses vara en av de vanligaste sorterna av denna klass av växter. Dess täta löv av snidad konsistens förvåna med sina olika nyanser:

 • gul;
 • apelsin;
 • ljusröd;
 • med en röd undersida:
 • med lila baksidan av arket.

De samlas i en baskisk frodig rosett som ser vacker ut på en blomsterbädd. Växten utvecklas väldigt snabbt och är inte rädd för vinterkylan. Den används i olika trädgårdslandskapsdesigner.

Purple Geiger Forever Purple

Geiger Forever PurpleMycket vacker violett buskar bredd på ca 55 cm och en höjd av 30 cm, passar perfekt i någon trädgård fasad. Geiger Forever Purple förvånar sina fans med en känslig ram av löv. Deras rika lila färg förblir oförändrad under hela växtsäsongen.

Knoppar i form av små klockor finns på låga peduncles. De samlas i panikulära blomställningar och är inredda i en ljust lila nyanser. Mot bakgrund av frodigt lövverk är blommorna knappast märkbara, men det ger växten en oöverträffad charm.

Fiery Geiger Cajun Fire

Geiger Cajun FireFörsök att föreställa dig en brinnande eld bland de frodiga blommande plantorna. Någon kommer att säga: “Detta är omöjligt.” Faktum är att Geiger Cajun Fire är en sådan “eld”. Huvuddragen hos arten är förändringen i färgningen av stora löv av en matt karaktär. På våren är de mättade röda. På sommaren – nästan svart ton, med knappt märkbar rödhet. När höst kommer, blir bladen vinröd. En verkligt “glamorös kameleont”.

Geiger når en höjd av ca 25 cm. Den växer ganska snabbt. Utmärkt vinter frost. Blommar med vita knoppar de första två sommarmånaderna. De ödrar sig blygsamt över busken, vilket lockar blicken hos människor som passerar.

Gentle Geiger Cherry Cola

Geirer Cherry ColaEn liten tillväxt av en söt buske med rundad löv av vågig karaktär – en oumbärlig dekoration av landets plats. Det är intressant att när bladen blir gamla ändrar de sin färg. Från orange eller rödfärgade mattplattor blir gula med ett grönt utflöde. Geiger Peduncles gejhery Cherry Cola är målade i brun färg, det är praktiskt taget omärkligt bakom korall eller röda knoppar.

Eftersom blomman växer väldigt långsamt och dess maximala höjd är ca 20 cm, är det lämpligt att tänka på detta innan man börjar bilda trädgårdsblomman.

Silvery Geiger Glitter

Geiger GlitterPlatsen växer oftast upp till 25 cm i höjd och präglas av ovanliga silverblad. På var och en av dem är svarta ådror synliga. Baksidan av plåtplattan är gjord av geyer Glitter målad i lavendelskugga. Det är intressant att på våren blommar växten rosa löv, som över tiden “klä” i silver. Knoppar är vanligtvis stora i storlek. I utseende liknar de fuchsia. De blommar i juni och blommar fram till början av september.

“Söt” gejserskaramell

Geiger CaramelNär du ser en växt i en trädgård med guld-orange blad, som påminner om söt karamell, vill du ofrivilligt smaka dem. Vi har faktiskt framför oss en raffinerad Geiger Karamel, som kan beundra oändligt lång tid. Dess stora löv, knappt födda på våren, är målade röda. Med tiden blir de gula eller gula i tonen. Den skarpa skuggan förblir bara på baksidan. Under en frodig blomma på buskarna finns pedunella med krämknoppar i form av små klockor.

Majestic Geiger Purple Castle

Geiger lila slottUnder ett så smart namn klassificeras totaliteten av alla slags geykery småblommiga. De är rikliga i närvaro av grenade rhizomer, vilket främjar snabb reproduktion. Till följd av detta används växten för att dekorera kantar längs trädgårdsvägar. Det anses också vara en oumbärlig egenskap vid skapandet av stenhagar.

geiger lila låsGeiger har stora burgunderlila bladplattor. Den ursprungliga färgen gör växten oumbärlig i trädgårdsängen under hela sommaren. Det är intressant att i gamla tider lila färg betraktades som en av de dyraste produkterna av vandrande köpmän. Efter att ha planterat ett lilla lilla slott i förortsområdet kan du känna dig som en ägar av en värdefull “pärla”.

En annan lila skönhet – Geikhera smältande eld

Geiger smältande eldNär växten bara löser sig tidigt på våren, är bladen målade lila-rödaktiga. Men med tiden blir de mörkare och förvärvar en speciell mättnad. Bakgrunden av blommans blad har en röd nyans. När den träffar solen uppträder en ovanlig glans. Riktigt fantastiskt skådespel.

kompakt buske geycheraGeiger Melting Fire bildar en kompakt busk av rosettblad av böljande struktur. På de upprepa pedunclesna öppna små fiskknoppar, som liknar miniatyrklockor. Under den frodiga blomman målas de i en bländande vit färg.

Flerfärgad Geiger dragkedja

Flerfärgad Geiger dragkedjaFör älskare av blommor med en färgstark färgdräkt Geiger Zipper. Det skiljer sig i sådana nyanser:

 • apelsin;
 • bärnsten;
 • guld.

lämnar geichers ändra färgningDet är speciellt slående att blomman ändrar färgen över tiden. På våren är bladen orange, på sommaren – gyllene. Baksidan av deras sida är dekorerad i lila, vilket ger växten några invecklade charm. Blommar Geiger i juli med vita eller krämiga små klockor.

Spotted Geiger Midnight Rose

Geiger Midnight RoseUnder 2008, på en utställning av trädplanter i England, erkändes Geiger Midnight Rose som en av de bästa sorterna av grönska. Det kännetecknas av den otroligt rika färgen på det hjärtformade lövverket av en miniatyrbuske. Oftast är det en rödbrunskugga, där det finns utspridda fläckar av rosa färg. Växten växer ca 25 cm och blommar i början av juni med små klockor.

Geicher Midnight RoseNamnet på denna sort – Geicher Midnight Rose påminner om oförändrad drottning i trädgården. Denna växt kan rättfärdigt tillskrivas den kungliga adeln i blommans värld.

Geiger Palace Purple

Geiger Palace PurpleDenna sort har använts inom trädgårdsodling sedan 1980. Det härleddes genom att kombinera flera arter av en blomma, varav en är en litenblommig växtsortiment. Trots det här hybridets ursprung är Geiger Palace Purple en ständig trädgård. Det slår med skönheten i sina körsbärsblad, som täcker jorden med en otroligt frodig matta. Formen på bladplattan liknar murgröna eller hollylön. Ovan är den dekorerad med en lila färg och på baksidan av en betor. Om det finns en långvarig värme på sommaren brinner bladen ut och finner en bronsfärg.

Blommor Geiger Palace PurpleKlockformade knoppar samlas i panikulära blomställningar, som är belägna på upprepa knutar. Oftast är de beige i färg och ser original ut mot bakgrunden av körsbärsbladen.

Geiger Hybrid

Geiger American HybridTack vare den oöverträffade talangen av uppfödare såg en Geiger hybrid. En av de mest populära sorterna av denna klass av växt är den amerikanska Geiger. Det erhölls genom att korsa tre första material: småblommiga, amerikanska och håriga Geiger.

Geiger hybrid hårig Växten kan ha bladplattor med trubbiga eller spetsiga spetsar. Och ramen är nästan alltid vågig i naturen. De är målade i lila, lila och bruna. Under blomningen på buskar i hybridheryet finns graciösa klockor.

Geiger Comet

geiger cometDet ovanliga namnet på växten antyder på “oartigt” ursprung. Geiger Comet har präglade blad med en mild kant. De lämnar kompakt från huvudstammen och bildar en vacker rosett. Från sitt centrum stiger en smal blomstång ca 40 cm hög, dekorerad med små röda knoppar. Ljusa klockor svävar försiktigt med ett litet slag av vinden som lockar nya fans. En riktigt underbar blomma!

En underbar geiger i trädgården – video