Växande myrtle hemmaMyrtus, som anses vara en symbol för fred, ungdom, kärlek och äktenskap, har länge varit vördad och odlad i olika länder. Och idag är blommodlarna angelägna om att se myrten i sin samling, hemvård som en nybörjare kan lära sig.

I grytkulturen kan du ofta hitta två sorter av denna vintergröna växt. Denna myrten är vanlig, eller Myrtus communis, och myrten småbladiga, Myrtus microphylla. I naturen är sorten av arter mycket bredare. Idag har botaniker cirka hundra sorter av denna kultur, som finns i de subtropiska och tropiska områdena på båda sidor av ekvatorn.

Evergreen myrtle i potkultur

Växande myrten i krukorSärskild respekt för myrten sedan de gamla tiderna i Medelhavet och Mellanöstern. En respektfull inställning har bevarats till denna dag. Men om det i områden med varmt klimat myrten – en av de mest populära trädgårds och parkanläggningar i tempererade klimat buske eller litet, upp till 2 meter träd planteras i växthus eller inomhus krukor.

Att ta hand om ett myrtelträd hemma är inte svårt, och växten är tacksam för vården av blommor och till och med frukt. Myrtleblommor liknar blommorna av kinesiska kamelia. Tack vare stora utskjutande ståndare, de verkar fluffiga och perfekt pryder huset under första halvåret.

Blommande myrtle med ordentlig vårdOm, under myrens omsorg, artificiell pollinering genomförs, kommer höstens höst att täcka med blåsvarta bär. Fröer som är inuti den mogna frukten ger plantor och kan med framgång användas för reproduktion av rumskulturen.

Kultur värderas som en källa till eterisk olja, vars arom är lätt att känna genom att sträcka sig i fingrarna i ett par små läderiga löv som täcker skotten tätt.

Att odla en vintergröna myrtle kommer att ge många intressanta observationer och trevliga stunder till florikyrkaren. Men hur man bryr sig om myrten hemma? Vilka krav ställs på innehållet i denna medelhavsart?Frukter av myrten

Related  Vi följer reglerna för plantering och vård av tulpaner på det öppna marken

Hur bryr du sig om myrten?

I rummet visade sig myrten vara en ganska obestridlig, tacksam anläggning. Med kompetent vård av myrten, regelbunden formning av kronan och ordentligt urval av potter odlas kultur med tät grönska, kompakt form och frånvaro av sjukdomar.

Växten är fotofilös, det är mycket bra för bevattning och strö, men det är inte lämpligt att placera en gryta myrten i heta, täppa rum. Under den kalla årstiden behöver en grön sällskap en sval vinter.

Det bästa stället för myrtle är där växten kommer att vara under en ljus men inte brännande sol under lång tid. Om krukan exponeras på södra fönstret, är det möjligt att skugga på buskarna vid middagen. Men på norra sidan känns växten obekväma, lövverket förlorar ljusstyrka, tillväxten saktar ner och blomning i ljusförhållanden kan knappast förväntas.

Myrt på terrassen av husetHur bryr du sig om myrten vid olika tider på året? Från våren till mitten av hösten, medan det inte finns frost, kan potten hållas på balkongen, loggia eller i trädgården, bara ett litet skydd från vinden och solen. Här vattnas, matas och skyddas från skadedjur, eftersom risken för deras attack utanför lokalerna ökas kraftigt. På vintern förändras vården av myrten i hemmet, vilket orsakas av den naturliga cykeln av växtutveckling och säsongens förändring.

Säsongsmässiga förändringar i vården av myrten

För en riklig blommande myrtle behöver en sval viloperiodHur bryr man sig om myrtens blomma med början på hösten och vintern? Vid denna tidpunkt väcker växten tillväxten, vilar av aktiv vegetation och lägger grunden för framtida blomning. Den optimala temperaturen på myrtenhalten på vintern är 6-10 ° C. Kylhet bidrar inte till den snabba förångningen av fukt och dess förbrukning av myrten, så vattnet minskar, så att jorden och rötterna inte torkar helt ut.

Fyll marken på vintern är extremt farligt på grund av risken att förlora hela busken, som i den kalla våta jorden oundvikligen rötter rötter.

Om växten kvarstår vid normala rumstemperatur behöver det regelbundet bevattning och obligatorisk bevattning av kronan. En sådan åtgärd kommer att hjälpa myrten att klara av att stanna i ett torrt rum. Ett tecken på brist på fukt och testade obehag i detta fall är blekande och fallande löv. Om du inte vidtar brådskande åtgärder och inte bryr sig om myrten, kommer husdjuret att förbli utan löv fram till våren, och på sommaren vägrar blommande.

Related  Varför har dina orkidéer blöta löv? Letar efter svar

Top dressing, beskärning och ympning av rummyrten

Bonsai från myrtenToppklädsel av en rumsbushmyrtel tillbringa två veckor och kombineras med vanligt vattning. Stöd mineral tillsatser och organisk växt bör vara på våren och sommaren. På vintern behöver en sådan vårdåtgärd inte längre behövas.

För att få en kompakt, slät krona, som i bilden, i vård av en myrtle hemma, ingår beskärning och prischipku skott.

Den vintergröna växten har länge förtjänat blommodlingarnas kärlek, angelägen om att odla bonsai. Småbladig form av växten är idealisk för dessa ändamål, vilket möjliggör några år av noggrann omsorg för att få de mest bisarra konturerna.

Myrtle tolererar enkelt beskärning. Men det är bäst att genomföra det på våren, när den aktiva tillväxten ännu inte har börjat. På sommaren utförs kardinalförändringar i buskens form inte, men under denna period är klämningen av den unga tillväxten mycket effektiv, vilket gör att stjälkarna blir bitade.

Tidig vår är inte bara den bästa tiden för beskärning, men också för att transplantera ett myrtelträd.

Unga växtRotsystemet i denna kultur kännetecknas inte av snabb tillväxt, men en gång på 3-4 år överförs den vuxna växten fortfarande till en pot med större kapacitet, och det är användbart att replanta unga växter årligen. Myrtle känns bra i en lätt, lös jord med måttligt näringsvärde. För honom, och en universell blandning för dekorativa grödor, och ett hemlagat substrat från torv, torv, sand och humus. Med omsorg, växer myrten hemma och glädjer ägaren i många år, blir en levande symbol för välbefinnande, kärlek och fred.

Intressanta fakta om Myrtle – video