Inomhus AbutiloneAbutiloner med blommor i form av klockor eller som påminner om hibiskusens vida öppna korollar blir allt populärare bland älskare av inomhusplantor. Och anledningen till detta är inte bara i frodigt blommande, men också i kulturens opretentiösitet, liksom i dess lättillgängliga reproduktion.

Förökning av Abutilon Frö

Reproduktion av AbutiloneHelt stora fröer av Abutilon före plantering i jorden är förkiemmade, för vilka det är lämpligt att använda flera bomullsullar eller servetter. Skivor placeras i en grund container, fuktad så att de är helt impregnerade med vatten, men behållarens botten stagnerar inte.

För spiring är det bättre att ta kokt, smält eller ihärdigt varmt vatten. På toppen av det fuktiga skiktet lägger du frön och täcker behållaren med lock eller film.

Svullnad av frön för förökning av abutilon börjar redan inom några timmar. Det är bättre att behålla behållaren varm, vid en temperatur av ca 25 ° C. Utseendet på rötter kommer att märkas efter 4-8 dagar. Miniatyrskott överförs till marken, men det är inte värt att fördröja transplantationen, eftersom snabbt växande rötter lätt kan skadas. Denna metod är användbar om det finns tvivel om spiring av fröer som är utvalda för utbredning av abutilon.

Om frömaterialet är välmått och friskt kan det sås direkt i ett näringsrikt ljusunderlag, eller ännu bättre – i torvtabletter.

I detta fall är det viktigt att inte tillåta överdriven penetration av frön. Optimalt, om över frön kommer att vara ett lager av jord bara ett par millimeter. I substratet får skott en fullständig uppsättning näringsämnen och en tillräcklig mängd fukt. De acklimatiseras snabbt efter plockning och når snart en färdigblomningsprovstorlek.

Växande ung abutiloneDyk plantorna på scenen av två riktiga blad. I denna storlek kommer krukor med en volym av högst 50-100 ml att passa plantorna. Och sedan, som inomhusblomningen växer, transplanteras abutilonen i behållarna större.

Om huset redan har en vuxenväxt, kan den användas för att få sticklingar och föröka abutilen av den älskade sorten.

Inomhus abutilone odlad från frönÄven om fröen från den här blomman växer bra, men en ung, färdigblommad provkultur kan odlas i ett år, har den vegetativa metoden många fördelar:

  • När abutilonskikor kan vara säkra på att dotterväxten bibehåller alla förälderns egenskaper, inklusive blomblad och andra egenskaper hos hybrider.
  • Förkortar avsevärt tiden från plantering tills de första blommans utseende på albuminet.

Related  Oförglömlig allium: landning och vård på det öppna marken

Hur man skär abutilone

Abutilone från handtagetHemma utvecklar abutilone mycket snabbt och under växtsäsongen, som varar från vår till sen höst, ger unga skott av betydande längd. Därför utsätts abutilons i potterkulturen nödvändigtvis för ett hårklipp, vilket hjälper kronan att buska och förbli kompakt. Dessutom bidrar bildningen till en frodig blomning, eftersom knopparna bara visas på unga skott.

Beskärning utförs på vår och sen sommar, när huvudvågen av blomningen av abutilon är klar. I detta fall tas inte bara svaga och skadade skott bort, men skär också minst en tredjedel av längden från starka grenar. De resulterande sticklingar som har minst 2-3 internoder, bör inte kastas bort, för det här är det bästa plantmaterialet.

Stenben av abutilone är tillräckligt för att släppa från de nedre nivåerna av löv, kvarvarande knoppar och blommor, och sedan sätta i vatten och täcka behållaren med ett paket. Efter några dagar vid en temperatur över 22 ° C i slutet av stammen kan du märka utseendet av förtjockning och rudiment av tunna vita rötter.

För att skydda växten från förfall kan en tablett av aktivt kol eller flera hackade bitar av kol släppas i vattnet.

Bildandet av rötter med en längd av 3 till 7 cm betyder att abutilonen kan transplanteras till en permanent plats. För en ung blomma abutilona är det tillräckligt med potten ca 7 cm i diameter. Botten gör en kraftfull dränering, över vilken ett litet lager jord hälls och plantan överförs försiktigt till den.

Att transplantera ett ingreppat snitt kräver försiktighetStänk med en fuktig substratspira bör vara mycket försiktig, eftersom abutilons rötter är bräckliga och kan bryta av. Av samma anledning är det bättre att inte komprimera jorden efter transplantation. Rotning och acklimatisering av abutilons uttag sker inom några veckor, vilket framgår av utseende av unga löv. Tja, om den här gången är växten i ett växthus eller täckt med ett paket som skapar ett permanent mikroklimat.

Temperaturen för att röda abutilonblomman bör inte vara hög. Den optimala nivån är 20-22 ° C.

Stammen är rotad och klar för blomningUnder tre eller fyra veckor sker rötningen av stekarna, strax efter att stekarna planteras i ett fuktigt substrat av torv och vermikulit. Sådana växter efter en månaders vistelse i växthuset kan också transplanteras i enskilda krukor. Som regel växer unga plantor aktivt inom några månader, och efter slutet av säsongen kan vegetationen redan bli en källa till de efterföljande stekarna av abutilon.

Related  Varför har dina orkidéer blöta löv? Letar efter svar

Pollination av abutilonens blomma och erhållande av frön

Abutilons första blommorFörökning av abutilon kan också erhållas genom frön erhållna genom pollinering av växter hemma. Överför pollen från en anläggning till en annan, du kan få hybridfrön med oöverträffade egenskaper.

Ett verktyg för sådant arbete kan vara en ren, torr bomullspinne eller en tunn borste. Det är detta sätt att föröka albumin som uppfödare använder.

Och framgången med pollinering indikeras av formationen på fläcken av en mångfacetterad låda som börjar torka ut efter ungefär en månad och öppnar sedan.

Fröer av AbutiloneSåning utförs på det sätt som beskrivits ovan, och en video om albuminet och detaljerna i processen för reproduktion av blomman hjälper till att undvika irriterande misstag i denna intressanta fråga.

Pixoning av Abutilon plantor – video